Spuščeni psi


Moderatorji: andreja, renata

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 2618

Pridružen: Ne jan 22, 2012 12:56 pm

Odgovor Če jul 31, 2014 7:03 am

Re: Spuščeni psi

Nič ni res, razen tega, da se je pognala proti njegovemu psu. Če nisem dovolj jasno napisal, ni ga želela ugrizniti, pa tudi to ni res, da je nisem po tem pripel. Ne vem kako si to zaganjanje in renčanje predstavljaš. To se dogaja le z večjimi psi, ki jih ne pozna. Ne upa se psu približati bližje kot na približno en meter, vse skupaj ne traja dlje kot pol minute in izgleda bolj kot nekakšno vabilo k igri, ki je pomešano s strahom pred psom. V ljudi, ki jih tudi omenjaš, pa se ne zaganja.
No, zdaj je na javnih mestih vedno na povodcu, tako, da ne bo več tega problema (renčanje in lajanje še seveda bo), se pa takih pešpoti izogibava kolikor se le da.
“Cats were put into the world to disprove the dogma that all things were created to serve man.” - Paul Gray
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Prispevkov: 997

Pridružen: To nov 27, 2012 10:37 am

Odgovor Če jul 31, 2014 7:15 am

Re: Spuščeni psi

scarecrow - osebno se strinjam z mokso.
Plačaj. Za ostalo se ne splača zgubljati živcev.

Načeloma je pa tako (vsaj kolikor sem seznanjena), da bi ti policaja morala pokazati zapisnik o prijavi. S katerim se strinjaš, ali pa ne. In zahtevaš, da se zabeleži še tvoja plat.
Bi pa "gospodiča" z dobermanom zagotovo povprašala v čem je bil problem. In, če ga kaj moti, zakaj ti tega ni osebno povedal.

Nika - jest (sama) šetkam dva cucka; eden 40 kg, drugi 50 kg. Pa se tudi v nas kdaj zaganjajo mali čupasti, pa mi tudi na misel ne pride, da bi prijavljala. Oziroma izjemoma, če res nič drugega ne bi zaleglo in bi se zaganjanje eskaliralo.
Konec koncev je treba psa obvladat. In v to sodi tudi to, da nima malih čupavih kej cotat, če mu to prepoveš.

Čist preveč nestrpni postajamo drugi do drugega. :girlsad:

čvekava papiga
čvekava papiga

Prispevkov: 430

Pridružen: Ne sep 12, 2010 11:54 am

Odgovor Če jul 31, 2014 7:31 am

Re: Spuščeni psi

Kako pa naj nekdo ve, s kakšnim namenom se tuj pes vanj zaganja? In zakaj bi sploh moral vedet, glede na to da do takih situacij naj ne bi prihajalo?

SinM, mi tudi ne prijavljamo, še kaj hujšega ne, ker se da na lepše načine zmenit. Tud mojem na kraj pameti ne pride da bi tamičkene cotal, ampak ker nikol ne veš kaki psi po svetu hodijo, je bolje imet svojega pod nadzorom, kot pa upat da boš itak vedno naletel na tvoja dva. In ja, psa obvladat, vendar gre to v obe smeri in mičken lajavc, ki se pol minute ne pusti odpoklicat, meni ne pomeni obvladan.

Pomeni pa takale zadeva pri nas ta pasjih podobno, kot če tamačjemu rečeš, da mački ne morejo bit izključno notranji. V obeh primerih mora bit žival pod nadzorom.

Se pa da takele izpade preprečevat ne le fizično. Začnita delat na poslušnosti, odpoklicu in desenzibilaciji
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 2618

Pridružen: Ne jan 22, 2012 12:56 pm

Odgovor Če jul 31, 2014 7:47 am

Re: Spuščeni psi

Poglej Nika, sama praviš, da skrbnik drugega psa ne ve s kakšnim namenom se pes zaganja proti njegovemu, če ne ve, ne more trditi, da z namenom, da ga ugrizne, se ti ne zdi?
V glavnem, kot sem tudi že napisal, meni se zdi sporen le postopek, ne dejanje samo, saj policaju nisem tajil, da psička ni bila na povodcu, čeprav dokazov ni bilo.
Bom upošteval moksin in nasvet SinM, lepo bom plačal in pozabil. :D
“Cats were put into the world to disprove the dogma that all things were created to serve man.” - Paul Gray

čvekava papiga
čvekava papiga

Prispevkov: 430

Pridružen: Ne sep 12, 2010 11:54 am

Odgovor Če jul 31, 2014 7:54 am

Re: Spuščeni psi

A dej no.. psica je renčala, lajala in se zaganjala, on nej pa ugotavlja al od strahu, al od agresije al od česa drugega. Glede na odnos, je kazen čisto zaslužena.

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 2030

Pridružen: Po feb 13, 2012 9:05 pm

Kraj: Koper

Odgovor Če jul 31, 2014 8:41 am

Re: Spuščeni psi

Nika je napisal/-a:Kako pa naj nekdo ve, s kakšnim namenom se tuj pes vanj zaganja? In zakaj bi sploh moral vedet, glede na to da do takih situacij naj ne bi prihajalo?Točno tako. Lepo prosim, tisti, ki hodite naokoli s spuščenimi psi - nobenega ne briga, zakaj se 10-kilski ali pa 40-kilski pes zaganja ali renči v nekoga drugega, a je prav? Dejstvo je, da če se zažene, se pač zažene in pika - zato naj bo tak pes na povodcu. Meni je tudi popolnoma vseeno, če se nek pes zažene vame iz strahu ali ne-vem-česa, res čisto vseeno - vem samo to, da skrbnik/lastnik psa nima pravice, da dopusti, da do tega pride. Iz zelo enostavnega razloga: med nami obstajajo tudi taki ljudje, ki se psov bojijo in lahko v trenutku straha nepremišljeno reagirajo in s tem poškodujejo sebe ali druge, vključno z zaganjajočim/renčajočim psom.

"Nič ni res, razen tega, da se je pognala proti njegovemu psu." Boga hvali, da se ni pognala proti moji psici - ti garantiram, da bi me prosil, da te raje prijavim, kot da bi slišal vse tisto, kar bi prišlo iz mojih ust :)
Res, ne podcenjuj takih situacij, ker se ti še sanja ne, kako se tebi in tvoji psici lahko zakomplicira življenje, zato jo imej striktno na povodcu.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Prejšnja

Vrni se na Pravni svetovalec

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.