udomačen tiger
Moderator: andreja
udomačen tiger
udomačen tiger
udomačen tiger
udomačen tiger
udomačen tiger
udomačen tiger
pixna je napisal/-a:Tole z zobarji je hudič do kraja. Moj je šel ravno prejšnji teden nujno (hodiva samoplačniško) in ga je olupila za ene 200€ vse skup (zdravljenje, začasno polnilo, zalivka), s tem da je zavarovalnica krila okol 140€ (neki tazga, ne me za zobe držat).
Iskreno raje grem samoplačniško, plačam k pr norcih priznam, sam vsaj vem da me tretirajo kokr se zagre za eno total presrano babnico pr zobarju. Me je strah zobarjev kot hudiča križa. In to resno, brez heca.
Na koncesijo je pa itak tak, da ti dajo cenej materiale (kar pač krije zav.) za vse ostalo moraš pa doplačat. Pa smo spet tam.![]()
![]()
Mi pa ni jasn, kok lahk nekdo računa več kot 200€ za 15 minut dela in za par gramov materiala ki ti da flikne v zob.Pa sej ni zlato no.
udomačen tiger
udomačen tiger
udomačen tiger
all je napisal/-a:
Kako je to mišljeno da je dal 200 eur, 140 pa krije zavarovalnica? A to zaprosiš za vračilo denarja ali jaz kaj narobe razumem?
Jaz hodim nekam s koncesijo sicer, ampak ni nekih hudih čakalnih dob, doplačam kar je treba, ampak sem zadovoljna. Najbolj me je kap zadela ko sem v prvo prišla sem, ko so pisali kaj imam za popravt, kljub temu da sem bila prej pri zobozdravnici v zobozdravstvenem domu, ki pa očitno ni vidla nč za popravit. Je bilo kot da ne bi zobarja vidla 10 let, ne pa 1 leto, ker ni nič porihtala.
udomačen tiger
čvekava papiga
udomačen tiger
pixna je napisal/-a:all je napisal/-a:
Kako je to mišljeno da je dal 200 eur, 140 pa krije zavarovalnica? A to zaprosiš za vračilo denarja ali jaz kaj narobe razumem?
Jaz hodim nekam s koncesijo sicer, ampak ni nekih hudih čakalnih dob, doplačam kar je treba, ampak sem zadovoljna. Najbolj me je kap zadela ko sem v prvo prišla sem, ko so pisali kaj imam za popravt, kljub temu da sem bila prej pri zobozdravnici v zobozdravstvenem domu, ki pa očitno ni vidla nč za popravit. Je bilo kot da ne bi zobarja vidla 10 let, ne pa 1 leto, ker ni nič porihtala.
Ne vem po kakšnem ključu sicer deluje vse skupaj, ampak kolikor sem se enkrat pogovarjala, naj bi zdravstvo zasebnikom na mesec (ali na neko obdobje) namenilo določeno kvoto sredstev. Zdaj pa ne vem ali imajo to točno določeno za kaj se to potem krije iz zdravstva, kaj pa plačaš sam, ali se to zasebniki sami odločijo.
Skratka dobiš račun, plačaš in na računu piše koliko je šlo iz zdr. zavarovanja, koliko pa si ti doplačal (kar je itak večina zneska).
Vem, da me lupijo na ta račun in morda bi si lahko poiskala koncesionarja ali kje ceneje. Vendar iskreno povedano, ne maram sprememb sploh pa ne pri takih občutljivih zadevah kot je zobar. Je fobija enostavno prevelika, da bi lahko kar tako zamenjala. Že na to zobarco sem se navajala nekaj časa. Ona me pozna, ve da ko me naroča, da si vzame zame celo uro in ve, da bodo med popravili pavze.![]()
Me je kar groza, ker bi se morala naročit na pregled (na srečo imajo vsaj to, da je na 6 mesecev pregled brezplačen), da preverimo če so čekani še ok.
udomačen tiger
Leia je napisal/-a:V bistvu zavarovalnica vsakemu koncesionarju glede na število zavarovancev dodeli določen znesek, potem ga pa porablja (moj ima nekako nad stolom monitor, kjer lahko opazuješ tudi take zadeve, čeprav najbrž ni mišljeno, da pacient tudi vidi). "Nadstandard" pač doplačaš - kaj je nadstandard, je pa itak odvisno od zobarja do zobarja
![]()
No, jaz se zobarjev precej bojim, pa niti ne zaradi bolečine, ampak je bila moja prva (šolska) zobozdravnica okrutna mesarka (ne, res ni lepšega izraza za to), ki se je potrudila, da nihče ni imel lepe prve izkušnje, potem pa ostane tisti strah pa slab občutek ... In dvomim, da bi še tako fajn zobozdravnik to lahko odpravil
udomačen tiger
pixna je napisal/-a:Iskreno raje grem samoplačniško, plačam k pr norcih priznam, sam vsaj vem da me tretirajo kokr se zagre
udomačen tiger
čvekava papiga
Kraj: Okl.Ljubljane
Vrni se na Zabava, čvekanje, šale
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov