Pomoč stari gospe - lokacija Radomlje

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Po avg 04, 2014 4:45 pm

Pomoč stari gospe - lokacija Radomlje

Pozdravljeni,
v soboto sem v neposredni bližini opazila kmetijo, kjer se zadržuje večje število muckov. Na kmetiji sicer živi starejša gospa, ki jih hrani tako s konzervami kot tudi briketi, tako da lačni niso. Problem je samo, ker ji ne znese, da bi vse sterelizirala oz. kastrirala. Muce pa se ji množijo, malo njene, nekaj kar jih ljudje kar odvržejo. JIh je pa, saj tako je rekla, ene 15kom mladih in malo manj mladih. Verjetno v prvo bi bilo potrebno vsaj mucke sterelizirat, kasneje še mačkone kastrirat, samo ker si gospa seveda takega stroška ne more privoščiti, sem razmišljala, če bi ji lahko kako pomagali. Jaz mam že 5 Mačjehišarjev, tako da ne morem niti enga vzet, čeprav bi jih takoj 5 popokala, ker so en bolj lušten od drugega.

Če imate idej, kako ji lahko pomagamo, bi bila zelo vesela. Enga mačkona je nesla na sosednjo kliniko in so ga kastrirali, zdaj pa počasi in počasi, samo mucki se pa kar množijo....

Se lahko kaj našo občino Domžale pofehta? Kakšno veterinarsko kliniko, ki bi bila pripravljena narediti to brez stroškov dela, pa samo material? Ne vem... Vesela bi bila kakršnekoli ideje. So pa mucki vsaj siti, ker hrane pa imajo dovolj, pa čeprav je iz Hoferja :good:

Hvala vsem za ideje in pomoč.
I just LOVE cats <3

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 04, 2014 5:01 pm

Re: Pomoč stari gospe

Če je gospa pripravljena sodelovat in pomagat pri ulovu, grem lahko pomagat lovit in odpeljat na S/K v MH vse muce, da se zaključi to razmnoževanje, pa za pol ene sterilizacije tudi prispevam. V kolikor se nas najde več, ki bi prispevali, se bi hitro nabralo.
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Po avg 04, 2014 5:11 pm

Gospa je bila čist vesela, ko sva rekla, da bova pač povprašala, če se da kaj, ni mogla verjet, da obstajajo tudi mačjeljubci kot je ona ;)

Tudi midva dava za kakšno sterelizacijo. Pa gospa je takoj pripravljena sodelovati, ker je rekla, da jih je absolutno preveč, če bi še koga lahko oddal, bi blo pa še bolje, ampak jih bo pa vseeno hranila naprej... so pa eni bolj divji, ene smo pa že tudi crkljal. Sej mogoče bi tudi sama kaj prispevala zraven.... Lovim lahko pa tudi jaz kej :D ME boš naučila :D
I just LOVE cats <3

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 04, 2014 6:09 pm

Pridružujem se vajini pobudi :good: in dam za eno sterilizacijo, mi je všeč tale gospa, ki je pripravljena sodelovati pa še toliko muckov hrani :clap:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 04, 2014 6:35 pm

MH krije stroške za 4 in razparazitenje vseh in za cepljenja mladičev.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 04, 2014 7:16 pm

Pišite še mene za eno ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 04, 2014 7:29 pm

Da nebi ki na mene pozabli :blush: , valda za eno
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 04, 2014 8:03 pm

:good: Hvala vsem, ki ste pripravljeni pomagat. :thanks: Bomo šli kar v akcijo, da ne bo prej jesen in že nova legla.
Predlagam, da se donirana sredstva, kdor želi in lahko, nakaže kar na račun Veterine MH, in zraven pripiše namen - pa naj Helena potrdi, če je tako OK in sporoči št. računa in kaj bo ključna beseda, da se bo vedelo, koliko sredstev se je zbralo v ta namen.
Mr.Puhi, midve se pa na ZS zmeniva, kako in kaj, pa kdaj.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 05, 2014 5:48 am

:yahoo: :yahoo: :yahoo:
Res sem vesela, kadar so ljudje na lokaciji pripravljeni sodelovat - to je že več kot pol uspeha! :good:

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor To avg 05, 2014 6:12 am

Tudi sama bom primaknila malo zraven, da bo lažje :) samo povejte, kakšen sklic oziroma namen vpišem.
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor To avg 05, 2014 8:30 am

Hvala vsem za odziv in pomoc, mislim da bo gospa izredno vesela.
I just LOVE cats <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 05, 2014 3:07 pm

Itak da bomo prispevali!!!

(samo za tiste ki nam možgani ne delajo glih najboljše, sekirajte nas tukaj gor dovolj pogosto, da ne pozabimo, prosim...)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 05, 2014 4:09 pm

Če želite lahko znesek za sterilizacije in kastracije nakažete na trr Veterine MH:

Veterina Mh d.o.o.
Bernekerjeva ulica 43
1000 Ljubljana

SI56 0510 0801 3507 145 ABANKA d.d.

OBVEZNO! s pripisom namen: "donacija stara gospa" ali kaj podobnega, da bomo vedeli, za kaj gre, lahko tudi napišete v temo, kaj je bilo navedeno kot sklic.
Ni treba nakazovati samo zneskov za cele posege, lahko tudi manj, prav pride vsak evro.
Hvala vsem.
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor To avg 05, 2014 4:31 pm

Hvala vsem, s Trixi sva že na vezi, gospa je obveščena, bo že mucke notri v kuhinjo znosila, da se jih potem samo naloži. Mi je povedala, da je že klicarila Gmajnice, pa so rekli, da za DOmžale je Horjul, tam so rekli, da bodo prišli, pa potem seveda ni bilo nič. Tako da je izredno vesela, da ji bomo pomagali in uredili situacijo.

Dinarčke pa tudi nakažemo, pa še malo objavimo, da vidimo, če še kdo kej dal,da čim več zberemo in pokrijemo ;)

Hvala vsem, ki pomagate na kakršenkoli način, gospa je rekla, da smo oz. bomo naredili izjemno dobro delo. :cat:
I just LOVE cats <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 05, 2014 5:37 pm

Jaz sem tudi primaknila nekaj evrov pod sklicem "donacija stara gospa". Puhi, upam, da bo šlo vse gladko. :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 05, 2014 8:17 pm

Nakazano, bo jutri na računu.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 05, 2014 8:31 pm

Nakazano z jutrišnjo valuto.

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor To avg 05, 2014 8:42 pm

Tudi iz moje strani je nakazano, bo jutri na računu, namen je "donacija za staro gospo, s/k".
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 05, 2014 8:51 pm

bom tudi jaz nekaj primaknila :good:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 05, 2014 9:08 pm

Ni šlo, da ne bi, pa sem šla že danes na lokacijo in je 8 muckov že na veterini, čakajo na jutrišnji poseg.
Ker me gospa danes ni pričakovala, ampak šele jutri, so že jedli in se nato razkropili, pa se jih ni dalo več ne videt ne ujet.
5 mladičev je prijaznih, jih od malega čuva, da niso cestne palačinke, ker je poleg precej prometna cesta. Za te bi bila jaz zelo vesela, če bi jim poskušali najti domove, pod pogoji MH. Na veterini je tudi že njihova mama, tako da njenih legel zagotovo ne bo več.
Ujet je tudi še en mladič, na živolovko. Njegov brat/sestra v čudoviti črni barvi je pa še na lokaciji. Njuna mama je zelo brihtna in je bila v živolovki, jedla, pa se ni sprožila, ker se je potrudila in jedla od daleč, ni stopila, kamor bi morala. :rolleyes:
En črno-bel odrasel nas je tudi opazoval, pa se je raje odmaknil, lačen itak ni bil več. Za danes je to dovolj, bodo punce na veterini, poleg vsega ostalega, imele itak veliko dela.
Gospa ima še 3 moje transporterje in živolovko, sem ji pokazala, na hitrico, upam, da ji bo šlo.
Sedaj bi še skoordinirali prevoze, če kdo lahko pripelje, pa kakšen drug tudi iz Ljubljane nazaj v Radomlje odpelje. Jaz bom tudi še šla, itak.
Gospa je res srčna in zagotovo pomagamo pravi osebi. Sama ne bi mogla, res ne.
Bom priložila še fotke ujetih muckov.
Naslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov