čvekava papiga

Kuštra in Štumpfa iz Šentvida
Mladički prostoživeče mame odlovljeni pri Knjižnici Šentvid sta se danes na MH veterini vpisali med MH muce. Temo objavljam, da lahko spremljate njun napredek; sta precej plašni, ampak po strokovnem mnenju veterinarke niti slučajno ne izgubljen primer.
 Zdravi, danes tudi prvič cepljeni in razparaziteni. 
Kuštra na okenski polički.

Štumpfa promovira hrano za prostoživečke.

Kuštra in Štumpfa stisnjeni.

Imamo jo v hospitalu na opazovanju, težko je dihala, kazala jeziček ... ima vročino malo čez 40 ... Čakam, da me pokličejo iz MH veterine in povedo, če/kaj so našli. Ni za govorit, kako zelo je zdaj Štumpfa prestrašena.   

Sicer imam pa še eno vprašanje; zdaj na vseh mogočih spletnih straneh sem prebrala, da naj bi muce pustila malo pri miru, da se navadijo na okolje itd. - a je torej okej, če pustim muce, da spijo, se navadijo na stanovanje in na najine mačke itd., pa jih potem čez nekaj dni začnem vlačit po rokah? Ker se mi zdi, da če bi se počutili varno, bi tudi k meni prišli raje in z manj strahu ... smo se pa vsak dan malo božali in nekega hudega pihanja ni več, sploh Kuštra je precej neproblematična, Štumpfa še piha, ampak tudi ne tako hudo ...
 Kuštra lovi pero kot Alvin, čisto je nora, fantastično, res! Pa tudi Štumpda si je potem rekla, da svet okoli nje menda ni tako hudo grozen in je nekajkrat tudi sama skočila za peresom in eno tako laser-ribico; tista je super za plašne mačke, ker jo imaš lahko res dlje od sebe! Carsko je, res. Zdaj si upata hodit po sobi, dokler sva jaz/Aljaž pri miru in ne hodiva okoli. Verjamem, da bo v enem tednu tole čisto fajn in socializirano mačovje.  
 Super.