Nudim / iščem / kupim / podarim

Moderator: andreja

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So avg 09, 2014 8:11 am

Re: Nudim / iščem / kupim / podarim

:) Če kdo rabi paparaca na poroki, krstu, birmi, lahko pomagam.
Meni za bencin (če je relacija daleč), MH pa donacijo za mucke, ki jih imamo v oskrbi.
Slika
To sem fotknila včeraj, pa še veliko drugih, predvsem portretnih in skupinsko. ;)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So avg 09, 2014 12:50 pm

Mene pa zanima kama se splača iti s psom za en dan ali več dni (šotor). Nujno mora biti voda, kjer bi se vsaj Pina lahko malo načofotala.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So avg 09, 2014 2:10 pm

Soča je lušna, fajn hladna v vročini (če je bo kaj!). V Tolminu na sotočju je ena lušna plaža za čofotanje: https://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&msa=0&t=h&msid=113180211895637178013.000453a1755de8699e0dd&ll=46.180544,13.729305&spn=0.0208,0.036478&z=14&source=embed&dg=feature
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So avg 09, 2014 3:23 pm

za enodnevni izlet v vročih poletnih dneh mi je ful všeč koča pri Ingotu, iz Gozda Martujka greš po gozdni cesti proti zgornjim Martuljškim slapovom....ob koči so krasne jase in ledeno mrzel potok, super za lenarjenje tudi za nas dvonožce...priporočam pa tudi ogled slapov, seveda...

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So avg 09, 2014 7:56 pm

Hvala. Neeeee ledeno, jaz se pod 25 stopinj sploh ne pogovarjam, ok tud 20 je vredu za namakat noge. :D
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor So avg 09, 2014 9:47 pm

Cats are my favorite people.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So avg 09, 2014 10:13 pm

rozika je napisal/-a:Hvala. Neeeee ledeno, jaz se pod 25 stopinj sploh ne pogovarjam, ok tud 20 je vredu za namakat noge. :D

:D itak si lahko samo noge namakaš...pa še paše, zelo, mi smo z vnučkoma delali mlinček, pa nove struge potočku, brodili po vodi in čofotali, cel ljubi dan smo bili gor, čudovito je bilo in še bomo šli, pa še kosilo v koči super dobro, ajdovi žganci in kislo mleko..., a ha, pa da ne pozabim, ogromno štirinožnih prijateljev je bilo tudi ob potoku, uživali so pa še bolj kot mi... :good:

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Ne avg 10, 2014 9:44 am

crazydaisy je napisal/-a:Kamp Nadiža: http://www.kamp-nadiza.com/ :good:

Prej preveri, ker menda so psom z letošnjo sezono prepovedali vstop.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne avg 10, 2014 8:32 pm

Rabi kdo seme ognjiča in žajblja?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne avg 10, 2014 8:37 pm

rozika je napisal/-a:Mene pa zanima kama se splača iti s psom za en dan ali več dni (šotor). Nujno mora biti voda, kjer bi se vsaj Pina lahko malo načofotala.

Danes smo bli na Soči, tik ob meji in smo brodili do čez kolena, pa je bila čisto prijetna. Še Kajči se je šel kopat in je čofotal in plaval in prinašal žogice, pol veš da ni bla mrzla če je šel on noter s tistimi svojimi hrtjimi kostmi brez vsake izolacije :D :D :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor Ne avg 10, 2014 11:43 pm

rozika je napisal/-a:Mene pa zanima kama se splača iti s psom za en dan ali več dni (šotor). Nujno mora biti voda, kjer bi se vsaj Pina lahko malo načofotala.

Kaj pa tole: http://www.rtvslo.si/tureavanture/novice/prenovljena-velenjska-plaza-vabi-kopalce-in-tudi-njihove-stirinozce/342871
El gato, sólo el gato apareció completo y orgulloso: nació completamente terminado, camina solo y sabe lo que quiere.
Pablo Neruda

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor Po avg 11, 2014 9:46 am

Tole sem dobila na mail, če koga zanima :)

Zadeva: BRESKVE SO!

Pozdravljeni, prijatelji!
Najboljše vipavske breskve sorte VETERAN so v polnem zorenju. Zdaj je čas, da sadjarjem pokažete svojo solidarnost in jih naročite. Tako vi kot oni boste v plusu: sadjarji bodo pospravili svoj pridelek, vi pa boste jedli SLASTNO SADJE Z OKUSOM iz lokalnega okolja. Ta sorta je primerna tako za takojšnje uživanje kot za predelavo v sokove, marmelade, kompote, itd.
Vaše naročilo mi pošljite na mail sadovi.narave@gmail.com in obvestila vas bom kje in kdaj jih boste lahko prevzeli (tisti, ki ste mi naročilo že poslali, ga ni potrebno pošiljati še enkrat, lahko pa ga potrdite).
Pomembno: Sadjarjev je več in imajo različne platoje, zato prihaja do odmika v kilaži sadja. Cena na kg breskev je enotna in sicer 1 eur/kg. V platojih pa je od 4 – 4,5 kg. Naroča se po platojih.
Breskve so iz integrirane pridelave, nekatere kmetije so v prehodu v ekološko kmetovanje. Letos so imeli v Vipavski dolini točo in so nekateri sadeži rahlo »popikani«, vendar enako slastni. Lahko se zgodi, da bo treba kakšno breskev malo obrezati, vendar je cena zelo ugodna, ker se na tržnicah po regijah tako sadje prodaja po 2 eur/kg, v Ljubljani in okolici pa dosega tudi 3 eur/kg.

