Divjačka Noir

Moderatorji: helena, renata, gipsy

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne okt 12, 2014 9:06 pm

Re: Divjačka Noir

Hvala, mačja mama. :)

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To okt 14, 2014 9:50 pm

Danes smo prvič uspeli Noir spravit v brisačo in malo božat. Ni predla, ampak tudi grizla ni, kar je odlično, čeprav je takoj, ko je prišla ''na varno'' v kletko, spet pihala. :truce:
Normalno je, lula, kaka, oko je bolje, danes je 3x dobila tudi Tobrex.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 14, 2014 11:51 pm

:clap: "mic po mic", pa bo cilj dosežen, malo jo itak še s papico podkupi in ti bo uspelo na celi črti...na dobri poti sta :good:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 15, 2014 8:23 am

:good: No, vidiš, obvladaš! Le potrpljenje, čas in malo znajdenosti, pa bo. :girlyes:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 15, 2014 10:36 am

:good:

res je - samo mirno in nič na silo. marsikaterega divjačka se da socializirati, seveda marsikaterega tudi ne. ampak dosežek je že zdaj velik.
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr okt 15, 2014 5:01 pm

Danes je spet ugriznila ... ampak se trudimo dalje.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 15, 2014 9:39 pm

Štorovka, mene ena od mojih desetih že 12 let grize in mi zasadi kremplje globoko v roko, če ne upoštevam njenih pravil (kar je pa zelo težko, je bela puhasta dolgodlaka princeska)..., ko ima dovolj crklanja, to tudi zelo nazorno pokaže...moja mačka s karakterjem, ni kaj, pa jo imam kljub temu zelo, zelo rada...
Saj bo, boš videla, kar naenkrat bo popustila... in bosta obe začudeni in veseli :kiss:

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr okt 15, 2014 10:13 pm

Štorovka, jaz verjamem vate in v črnjuhico. Dajta si malo časa, pa bo.

Dam 10 € za njeno sterilizacijo na to, da bo pred 1. novembrom predla med božanjem. :clap:

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr okt 15, 2014 11:34 pm

Danes smo jo selili na balkon - še vedno v kletki - ker smo na deseti dan od ulova Frodota prestavili noter (vse bp), da je na bolj svežem zraku in na dnevni svetlobi, ker v kopalnici ji tega nismo mogli zagotovit. Upam, da bo šlo na bolje, če ne drugega, ji zdaj normalno dajemo Tobrex. Grist jo bo pa treba odvadit, tako ali drugače, ampak saj bo najbrž šlo, res je še mala, no.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 16, 2014 8:49 am

Ugrizne zaradi strahu. Vse bo še OK, ko se bo bolj sprostila, se navadila človeka in začela zaupati. Verjamem. :girlyes:

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So okt 18, 2014 3:23 pm

V enem tednu je edina sprememba, da se da Noir z brisačo vzet iz kletke, ob dajanju zdravil (tobrexa) občasno še vedno ''čavsne'' po roki, dlaka je seveda v groznem stanju, ker je reva še vedno v transporterju in niti ne vem, če je realno kaj dosti boljša, kot je bila prej. Oko ni videt vneto, ima pa še vedno mreno preko njega ... Ne vem, kaj naj z njo zdaj - naj se jo prestavi na balkon ali naj se še čaka in če ja - na kaj naj čakamo? Nujno bi jo bilo tudi skopat, pa ne vem ali je to pametno, ker je to spet en dodaten stres ...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj

Odgovor So okt 18, 2014 3:34 pm

Poišči ji dom na varni lokaciji (konjski ranči, eko kmetije...). Divjačke socializirat in spravljat v stres meni osebno niti najmanj ni ok. Prijazni mladiči stojijo v vrsti, da bi prišli na toplo, v stik s človekom, se crkljali...

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So okt 18, 2014 6:23 pm

Jaz bi ji rada dala priložnost, ker v takem stanju kot je, bi bilo po mojem težko jo zadržat v okolici ene kmetije, pa tudi bolna je, oko ni okej in po mojem bo vedno malo slabše videla nanj, tudi shirana je, zelo ubogo dlako ima ... samo vprašala sem, če je po enem tednu, če se jo da z brisačo prijet v transporterju že čas, da jo damo ven, na balkon, se pravi, da je na balkonu in ne več v kletki ... bi to bilo za socializacijo bolje? Ne vem kakšen ''cilj'' naj bi dosegli v kletki oz. na kaj čakamo.

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Ne okt 19, 2014 8:25 am

Če ne bi imela polnih kapacitet, bi jo vzela na socializacijo, saj sem prepričana, da bi se z voljo in vztrajnostjo
to dalo. Jaz bi jo vsekakor takoj dala na balkon. Bi šla korak za korakom. Vsedi se na tla v razdalji, da se ne bo počutila ogroženo.
Poišči kakšno zanimivo igračko na vrvici in jo pripravi, da bo pokazala zanimanje. Tudi ti moraš biti vztrajna in umirjena.
Z mirnim glasom jo prijazno ogovarjaj. Če ne bo uspelo danes, bo pa jutri ali pojutrišnjim. S tem ne prični takoj, ko jo boš
dala na balkon, počakaj da se navadi prostora. Postopoma se ji z ustreznimi igračkami približuj. Ko se bo malo sprostila,
jo poskušaj pobožati, ko bo jedla. Na balkonu imej kakšno skrivališče, kamor se bo lahko umaknila. Magari obloženo
kartonsko škatlo ali kak majhen rorček za igranje. Jaz sem prepričana v uspeh. Definitivno je ne bi spuščala v okolje,
take male in bolne muce. Vztrajaj, bodi potrpežljiva in bo šlo.

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne okt 19, 2014 9:05 am

Noir ne je v pričo naju, zavrača tudi najbolj dišečo mokro hrano, tunino ali piščanca. Je šele, če se umakneva. V kletki se nikoli ne uleže kam drugam, ko čisto stisnjena v kot, nikoli ne še nisem videla ne jest, ne it lulat, ne počet kaj drugega, kot sedet stiščano v kot. Za peresom včasih sicer pogleda, ampak še nikoli se ni niti premaknila niti nič ob njem, razen, da se je stisnila nazaj/se umaknila. Reakcija na balkonu (ko je enkrat zbežala ven) je bila, da je plezala po stenah in se zaletavala v okna. Ni samo plašna muca, take sva že imela in so zdaj vse sorazmerno okej - bolj plašne, ampak vseeno zmožne sobivanja z ljudmi, Noir je res divja.

Napredek je, da jo lahko zdaj primemo in damo v brisačko, da se ji da dat zdravila in da v brisači ne nori - se umiri. Lahko ji tudi že normalno menjamo vodo in brikete, celo plenično podlogo lahko damo stran, ko je v transporterju ... Zato sem spraševala, če je to to, kar se da doseč v kletki ali pa bi bilo bolje, da se že v kletki recimo začne odzivat na igrače, na hrano ipd. in se jo POTEM prestavi. Za zdaj sem videla da čisto vse muce večji prostor nekoliko prestraši in zmede, zato me zanima, na kakšni stopnji naj bo napredek v kletki, da jo damo na balkon. Pot do stanovanja je pa itak še zelo dolga ...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 19, 2014 9:12 am

Napredek očitno je.
Odsvetujem, da jo že daš iz kletke, ker jo boš morala vsakič lovit in ji s tem povzročat stres, če jo boš hotela prijeti. Prijeti pa jo moraš, če jo želiš navajati na človeški dotik in ji dajati zdravila.
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 19, 2014 9:22 am

Čim na tak način plašno muco, kot jo opisuješ, iz omejenega prostora v katerem jo zlahka dosežemo, preselimo v odprti prostor, smo izgubili, skoraj zagotovo. In ponovno, natančnih navodil za socializacijo ni, so samo splošna, katere si pa že slišala mnogokrat. Delaš po občutku. Na tvojem mestu bi jaz intenzivno delala tam, kjer vidiš napredek in sicer večkrat na dan bi jo zavila v brisačo, stisnila k sebi, se z njo usedla recimo pred tv in jo božala toliko časa, dokler bi začela muca kazat neugodje. Zna bit potrebno v dobri verziji malo časa, da jo boš slišala pod brisačko prest. Nekaj dni mogoče.

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne okt 19, 2014 10:46 am

Mja, saj to sva oba z Aljažem razmišljala, da ji bo ''lovljenje'' v prostoru še večji stres. Skrbi me edino, ker je vedno bolj mrzlo - a če bo trajalo dlje in zunaj postane res hladno, naj jo vseeno pustimo na balkonu? Recimo v transpoterju z odejico? Mogoče se ji naredi kaka hiška iz stiroporja? Na balkonu sicer tako hudo kot znaj najbrž ne bo, pa tudi piha ne, ampak tako toplo kot v stanovanju ni in ne more bit. Niti zunaj ni vtičnice, da bi npr. dali kak kalorifer ali karkoli ... mogoče edino, da se ji večkrat na dan daje termofor? Samo za vse to bi morala bit že izven transporterja/bi morali imet vsaj kako kletko za muce, kamor se bi lahko dalo pesek in hiško ...

Čakamo pa najbrž dokler ne bo v naročju predla in se odzivala na pero, če prav razumem?

Aja, še to: Helena, pišeš, da se bi usedla pred TV ... a to pomeni, da jo lahko, vsaj če najine mačke zapreva v kuhinjo, dava v stanovanje? Zavito v brisačo? Ne bo kakih okužb prenesla? No, sicer je osem dni že mimo ...

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne okt 19, 2014 10:58 am

Ker me res skrbi za hladnejši čas ... kaj pa kombinacija tega dvojega: termofor za živali (*****, reče se mu pa SnuggleSafe toplotna blazina za hišne živali) in transporter s še eno odejico notri? Ali pa kako to oblazinjeno skrivališče za muce? Tudi je ogromno izbire na ***** ...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne okt 19, 2014 11:03 am

Glede na to, da je muca že prestala karanteno, testirana je verjetno tudi že bila, ne vidim razloga, zakaj bi jo sploh dajala na balkon. Naj bo v kletki v stanovanju, tako bo hkrati ločena od preostalih, obenem pa del vsakodnevnega življenja, ki se mu privaja. Razen, če sem kaj spregledala in njena prisotnost v stanovanju ogroža ostale?
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov