Nudim / iščem / kupim / podarim

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr sep 17, 2014 8:38 pm

Re: Nudim / iščem / kupim / podarim

Za simbolično ceno prodam pasjo uto: http://www.bolha.com/zivali/oprema-za-z ... 68740.html

Prodam pa tudi fotoaparat: http://www.bolha.com/fotografija-in-opt ... 68638.html

Za več inf. mi pišite na ZS. V primeru prodaje nakažem del denarja MH ali kakšnemu društvu-po dogovoru.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 18, 2014 10:38 am

Rabim poslovno banko za icipici podjetje (s.p.). Eno imam načeloma že izbrano, ampak ker se menda grozno otepajo (poslovnih! do navadnih fizičnih oseb so bili do zdaj ok) strank (so menda tako neprijazni, da pač potencialne stranke kar obračajo), iščem še alternativo. Ime te banke lahko sporočim na zs, če bi koga zanimalo, ker še vedno upam, da so imeli samo slab dan ;)
Glavni vzrok menjave je nižanje stroškov, tako da je to tudi poglavitni kriterij :girlblush:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 18, 2014 11:26 am

A ime banke, ki bi jo bralci te teme morebiti predlagali, tudi rabiš na ZS, a se lahko javno pove? ;)
No jaz te vsekakor prosim za ime "tiste tvoje otepajoče se" banke na ZS.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 18, 2014 11:30 am

Hm, če si zadovoljna, potem kar priporoči ;) Ker pa so slabe izkušnje iz druge roke, pa ne bom javno, če me razumeš ;)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 18, 2014 12:08 pm

no pa bom: jaz sem zelo zadovoljna z Delavsko hranilnico, kjer imamo DZZŽ Kranj zdaj društven TR.
V dveh mesecih smo prišparali za 1 sterilizacijo, spletna banka je preprosta in super, skratka, zaenkrat nimam prav nič slabega za povedat in držim pesti, da bo tako tudi vnaprej :angel:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 18, 2014 12:25 pm

Banka Slovenije je pripravila kar nekaj super pregledov, če bo še kdo rabil:
http://www.bsi.si/orodja/tarife-ps.asp?MapaId=1439
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 18, 2014 2:56 pm

Nobena banka ne more od tebe zahtevat da za poslovanje ne uporabljaš osebnega računa. Nikjer namreč ni zakonsko določeno, da moraš za poslovanje uporabljat poslovni račun. Pomembno je samo, da imaš trr (lahko osebni), ki ga uporabljaš izključno za poslovanje (torej gor ne prejemaš čist enih xy privat nakazil). To seveda velja za s.p. (za ostale oblike pa ne vem).

Seveda se pa bankam gre za to, da odpreš poslovni račun, ker več služijo na ta račun ...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 18, 2014 3:01 pm

Recimo, da je res ;) http://www.ajpes.si/novice.asp?id=178 (transakcijski račun, ki ga uporabljaš za poslovanje, mora biti javen, načeloma ti lahko grejo toliko na roko, da ti osebni račun tako označijo, je pa to izključno dobra volja banke/zaposlenih)

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 18, 2014 6:04 pm

Jaz sem bila z Probanko zadovoljna, pa je ni več. :lol:

Banka Koper mislim da ni najcenejša, je pa dobra. Če imaš osebni in poslovni TRR se zdaj da znotraj spletne banke normalno med obema klikat, brez da se izpisuješ iz enega in vpisuješ v drug account. Pa app imajo za telefon, da hitro preveriš stanje/nakazila/...

Sicer iz razbranega vidim, da imaš/imate bolj željo imet 1 TRR za vse, tako da za to info nimam.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 18, 2014 6:22 pm

Ne vem, jaz imam trenutno dva računa pri Abanki -enega osebnega in enega poslovnega. Razen cene vse BP, ampak pri mojem obsegu poslovanja moram gledati tudi na ceno. Če jo lahko oklestim, jo bom :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 18, 2014 7:25 pm

Če naredim "žogice-cufe" iz umetne volne in nakapljam baldrijan (je kvaliteten, od patra Ašiča, tako da fejst smrdi :wacko: ), bi bilo kaj interesa? Seveda bi šlo del denarja za MH. Beri: imam glih čas, pa lahko naredim kaj koristnega.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 18, 2014 11:03 pm

Rabin mačko, ki bo povedala, če je ta cufa za kaj. Podarim prvemu, ki se javi v komentarju. ;)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 19, 2014 12:26 am

:) Sem prebrala že prej o predlogu in se mi je pred očmi najprej pojavil razcufan cof, kar ni OK. Verjetno nisi imela tega v mislih? Jaz se vedno zelo bojim, da igračke razpadejo in kakšen košček muc poje, pa bi bilo zanj škodljivo. Marsikatera igračka je za njih zanimiva, pa se igrajo le pod nadzorom, jim nato umaknem, ko ne gledam več.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 19, 2014 8:57 am

Hmm, ga bom dala Pini za tester, če preživi psa, bo tudi mačko.
Iščem novo naročnino za mobitel. Govorim zelo malo, tako da največ 10€, s katerim ponudnikom imate dobre izkušnje?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 19, 2014 9:08 am

pri nas se super obnese en bob (njihova big bob/veliki bob naročnina + dodaten prenos podatkov pride mesečno približno 12 €). uporablja pa simobilovo omrežje, tako da če si v območju, kjer ima simobil slab signal, verjetno ne bo dobra izbira.

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor Pe sep 19, 2014 9:12 am

Simobil. Že od srednje šole sem pri njih, pa sem bila vmes tudi na Mobitelu, in mi Simobil definitivno zmaga.

Je pa seveda odvisno, na katere številke največkrat kličeš. Če vzameš paket Orto Startastik, imaš v Simobil neomejeno število minut, v druga omrežja pa plačaš. Malo je za pogledat no.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 19, 2014 9:19 am

Sem srecna pri tusmobilu. Mam osebno najmanjsi paket kar ga imajo - free5 se mu rece, in za 5evrov dobim neomejeno minut znotraj omrezja, in 100enot ki jih prosto delim med sms, klici v druga omrezja in prenosom podatkov. Slisi se malo, ampak moji znanci so tudi pri tusu, za ostale je pa meni 100enot popolnoms dovolj. Free paketi majo pa se to dobro lastnost da ce se znajdes v omrezju kjer nimajo pokritosti, lahko mirne duse presedlas na mobitelovo ali simobilovo omrezje in ti ne zaracunajo dodatnih stroskov za klasicnr storitve (klivi, sms). Pa edina dosedaj ugotovljrna mrtva lokacija kjer je bilo to potrebno je bila tik ob hrvaski meji
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 19, 2014 10:38 am

oaza88 je napisal/-a:no pa bom: jaz sem zelo zadovoljna z Delavsko hranilnico, kjer imamo DZZŽ Kranj zdaj društven TR.
V dveh mesecih smo prišparali za 1 sterilizacijo, spletna banka je preprosta in super, skratka, zaenkrat nimam prav nič slabega za povedat in držim pesti, da bo tako tudi vnaprej :angel:

no, točno tale banka je bila tista, ki je kolegico skoraj odgnala ;) očitno je imela res smolo, ker jaz sem danes v 20 minutah in z veliko mero prijaznosti zrihtala vse :good:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 19, 2014 7:16 pm

Jaz sem bila do sredine srednje šole na Mobitelu, ko sem dobivala pasje položnice zaradi tega ker sem klicala v druga omrežja. Sem šla na simboil in imam zdaj že vsa leta praktično isto naročnino nekje 12 eur. Več je samo, če koristim moneto ali kaj takega. Sicer pa mobitel uporabljam za vse, ker drugega telefona pač nimam, in kličem v različna omrežja, uporabljam prenos podatkov, etc. pa sem vedno v rangu 12 eur. Imam pa ORTO v nulo al karkoli je to zdaj... res je, da nisem čveka tako da so moji klici večinoma kratki, z izjemo kakšnega klica k zdravniku ali pa babici, ki je na Mobitelu.

Mi je pa Simobil super tudi zato, ker ima pogosto neke akcije. Enkrat se je šlo za podaljšanje razmerja pomoje (nekaj takega je moralo bit) in sem dobila dobropis 50 eur, kar mi je pokrilo kar nekaj mesecev računov. Zdaj nazadnje sem dobila ekstra 3gb download-a podatkov in to koristim zastonj (po ceniku bi bilo 10 eur).

V glavnem se ti splača pogledat.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe sep 19, 2014 7:19 pm

Leia je napisal/-a:
oaza88 je napisal/-a:no pa bom: jaz sem zelo zadovoljna z Delavsko hranilnico, kjer imamo DZZŽ Kranj zdaj društven TR.

no, točno tale banka je bila tista, ki je kolegico skoraj odgnala ;) očitno je imela res smolo, ker jaz sem danes v 20 minutah in z veliko mero prijaznosti zrihtala vse :good:

Čestitke da ti je uspelo v 20 minutah zrihtat :D

S fantom sva enkrat ravno nekje 20 minut čakala, da bi naju kdo opazil in bi lahko odprla račun (pred nama ni bilo nikogar). Namesto tega je človek raje pogledal ven iz pisarne in se zaprl nazaj notr, brez besed. Sva odkorakala ven in v Banko Koper kjer sva bila porihtana takoj.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 31 gostov