Poleg breskev bodo sadjarji pripeljali tudi:
- Motni jabolčni sok iz sorte jonatan, brez dodanega sladkorja. Pakiran je po 5 l v embalaži bag-in-box, s pipico za točenje, cena je 7 eur.
- Zelo dober česen po ceni 8,5 eur/kg.
- Krompir po ceni 5 eur/10 kg.
Vse to bo na voljo na mestu prevzema v omejenih količinah.

Pošljite to sporočilo tudi svojim prijateljem, znancem, sodelavcem, sosedom... verjemite mi, tudi oni bodo z veseljem pojedli kakšno sočno breskev.
Naročila zbiram tudi za regije po Sloveniji... tja bomo platoje odpeljali, ko bo dovolj naročil.

KDOR PRVI PRIDE, PRVI MELJE :)

So(n)čen pozdrav,
Anita

P.s.: Prav vesela bom, če bom zaradi količine vaših naročil in usklajevanja dobav kakšno noč prebedela. Ko bomo sadjarjem polepšali sezono, si bom pa oddahnila. Časa za spanje ni, breskve zorijo... zdaj pa AKCIJA :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 11, 2014 9:50 am

Khm, Anita je ukradla bazo meilov Borutu, ki je lansko leto imel to akcijo. S tem da ona na eno kg zasluži 20 centov, Borut in ostali ki smo mu pomagali pa NIČ.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 11, 2014 10:01 am

O tem žal ne vem nič. samo posredujem, ker se mi je zdelo uporabno. Se opravičujem.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 11, 2014 1:11 pm

Akcija ni slaba vseeno.
Ce to pocne tudi izvorni ponudnik, se bi morda dalo tule obesit njegov e-mail in pogoje. Morda lokacije prevzemov?
Ce osnovni ponudnik tega ne ponuja vec, potem nakup preko te zenske meni ni sporen. Ce on ne ponuja, mu ona ne "krade" prometa vsaj.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 11, 2014 1:21 pm

Kolikor sem jst seznanjena, je akcije že konec. Vsaj tako sem dobila obvestilo na mail od Boruta

Prve breskve smo letos (na dan volitev) pripeljali na Ljubljansko tržnico,
predvsem za tiste, ki so aktivno sodelovali v lanskoletni akciji.

Dež in mušice so to leto močno poškodovale nasade.
Breskve so že po dveh dneh dobile madeže gnilobe in jih je bilo potrebno malo obrezati.
Zato smo sklenili, da z breskvami počakamo na lepo sončno vreme.
Napoved je bila ugodna za začetek avgusta in takrat smo z akcijo pričeli.

Tretjega avgusta smo se pripeljali s tovornjakom po naročene breskve v kraj Prvačina.
Na ta dan so tam priredili "PRAZNIK BRESKEV".
Objavljene vremenske napovedi pa žal niso bile pravilne.
Dva močna naliva sta presenetila tako nas kot tudi organizatorje.

Skupaj smo prišli do žalostnega, a poštenega zaključka:
V akciji, ki poteka "od ljudi za ljudi"
(drug drugemu si pomagamo in imamo na koncu vsi nekaj od tega),
ni smiselno deliti takšnih breskev, ki dobijo gnile madeže že po 2 dneh.

Letos je torej akcije konec,
zato da bo lahko drugo leto akcija "KEJ B'Š BREJSKU 2015" zaupanja vredna.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 11, 2014 2:12 pm

Anita je brez vednosti Boruta poslala meile vsem, ki so lansko leto dobili breskve od Boruta (dobesedno dobili, saj ni smel sprejemati denarja, čeprav jih je plačal kmetom). Ko sva z Borutom letos začela novo akcijo, so skoraj vsi veselo in ponosno, zavedeni da je to ista akcija rekli, da so že naročili pri Aniti. Poleg tega je vreme konkretno oklatilo pridelek.
Borut je eno leto hodil po uradih, da so mu na koncu končno povedali kako lahko dobi denar od kupcev (kmetom plača takoj ob prevzemu). Potem pa to z Anito...ona jih veselo prodaja po 1€, seveda pa nikomur ne pove da kmet dobi 80 centov na kilo. Skratka, lepo je zaslužila na račun Boruta in vseh, ki smo lansko dihali in živeli za ta projekt. Lansko leto je šlo preko 33 ton breskev, jih bi šlo še več, pa je kmetom zmankalo. Poleg tega je plačal ves prevoz in ostale stroške okoli akcije. Takrat smo delali dobro delo in naivno verjeli, da bodo uradniki hitro povedali, kako lahko kupci plačajo, no, to se po vseh sestankih do letos, ko so končno izpljunili podatek ni rešilo. Borut je vsaj 30000€ v minusu, Anita pa služi na njegov račun. :clap: :dash: Poleg breskev smo potem dobrodelno spekli še 21metrov potratne potice in zbrali ogromnoooo predmetov za brezdomce, mladinske domove, itd. itd. Na strani dobradela.si še sedaj poteka izmenjava pomoči....
Toliko da veste....

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 11, 2014 2:28 pm

No, žal nisem vedela za nič od tega, sem želela samo posredovat, ker (kot že rečeno) bi pa mogoče komu prav prišlo.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 11, 2014 2:32 pm

Nič hudega nisi naredila. Samo povem še drugo plat. ;)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 11, 2014 9:42 pm

Jst mam breskve izjemno rada. Sadje na splosno. In je res da je slovensko sadje na splosno res drazje od uvozenega. Tujci so ocitno nekako sposobni ponudit super nizke cene, je pa res da je tuje sadje ponavadi zaradi prevoza in prezgodnjega pobiranja vodeno.
No ja, kako kilo ali 10 za želje bom že izbrskala.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov