nevidna bolha
Re: Dvotedenski mačji mladiček - odvajanje

Zadeva je pa sicer taka, da živimo na vasi, kjer je ogromno prostoživečk. Čigava točno je ta mačka, pa v bistvu niti ne vem. V preteklosti se je že zgodilo, da je sosedova mačka prišla k nam skotit mladičke (ali pa naša k drugemu sosedu), pa jih je potem odpeljala nazaj, ko so bili dovolj stari. Tako da ponavadi žival kar pustimo, če si je našla streho pod glavo, sploh pa mačji mamici vedno nesemo vsaj nekaj za jest ali pa pit, da ne shira. In ko so mucki dovolj veliki, jih mačka popoka in grejo domov. Tako da možno je, da je od kakšnega soseda, ali pa je potepuška mačka. Ni sicer najbolj vesela človeškega stika in se ga izogiba, mene se je pa že malo navadila, ker ji nosim hrano.
Sicer pa kar se malih tiče, ta sirotica itak ostane pri meni (sploh ni nobene debate okoli tega), razmišljava, da bi še bratca vzela za svojega, ko bo malo večji, za tretjega mucka pa me je že spraševala kolegica, če bi ga lahko vzela, tako da bi vse tri porihtali, da bi imeli lepo življenje. Je pa res, da glede na to, da ne vem čigava je mačka, ne vem, ali sploh lahko mucka obdržim (oz. enega oddam, da ne postane potepuški? ) Ne poznam zakonov glede tega, razen tistega, da mora muc biti do 12. tedna pri mamici.