Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 24, 2014 7:01 am

Re: Daj si duška

Sorcerer dej poskusi z izpiranjem s kakšnim čajem - kaj jst vem, žajbelj, kamilica? Ali pa Gengigel. Ta je tud kul. Vsaj kar se vnetij tiče. Upam, da bo kmal ok. ;)

Madoniš smo čist med zobarje padl. :D

oaza88 kdo/kaj te je tako zelo razkurilo? :praising:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 24, 2014 7:50 am

Za včeraj sem imela čisto prepoved izpiranja s čimerkoli ker je menda idealno če se cela luknja napolni s krvnim strdkom. Boli me nič, pa tudi po okusu ni nič drugega kot pač mini male doze krvi. Samo okus krvi met celo noč v ustih je pa daleč od ideale.

No ja, je pa moja nespečnost obrodila sadove. Na moji lokaciji prostoživečk se je ob treh zjutraj ujel mačkon/ka z manjkajočim očesom. Mačja duša je precej prijazna ampak zavrača hrano. Je noč preždel/a v transporterju in gre danes na veterino MH. Štartam čez pol urce.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 24, 2014 7:52 am

Srečno! :) :good:

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe okt 24, 2014 8:14 am

Sorcerer je napisal/-a:Za včeraj sem imela čisto prepoved izpiranja s čimerkoli ker je menda idealno če se cela luknja napolni s krvnim strdkom.

Meni so nedavno izpulili (sicer) modrostni zob in res - ne tikaj, ne izpiraj! Tako kot ti je rekel zobar, mora se narediti en čep, ki izgleda zelo grdo (najbrž boš mislila, da ti čeljust razpada :D ) - je take črno-rjave barve, ko se celi rata še okolica luknje siva...bljak :bad: Pa pazi, da ti hrana ne zaide noter, sploh sedaj, ko je še čist frišna rana. Srečno pri okrevanju! :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 24, 2014 11:36 am

:aggressive: Kako znajo pa eni dvignit pritisk.. Po 8ih mesecih posvojitve se javi in bluzi, da so posvojili mačka z bolhami. Ja, itak, a res??
Čisto vsi dobijo antiparazitik, večkrat in če pri nas ni imel bolh, tudi z bolhami ni šel od nas. Ja, mu jih pa lahko domači prinesejo, to pa drži. Pa mikro tudi, in še kaj drugega. :fool:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 24, 2014 11:43 am

Trixi a veš to je tista logika, da bolhe živijo samo na mačku in če je maček notri jih zagotovo ne more dobit. RAZEN ČE ... posvojijo mačka z bolhami, ki se 8 mesecev skrivajo. :fool:

Bo treba kak članek na fb objavit o razvojnem ciklu bolh, kako z lahkoto jih prinesemo notri in kako preprosto se jih lahko rešimo. :) Pa še s tem mal reklame katere ampule proti tem krvosesom imate v ponudbi. ;)

Trixi - vdih ... izdih... vdih... :praising:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 24, 2014 12:05 pm

Trixi je napisal/-a::aggressive: Kako znajo pa eni dvignit pritisk.. Po 8ih mesecih posvojitve se javi in bluzi, da so posvojili mačka z bolhami. ...

Držim pesti, da je tule srž problema res v bolhah in ne v čem bolj generalnem, pa so bolhe pač priročen izgovor.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 24, 2014 12:07 pm

Da, maček lahko dobi tako gliste, trakulje, bolhe, mikro, kugo (če ni cepljen).. tudi če živi izključno notri!
Da do tega ne pride, morajo pa njegovi lastniki skrbet. Ga opazovat, preventivno dajati antiparazitike in predvsem, mora jim bit mar za mucka, ne pa da delajo paniko in skačejo po luftu ter krivijo vse druge, le sebe ne. :rolleyes: :fool:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 24, 2014 12:14 pm

Bluzi meni, bodi srečna da ne tebi in je tako neprijetna da ni za povedat. :fool: :bad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor Pe okt 24, 2014 12:18 pm

Strokovno mnenje na veterini: mačke nimajo prhljala, sigurno ima bolhe :dash: :dash: :dash: .

Mislim, da so mi zašuštral vozniško. Si je mogoče kdo dal prek kratkim delat novo? Ali pa mogoče veste, če so spreminjal dizajn sprednje strani?
El gato, sólo el gato apareció completo y orgulloso: nació completamente terminado, camina solo y sabe lo que quiere.
Pablo Neruda
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 24, 2014 12:25 pm

vse lahko dobi, samo po moje bolhe lih ne, to so ali prinesli lastniki ali kak obisk s psom ali pa setnja macka zunaj
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 24, 2014 12:26 pm

Jaz bi precej ljudi teleportirala na druge planete, čim dlje stran.
Pacienti! :fool:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 24, 2014 12:29 pm

Neinteligentni, zaplankani, nesramni, **** (vstavi po želji :D ). Le čemu so na tem svetu? :fool:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 24, 2014 12:31 pm

Dan, ko si z oljem od ribje konzerve zaliješ novo krilo IN nov pulover je total waste of makeup :devil:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 24, 2014 12:31 pm

Dobro da sem dalec, ce bi slucajno dobla kako idejo o meni :D- to je blo Trixi namenjeno ;)
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 24, 2014 12:33 pm

Larina je napisal/-a:
Mislim, da so mi zašuštral vozniško. Si je mogoče kdo dal prek kratkim delat novo? Ali pa mogoče veste, če so spreminjal dizajn sprednje strani?

Larina ne vem, jst sem si dala dva meseca nazaj delat novo, vendar sem jst prej imela še uno papirnato, zdej pa kartico. Ti žal ne vem povedat, če je kej nenavadnega v dizajnu. :) Mal poglej v uradni list kako bi morala zgledat.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 24, 2014 12:45 pm

Trixi je napisal/-a:Jaz bi precej ljudi teleportirala na druge planete, čim dlje stran.
Pacienti! :fool:

Podpis!
:dash:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 24, 2014 12:51 pm

Ja, seveda. Notranji muc lahko dobi bolhe posredno, preko drugih virov/prinesiteljev, ki lahko prinesejo tudi le razvojno obliko, ni treba, da je ravno že v obliki "skokice". :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 24, 2014 12:53 pm

Naša mucica (od rojstva notranja, mama notranja itd.) je na balkonu dobila bolhe od sosedovega psa...v bloku nad nami so imeli psa, ki so ga česali na balkonu in šope dlak metali dol (to sploh pustimo). Dvomim pa, da rabijo 8 mesecev da se pokažejo :P

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 24, 2014 12:58 pm

Je en naš posvojitelj prišel na veterino z mikro na mucku, ki je bil v bistvu pod nadzorom in okriljem MH skoraj od kotitve. Oddala sem ga jaz. Smo pretuhtali najprej možnost, če jo je odnesel od nas. Niti slučajno, ker nihče drug ne prej, ne potem ni imel mikre in do mikre je prišlo tudi z večjim zamikom, kot je običajen izbruh. Ker je to človek na mestu, ki zna uporabljat pamet in mu je za mucke mar, je le želel informacije o zdravljenju in se tega tudi aktivno sam lotil in nič kompliciral, kot bi nekateri, ki dajo muca kar uspavat (sem o tem primeru že pisala, izvedela naknadno, ni bil muc iz MH).
In, ja, ta muc je bil izključno notranji. So imeli pač smolo. Se zgodi.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost