Mačje igrače

Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema

Moderatorji: andreja, renata

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana/Koroška

Odgovor Če dec 16, 2010 7:07 pm

Re: Mačje igrače

Leia je napisal/-a:LaliLoki, malo preračunaj, koliko metrov vrvi kakšne debeline boš rabila za obnovo. Nasplošno velja, da je sama vrv res (pre?)draga, medtem ko je "uporabljena" (preproge, stebrički itd) relativno poceni :fool:

Mislim, da bi je mela 20 - 25m čist dost, debeline 10mm, kar bi me prišlo okrog 10€, če naročim pri uni firmi iz anglije.. To se mi ne zdi grozno. Mam občutek, da če bi kupla že 'uporabljeno', bi se pol zakompliciralo, ko bi hotla to dobit dol oz. narazen in bi na koncu vse vrgla stran (sem včasih kr talent za take stvari :blush: ).. Edino s kako fajn preprog bi šlo, če bi jo kar celo namontirala na stebriček, ampak si pa spet ne znam predstavlat, kako bi pol konce skup lepla.. Če maš vrv, jo samo oviješ pa čisto na koncu pritrdiš, to bom pa že zmogla :D
You are nothing until you've been ignored by a cat. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če dec 16, 2010 10:10 pm

Metražo daš lahko kar krat 2. Verjemi... ;)
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So dec 18, 2010 12:42 am

Alexx je napisal/-a:Metražo daš lahko kar krat 2. Verjemi... ;)

Sej sem jo mela itak namen, da se splača poštnino plačevat - bo sigurno slej ko prej spet treba kaj popravit (za zdaj je samo eno stebriček) :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor Pe dec 31, 2010 4:10 pm

Evo, vidim, da imajo drugi enake probleme kot sama.. sem tudi mislila povprašati glede obnove praskalnika. Vrv se je na polno začela odvijati, zato me zanima, če je to že kdo poskusil nalepit nazaj in s katerim lepilom ste to naredili (LaliLoki, si se že podstopila obnove?)?
Sem pa tudi jaz izvedela v Zooticu od prodajalke, da se je prišel en gospod zanimat za praskalnike, potem pa dejal, da 200EUR pa ne da zanj in ga bo sam naredil. Nekaj dni kasneje se je vrnil in povedal, da ga je sicer res naredil, vendar ga cenovno ni prišel nič ceneje (če bi štel še svoje ure dela) in da vrvica je svinjsko draga!
Tako da... človek kar ne ve, kaj bi naredil - vsako leto kupovati praskalnike ali novo vrvico... :O
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe dec 31, 2010 4:34 pm

Pri nas imamo tako srečo, da za kremljanje najrajši uporabljajo navaden steber: http://www.supercombe.si/karlie-basic-line-macji-praskalniki/704-karlie-praskalnik-lisa.html. Dva takšna imamo že skoraj eno leto in jih mački redno uporabljajo. Ravno te dni se je prvemu začela odvijat vrvica. Kakšne druge so pa odvili že v nekaj tednih, zato bomo tudi vnaprej kupovali te. :good: Zelo dolgo zdrži in je dovolj poceni, da uničenega brez slabe vesti kupim v smeti in kupim novega.
Imamo tudi taveliko plezalo, ki ga uporabljajo bolj za igro, spanje in pretegovanje, zato se v enem letu ni še nič uničilo.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Pe dec 31, 2010 5:06 pm

taperverčki je napisal/-a:Pri nas imamo tako srečo, da za kremljanje najrajši uporabljajo navaden steber: http://www.supercombe.si/karlie-basic-line-macji-praskalniki/704-karlie-praskalnik-lisa.html. Dva takšna imamo že skoraj eno leto in jih mački redno uporabljajo. Ravno te dni se je prvemu začela odvijat vrvica. Kakšne druge so pa odvili že v nekaj tednih, zato bomo tudi vnaprej kupovali te. :good: Zelo dolgo zdrži in je dovolj poceni, da uničenega brez slabe vesti kupim v smeti in kupim novega.
Imamo tudi taveliko plezalo, ki ga uporabljajo bolj za igro, spanje in pretegovanje, zato se v enem letu ni še nič uničilo.

uuuuu, ti si pa delaš dvojne stroške :D ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor So jan 01, 2011 11:47 am

No, pri nas smo imeli najprej en manjši praskalnik, ker je bil pri hiši samo en muc, ko pa je muc zrasel v velikega mačkona, smo nabavili nekoliko večjega (1 nadstropje), ki je začel popuščati po drugem letu, ko je k hiši prišel še Louis. Kakršno delata v njem, je tako čudež, da ni razpadel prej... :rolleyes:
Ker sem pa ravno prejšnji teden videla krasen praskalnik (212 cm) z veliko možnosti igranja in skrivanja, sem pomislila ravno na to - koliko časa bo zdržal?... :O
Vsekakor pa imam raje to, kot da bi se spravljala na kavč ali druge predmete, kar se do sedaj ni zgodilo (moram potrkati...). :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jan 01, 2011 12:07 pm

