Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne nov 02, 2014 8:41 pm

Re: Daj si duška

Rabimo eno temo za važenje... neki v smislu "lejte kaj jst mam" al pa "lejte kaj sm naredila!!"
Tisti jurčki res ne spadajo v duškota :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po nov 03, 2014 8:17 am

čombetka je napisal/-a:
andreja je napisal/-a:...Moje travme z migrenami so se nehale, ko sem nehala jesti meso. Prej sem jih mela parkrat mesečno, zdaj pa enkrat na par let, pa še takrat se razvije iz glavobola, ker premalo pijem...

Pri meni je bilo isto. Ko sem opustila meso so migrene izginile. Pred tem sem imela napade 1x-2x mesečno in to tako hude, da je pomagala le injekcija na urgenci. :)

Ej katero vrsto mesa sta pa jedli prej? Sta jedli vse vrste, ali samo določeno?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po nov 03, 2014 8:38 am

Mačja mama je napisal/-a:Rabimo eno temo za važenje... neki v smislu "lejte kaj jst mam" al pa "lejte kaj sm naredila!!"
Tisti jurčki res ne spadajo v duškota :D

Kaj pamti ves :D

So jih drugi nasli, ne jaz :devil:
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Po nov 03, 2014 8:43 am

pixna je napisal/-a:... Ej katero vrsto mesa sta pa jedli prej? Sta jedli vse vrste, ali samo določeno?

Najraje sem imela perutnino, manj goveje in najmanj rada svinjsko. Najbrž sem zato pojedla več perutnine.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po nov 03, 2014 11:29 am

čombetka hvala!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po nov 03, 2014 12:04 pm

grmpf, včasih bi bila precej vesela, če bi bila pomoč tako zelo samoumevna tudi v drugo smer ... :dash:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po nov 03, 2014 9:45 pm

pixna je napisal/-a:Ej katero vrsto mesa sta pa jedli prej? Sta jedli vse vrste, ali samo določeno?

Meni je govedina najbolj povzročala migrene, svinjina manj in perutnina najmanj.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 04, 2014 10:12 am

MM hvala tud tebi. Osebno jem bolj ali manj samo perutnino (pa še to večinoma belo meso) - takrat ko jem meso, govedino redko, svinjine pa skoraj nikoli. Ne me fentat, ampak ne razmišljam, da bi postala vegi.

Sem pa besna nase. Dragi duško, daj mi povej zakaj za vraga mene vedno začne zvijat v glavi takoj naslednji dan ko mojemu dragemu omenim, da sem ful happy, ker zdej me pa že cel teden ni bolela glava? :negative: Ko zakleto, zdaj že tretji dan. :girlsad:

Ena redkih bolečin, ki jih res ne prenašam, pa mam tolerančni prag za bolečine še kar visok. :(

eNa

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To nov 04, 2014 11:52 am

Še ena tu, ki se je danes že zbudila z glavobolom :dash: in verjetno me čaka še najmanj en tak boleč dan :negative:
Duško, brcni me v rit, da se spravim kaj koristnega delat...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 04, 2014 3:23 pm

pixna je napisal/-a:MM hvala tud tebi. Osebno jem bolj ali manj samo perutnino (pa še to večinoma belo meso) - takrat ko jem meso, govedino redko, svinjine pa skoraj nikoli. Ne me fentat, ampak ne razmišljam, da bi postala vegi.
Sem pa besna nase. Dragi duško, daj mi povej zakaj za vraga mene vedno začne zvijat v glavi takoj naslednji dan ko mojemu dragemu omenim, da sem ful happy, ker zdej me pa že cel teden ni bolela glava? :negative: Ko zakleto, zdaj že tretji dan. :girlsad: Ena redkih bolečin, ki jih res ne prenašam, pa mam tolerančni prag za bolečine še kar visok. :(

Jst sem opazila skozi leta, da je 95% vseh migren neposredna posledica hrane. Imamo to v družini. Meni škodi meso in kakršna koli poživila (kofe, čaj...) fotr ne more jest sira, jajca so tudi riziko če niso res prov 100% naravna bio prosta reja...
Piši si magari dnevnik kakšen mesec ali dva kaj si jedla, da boš videla kaj je lahko sprožilec migrene. Jaz jo fašem med 24 in 36 ur po tem, ko sem jedla rizično hrano.
Edina druga stvar ki meni povzroča migreno je prepih (pihanje direkt v glavo, pa naj bo to klima, burja ali odprto okno avtomobila) ali pa to, da imam mokre lase predolgo in se mi glava "ohladi".

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 04, 2014 3:45 pm

Tule pa meni ravno kava in mraz pomagata. Če me začne matrat v službi in porajtam zadosti zgodaj grem brez kape v zamrzovalno sobo za dobre 5minut na -28C in pomaga.

Škodi mi pa centralna. Mi ni bilo jasno zakaj sm mela zadnje 4dni morilski bučobol. Je pa moj vse radiatorje zaprl sem bila pa v roku parih ur ok.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 04, 2014 5:28 pm

sej vzrokov je dost. Jst migreno fašem pred menstro - hormoni. In pred menstro švicam k pr norcih - spet hormoni. In potem mi osebni zdravnik in nevrolog rečeta, da bo vse to minil ko bom enkrat rodila. :lol: Ja kul no, torej akcija pa pejmo. Sam jst ne vem kdo mi bo otroke čuval, če slučajn nimajo prav in bom ležala doma z morilsko migreno zraven mene pa en mali kričač. :truce:

tenzijci so pa tko. al premal tekočine (čist možno), stres, al pa kej čudnega za kosilo. Sem imela obdobje pisanja dnevnika okol tega, pa nobene povezave. Sej važn, da je migrena sam ena ali morda dve na mesec. Ostalo bomo že. :)

Sem pa ful happy, ker nisem edina. 8) :P
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To nov 04, 2014 9:34 pm

Pixna, če je hormonsko, se ti splača probat s kremo z naravnim progesteronom. Mažeš 2x na dan v drugi polovici meseca. Res ogromno "mesečnih tegob" pri ženskah je problem estrogenske dominance. Malo poguglaj na to temo. Kratkoročna rešitev je dodajanje progesterona po ovulaciji, dolgoročna pa zmanjševanje vnosa iz okolice. Sploh meso in mlečni izdelki so tuki največji problem pri hrani.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 05, 2014 9:02 am

:scratch: Pogrešam dobre posvojitelje. Toliko muckov je, ki so že dolgo "na čakanju", pa nobenega kavča za njih.
To pomeni, da Trixi ne namešča več do - xy muckov. :girlsad:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 05, 2014 9:06 am

:(
Trixi žal mi je. Res mi je žal. Upam da pridejo kmalu tudi dolgo-čakajoči na vrsto in ne samo tamali tasrčkani.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 05, 2014 9:18 am

:girlsad: Ja, saj, saj ne čakajo le pri meni, tudi pri drugih skrbnicah odraščajo nekoč mali srčkani mucki, ki so sedaj še vedno srčkani, a ne več mali.
Sem celo poletje domače tolažila, da jeseni bo pa bolje, kot je bilo lani, pa letos ni tako, nič ni bolje, slabše, vsaj pri nas.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 05, 2014 9:21 am

Čisto odveč je takšna negativa. Dobri posvojitelji hodijo vedno v valovih, ne v črti, vedno jih je približno enako v nekem času. Problem je, da je brezdomnih mucov preveč.
Včasih gre od ene skrbnice 10 muckov v enem mesecu, včasih nobeden.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 05, 2014 9:44 am

Jaz sem pa vesela, ker so po štirih mesecih, ko je bil nazadnje posvojen kakšen botrski, oktobra odšli kar trije (Niki, Bor, Lilija), pa še Leo novembra. Sem malo pristranska :girlblush: , pa mi ena takšna posvojitev pomeni več kot deset posvojitev tamalih.
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 05, 2014 9:59 am

Tudi jaz vesela, prav za vse, ki dobijo dober dom, še posebno po mesecih in letih čakanja nanj. :girlyes:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 05, 2014 10:13 am

Ko si vzameš prost dan, ker imaš opravke, in se veseliš malo daljšega poležavanja - potem pa pri sosedih pred osmo začnejo rušit stene :dash:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov