Ne okt 12, 2014 5:57 pm Napisal/-a Štorovka
Zadeva je taka. Jaz sem mačke na tej lokaciji (knjižnica Šentvid) lovila celo poletje. Dva mladiča z lokacije smo oddali, za tretjega (Frodo), lahko garantiram, da ga imam še lep čas v skrbništvu, če bo treba, ker bo lahko čez par dni skoraj gotovo združen z najinimi mačkami in bo bival v stanovanju. Verjetno lahko vsi razumete, da nisem mogla pustit mladičev, posebej ne prehlajenih z lepo možnostjo, da jih zunaj po hitrem postopku pobere, na cesti.
Situacija pri Noir je pa taka:
1. Tudi če mačka ni izgubljen primer, kot pravi Trixi, da ni, je v tem momentu toliko divja, da iz zadnjega konca velikega transporterja piha tako, ko prideš blizu/ji poskusiš hitro dat vodo. Ob poskusu prijemanja grize.
2. S fantom živiva v najemniškem stanovanju, 40m2, kjer je trenutno 5 mačk, ampak dve morata bit v karanteni. Ena je na balkonu, druga v kopalnici. V kopalnici lahko biva samo v transporterju, nikakor ne izven njega. Na balkonu bo čez največ en mesec svinjsko mrzlo. Ni rešitev za čez zimo, tudi zato, ker je to edini prostor, kjer lahko sušim perilo, če naj bom bizarna in ne more biti rešitev na dolgi rok. Ergo: mačka nima na voljo neomejenega časa, pa nima to nič z mojo potrpežljivostjo. V enem mesecu mora bit na stopnji, ko lahko tako ali drugače biva v stanovanju s še štirimi mačkami, od katerih je en kronično bolan in je treba zelo pazit pri prehranjevanju; to pomeni, da se mačke pri nas hranijo ločeno. Ne morem imet mačke, ki je ne morem ločeno hranit, ker se cel dan skriva za omaro in grize. Ne pravim, da bo to ta primer, ampak če govorimo o mesecih, potem ne vem kaj naj.
3. NOČEM JE VRNIT NA CESTO IN NIMAM TEGA NAMENA! Rada bi ji pomagala, ampak so moje možnosti omejene. Sem pa tudi dala vedet, da sem pripravljena v skrbništvo na začasno vzet kako drugo muco, ki lahko sobiva z drugimi, če bi bil kdo pripravljen pomagat Noir. Ne verjamem, da taka možnost obstaja. Ali pač? Če ne obstaja, je najbrž tako, kot je rekla Trixi, namreč da sem jaz zdaj usoda te mačke. In žal mi je, sem se res trudila maksimalno, ampak nekje so meje. In zato sem spraševala. Če se zgodi tako, kot piše rava in bo trajalo MESECE, potem ne vem kaj naj. Lažje vzamem dve muci v začasno, ki se ju da združit z drugimi, kot pa imam to eno, ker je stanovanje res malo in nimam rešitev na dolgi rok, če se mačke ne bo dalo združit z drugimi. Pa nimam niti kletke za mačko kam postavit, tudi če bi jo imela. Tale box je v kopalnici totalno na silo. 40m2 je namreč z balkonom in kletjo vred.