LuNa73 je napisal/-a:uuuuu, ti si pa delaš dvojne stroške :D ;)

Zakaj dvojne stroške? Meni se zdi fantastično, da rabim 1x na leto kupit en stebriček po 13€. 8) 8)

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor So jan 01, 2011 3:29 pm

taperverčki je napisal/-a:
LuNa73 je napisal/-a:uuuuu, ti si pa delaš dvojne stroške :D ;)

Zakaj dvojne stroške? Meni se zdi fantastično, da rabim 1x na leto kupit en stebriček po 13€. 8) 8)

Eh, sem se hecala na račun tvoje tipkarske napake ;) ker si napisala da starega kupiš v smeti in kupiš drugega ;) :) .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jan 01, 2011 4:07 pm

Tega pa res nisem opazila. :fool: :lol:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: večinoma Ljubljana

Odgovor So jan 01, 2011 10:58 pm

Mačja igrača dneva: na štrik od pršuta navezana pasja griza iz kože :) in vse skupaj na ročaj naslonjača - še nisem vedela tako zaposlenih mačk ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jan 01, 2011 11:00 pm

Čaki, to je že doping :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jan 06, 2011 5:32 pm

Gina je napisal/-a:Evo, vidim, da imajo drugi enake probleme kot sama.. sem tudi mislila povprašati glede obnove praskalnika. Vrv se je na polno začela odvijati, zato me zanima, če je to že kdo poskusil nalepit nazaj in s katerim lepilom ste to naredili (LaliLoki, si se že podstopila obnove?)?
Sem pa tudi jaz izvedela v Zooticu od prodajalke, da se je prišel en gospod zanimat za praskalnike, potem pa dejal, da 200EUR pa ne da zanj in ga bo sam naredil. Nekaj dni kasneje se je vrnil in povedal, da ga je sicer res naredil, vendar ga cenovno ni prišel nič ceneje (če bi štel še svoje ure dela) in da vrvica je svinjsko draga!
Tako da... človek kar ne ve, kaj bi naredil - vsako leto kupovati praskalnike ali novo vrvico... :O

Ne, še čakam na pištolo za lepljenje.. Sisalovo vrv sem drugače dobila v Bauhausu in je bil meter neki čez 1€.. Sem je nabavla 25 m, pa mislim, da bo čez glavo dost za popravila. Žal so imeli samo bež barve, tako da bo praskalnik/igralo pač rahlo pisano, ampak mačke itak vidijo samo v modrih odtenkih ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 07, 2011 6:53 am

Cats je napisal/-a:Čaki, to je že doping :lol:

ma kje jih ti pobiraš, draga moja.... :lol: :clap: :lol:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So jan 08, 2011 11:47 am

Evo, naš doping ala Čombe:

Slika

:D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 08, 2011 1:26 pm

Zadnje čase pri nas dosti uporabljalo catmosphere, ki sem jo pred časom naročila pri Čombetu. Predvsem me je presenetilo, da je najbolj zagret in uspešen z njo Jack, ki drugače ni ravno intelektualec niti ne prav zagret jedec. S to žogo ima toliko veselja, da sem mu naročila activity board za prigrizke. Zanima me, če ga kdo že ima in kako se obnese. Imajo vaši mački dosti veselja z njim?

Govorim pa o tem:
Slika

Ali bo naslednji korak sudoku in križanke? :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 08, 2011 1:30 pm

Hoho, tole imamo mi :lol:

Na začetku je bilo tako, da je Mila prišla, ene 20 sekund v to gledala in potem v hipu ven pobrala vse priboljške. Sonček zlati se je en mesec tepel z tistimi posodicami, ker mu ni šel skupaj koncept "taca not". Pol je pa enkrat, ko je ravno bila Alexx na obisku, čudežno rešil vse naloge.

Zdaj jo nimajo ves čas na razpolago, malo dam ven, potem pa pospravim za par tednov. Ravno včeraj se je Meli spravil igrat z miško, ki jo je sam metal na tablo in potem reševal. Moj vitez :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 08, 2011 1:37 pm

tenkju. :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 08, 2011 1:41 pm

to imam tudi jaz in je super. Začasniki so celo raje pobirali brikete ven, kot iz svoje skledice (in ves čas zraven glasno predli). Če sem pa dala zraven še kakšno piščančjo palčko, je bilo pa sploh super. Priporočam :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 08, 2011 2:28 pm

taperverčki je napisal/-a:
Govorim pa o tem:
Slika

Okej za nas ki smo bolj pri tabutastih: kaj je tole in kako naj bi delalo? :O :girlblush:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Mačke

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov