nevidna bolha
Pomoč stari gospe - lokacija Radomlje
v soboto sem v neposredni bližini opazila kmetijo, kjer se zadržuje večje število muckov. Na kmetiji sicer živi starejša gospa, ki jih hrani tako s konzervami kot tudi briketi, tako da lačni niso. Problem je samo, ker ji ne znese, da bi vse sterelizirala oz. kastrirala. Muce pa se ji množijo, malo njene, nekaj kar jih ljudje kar odvržejo. JIh je pa, saj tako je rekla, ene 15kom mladih in malo manj mladih. Verjetno v prvo bi bilo potrebno vsaj mucke sterelizirat, kasneje še mačkone kastrirat, samo ker si gospa seveda takega stroška ne more privoščiti, sem razmišljala, če bi ji lahko kako pomagali. Jaz mam že 5 Mačjehišarjev, tako da ne morem niti enga vzet, čeprav bi jih takoj 5 popokala, ker so en bolj lušten od drugega.
Če imate idej, kako ji lahko pomagamo, bi bila zelo vesela. Enga mačkona je nesla na sosednjo kliniko in so ga kastrirali, zdaj pa počasi in počasi, samo mucki se pa kar množijo....
Se lahko kaj našo občino Domžale pofehta? Kakšno veterinarsko kliniko, ki bi bila pripravljena narediti to brez stroškov dela, pa samo material? Ne vem... Vesela bi bila kakršnekoli ideje. So pa mucki vsaj siti, ker hrane pa imajo dovolj, pa čeprav je iz Hoferja

Hvala vsem za ideje in pomoč.