Divjačka Noir

Moderatorji: helena, renata, gipsy

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne okt 19, 2014 11:07 am

Re: Divjačka Noir

Ni še bila testirana (ker je bratec negativen so rekli, da jo bodo testirali, ko bo mirnejša), pa tudi zdi se mi, da bo lažje na balkonu ravnat z njo, ko bo enkrat prišla ven, ker je prostor veliko manjši. Ko smo Kuštro in Štumpfo prehitro dali v stanovanje (večji prostor torej), je napredek hitro padel ...

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne okt 19, 2014 11:12 am

Sem hotela še dopisat nekaj in se je prispevek zaklenil ... Ko smo dali Kuštro in Štumpfo v stanovanje/večji prostor, je napredek zelo padel in si ne predstavljam, da bi morala Noir iz kletke dat takoj v stanovanje in jo po stanovanju lovit potem ... celo Frodo, ki je bil res zelo sproščen, je bil v stanovanju prvi dan zadržan. Kletke nimam niti kam postavit; ne more bit v spalnici in kuhinja je premajhna. Mogoče če začnem spuščat Darka k njej, da se čez mrežo spoznata?

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne okt 19, 2014 12:13 pm

Zdaj sem dala Noir v dekico, ki jo je prej uporabljal Frodo in sem jo čohljala, pa je zaspala in potem sploh ni hotela nazaj v kletko! :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 19, 2014 12:15 pm

Pri nas se je pri plaškotih še vedno najbolje obneslo, da so bili čim več skupaj z nami, da so videli našo interakcijo in razumeli, da se imamo ljudje in mucki radi. Je bil pa prostor prilagojen in so bile razne luknjice vnaprej zaprte, da pobegi pod ali za pohištvo niso bili možni (seveda so bila na voljo skrivališča,kamor se ljudje nismo vtikali). Če ne gre drugače, pa vzemi kakšno knjigo in jo beri v njeni bližini, da bo razumela, da ni nič hudega, če si tam.
Ima pa vsak muc svoj ritem in na silo ne bo šlo. Opazuj jo in se ji prilagajaj ...
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne okt 19, 2014 12:46 pm

Mi v stanovanju žal nimamo dobrih možnosti (posebej ne moremo nič zagradit ali karkoli) in kot sem rekla; pri štirih, ki smo jih letos poleti dali v stanovanje se je samo najbolj pogumen hitro prilagodil, drugim je bil očiten stres in v kolikor se z muco ne da rokovat, ko je na prostosti, se mi zdi lovljenje po stanovanju še najslabša stvar, ki jo lahko naredim, sploh ker bi jo morala lovit dvakrat za zdravila, za hrano (ki je ni navajena dobit samo za kratek čas zvečer in zjutraj, ampak jo ima zdaj cel dan na razpolago), za spanje - spat bi morala z ostalimi mačkami v kuhinji itd. ... ne gre, ker imamo zelo majhno stanovanje. Ostaja zunaj, to definitivno, zaenkrat tudi še v kletki, ampak je vsak dan bolje, tako da upam, da ne bo več dolgo, da bo lahko na balkonu.

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po okt 20, 2014 10:37 pm

Recite, da sem zelo nedosledna, ampak jaz danes res nisem imela več srca gledat, kako muca kaka in lula v transporter in je cela nesrečna, ko se ji potem še briketki sesujejo v iztrebke. Žal nismo imeli kletke in transporter je bil precej začasna rešitev. Ravno smo jo selili ven iz njega, na balkon in čeprav Aljaž tam sedi in piše nek članek, ona raziskuje okolico, celo jest je šla!!! :yahoo: Pri Kuštri in Štumpfi se to ni dogajalo ... Upam, da to kaže, da bo šlo samo še navzgor - tako s stopnjo udobja bivanja pri njej kot tudi s socializacijo, seveda. Sicer pa zavita v dekico v naročju tudi zapre oči in je čisto mirna, sicer ne prede, se pa umiri.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po okt 20, 2014 10:53 pm

:good: še malo potrpljenja, pa bo "tvoja"... Kako že pravijo? Upanje umre zadnje... :rolleyes: , kar tako naprej, na dobri poti sta... :kiss:

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To okt 21, 2014 8:06 am

Bravo, Štorovka! Sem vesela za vas. Sem vedela, da bo to uspelo.
Ni čudno, da je bila v transporterju čisto znervirana in živčna. Kar
nadaljujte tako in se ji počasi približujte, mečite ji kakšno žogico, uporabite perota,
poskusite jo sčasoma pobožati, ko bo jedla. Seveda pa je treba paziti,
da ne bo ušla v stanovanje. Ko bo dovolj sproščena, jo bi jaz dala počasi v stanovanje.
Seveda je ne bi kar tako spustila v stanovanje.
helena je napisala:večkrat na dan bi jo zavila v brisačo, stisnila k sebi, se z njo usedla recimo pred tv in jo božala toliko časa, dokler bi začela muca kazat neugodje
Z zavito v brisačo bi se tudi sprehodila po stanovanju. In šele,
ko bi se stanovanja navadila, bi jo prosto spustila v stanovanje. Boš videla,
to bo še ena prijazna, naročna mucka, sem prepričana. Uspelo vam bo!

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To okt 21, 2014 8:42 pm

Mi imamo pa dobre novice! Noir se v naročju pusti čohljat, ne beži in se igra s peresom! :) Je nenormalno puhasta! :D Pa čeprav je tole zelo slaba fotka, naj bo v dokaz, kako se ima Noir.

Slika

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 21, 2014 8:44 pm

:) Lepe novice, res lepe! :girlyes:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 21, 2014 8:49 pm

:clap: :yahoo: čudovito je bilo tole prebrat, še lepše pa videti Noir <3 , lepotička mala, si le ugotovila, da te je ta roka rešila in da je namenjena božanju in crkljanju...lubika mala, uživaj in pridna bodi še naprej :kiss: ...Štorovka, vidiš, se je obrestovalo, bravo in hvala, ker nisi obupala... :angel:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 21, 2014 8:58 pm

Super, čestitam!! :yahoo: Zdej jo pa le fajn razvajaj!! :D

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To okt 21, 2014 10:08 pm

Saj nisem hotela obupat, nam gre pa na roko, da se Noir na balkonu res bolje počuti! :) Zdaj me ne skrbi za mrzle dni, ker se mi zdi, da se bo dalo vse porihtat. Edino dlako ima res ubogo, revica. Upam, da se bo Royal Canin obrestoval, za zdaj so prav na tem vse mačke prišle k sebi, kakor imam jaz izkušnje ...

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če okt 23, 2014 10:23 pm

Noir se je preselila. Mogoče še ni ravno tako socializirana, kot bi morala bit/bi bilo idealno, ampak sva jo dala v stanovanje, ker je zunaj res mraz in mi je bilo obupno jo prijet celo premraženo, sploh ko je ravnokar z antibiotikov. Tako da je zdaj v stanovanju, najini mački so itak že vsi totalno flegmatični in jih prav nič ne briga, da se še ena mačka sprehaja okoli. ;)

Zaenkrat Noir sicer piha, ko se ji približaš, ampak ko jo potem primeš ne udari/ne grize in v naročju se sprosti. Po mojem bo okej. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 23, 2014 10:57 pm

:good: dobro vam gre ;)
Saj ne piha, ker je huda, ampak od strahu. Tega se bo pa znebila, ko bo pridobila zaupanje :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 23, 2014 11:57 pm

:yahoo: hi, hi, saj sem rekla, mic po mic, pa bo, in glej jo lepotičko, je že v stanovanju na toplem, še malo, pa bo pri tebi v postelji... <3 <3 :kiss:

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Pe okt 24, 2014 6:16 am

:good: Definitivno bo o.k.!

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe okt 24, 2014 9:13 pm

Imamo problem. :( Noir se očitno boji najinih mačk, zelo ji je nelagodno v stanovanju in se samo skriva, noče jest ... zdaj je v kopalnici, zlezla je za pralni stroj, pred njo je skledica z mokro hrano, pa se je ne dotakne. Aljaža je danes že dvakrat ugriznila. Na balkonu je že pošastno mrzlo. Prosim za pomoč, kaj v takem primeru? Vem, da smo jo hitro dali v stanovanje, ampak na balkonu se ji učke sploh ne pozdravijo do konca ... kaj naj naredimo?

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe okt 24, 2014 10:20 pm

Prosim, muca ne je že 24 ur, a lahko kdo kako pomaga? Ne vem, kaj naj naredim, razen, da jo začnem nazaj na mrzel balkon zapirat ... prosim za kak odgovor, ker takole očitno ne bo šlo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 24, 2014 10:22 pm

Lahko kopalnico zapreš (ima vrata?). Če ja, ji nastavi tam hrano in naj ima ponoči mir. Potrebovala bo nekaj dni, da se navadi na mačjo družbo, kot je potrebovala čas, da se je privadila vaju. Dobro vam gre, samo mirno.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov