Mali činek Mistral

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 21, 2014 3:54 pm

Re: Mali

Slika
Moje počitnice

Zdravo, jaz sem ta lepotec s fotografij. Danes mi je rekla ta teta, ki je včasih hodila k meni na obisk, potem me je pa lepega dne pobasala s sabo, češ, greš na počitnice, da naj kaj napišem, kako se imam, da ljudi zanima. Za ljudi ne vem, po mojem bolj zanima mačke, njih več poznam. V glavnem, naj napišem kakšen slavospev njihovim kao hotelskim storitvam, verjetno. Sem jo najprej napihal – a si ti v šole hodila ali jaz? No, kdo bo potem pisal?! Pa je začela nekaj jadikovat in vzdihovat in sem jo odrešil Kristusovih muk s svojim umetelnim lepopraskom.
No, tale počitniški penzion. Takoj, ko sem prišel, sta me sprejeli dve parni lokomotivi. Tukaj jima sicer pravijo drugače, a glede na to, koliko pihata in puhata, pa koliko se jima kadi iz ušes, ju ljubkovalno kličem parni lokomotivi (pa še kako, a več o tem pozneje). Potem sem se malo razgledal naokrog. Niti ni švoh, imajo tekaško progo z ovirami, pa sem naredil par krogov, za kondicijo. Malo sem nabijal žogo in ujel taaakoooo ribo, potem mi je pa že rahlo krulilo v želodčku. Sem rekel parnima lokomotivama, da če gremo kaj pojest, jaz častim, pa sta se nekaj namrgodili, kao fina dama in gospod. Ok, sem pa sam pojedel, kar sem s sabo prinesel, poštena kmečka mal'ca, je kar sedlo.
Nakar pravi ta kao hotelirka, te bom skopala, smrdiš. Alo?! Ti bi tudi smrdela, če ti še wc-ja ne bi privoščili (dober prijem, sem ga takoj dobil), sploh pa se pravi mačo zavoha že na daleč. Ampak pri njej konstruktivna, argumentirana debata ne vžge, sem že letel v vodo. Potem je vzela nek šampon, gor pa narisan zajec. Sem jo lepo opozoril, da nima primernih sredstev za nego mojega kožuščka, pa je rekla joj, ne, to ni za zajce, to samo pomeni, da se ne preizkuša na živalih. Ma nemoj, a jaz sem pa marsovec, al kaj? Jaz sem maček in maček sem žival! Nič ni zaleglo, še kako je bil tisti šampon preizkušen na meni.
Pravijo, da bom šel, ko dovolj zrasem, domov. Da bo tam še bolj fino kot na počitnicah, pa da bo mogoče tam še kakšen mucek, s katerim se bom lahko zabaval. Tu sicer stanujeta dva »mucka« (tisti parni lokomotivi), ampak nista preveč zabavna. »Mucka« pišem zato, ker sploh ne vem, zakaj jima tako pravijo. Ogromna sta in nič ne preganjata mišk. Jaz mislim, da se tej vrsti reče mamut, ampak menda moraš biti na počitnicah prijazen do ljudi, ki te gostijo, zato jima nočem podreti iluzij. Mislim pa, da se jima počasi že svita, da med menoj in ogromnima stvoroma ni enačaja. In da je lahko mucek samo nekdo.
Pred nekaj dnevi sem dobil obisk. Prišla je ena punca, ki je bila fajn, ker je imela čas samo zame in sem lahko počel, kar sem hotel. Najbolj hec je bil, ko sem skakal z višine in sem jo strašil. Je mislila, da sem po poklicu samo trendsetter, še ni vedela, da sem tudi alpinist, kaskader in ekstremni športnik. No, zdaj ve, pa tudi sama bo lahko postala vse našteto, ker se ji je srčna mišica okrepila. Nekaj časa sva se igrala, potem pa je začela vzklikati »Miš stran! Miš stran!«. Sem gledal okrog, katera zgaga mišja jo je napadla, ampak so vse pridno ležale, kjer sem jih premagal, zato mi ni bilo nič jasno. Ko sem bolj tenko prisluhnil, se mi je pa posvetilo, da sploh ne vpije o miših, ampak govori Mistral, Mistral. In to je govorila meni, ker je zdaj to moje ime in me ne kličejo več Pazi, Paduboš, Koksihecn, Činek, Mali, Lejga, pa tudi če me kličejo tako, se ne odzivam več, ker mi je ime Mistral in če hoče kdo govorit z menoj, me bo poklical po imenu.
Aja, ker sem na počitnicah, imam tudi bazen. Včasih malo namočim tačke vanj, repek tudi, včasih pijem iz njega, lulam pa ne v vodo, ker ni lepo. Imam tudi boksarsko vrečo. Imajo pa v tem hotelčku tudi neko fancy foro, kao pridih kmetov. Sredi sobe stoji en pašnik, verjetno za mamuta, ampak sem jima že vso travo pomendral. Pač ne bodo balirali sena za zimo.
Tako, mogoče nisem vsega povedal, pa mogoče nisem dovolj reklame naredil in sobarica sploh ne bo hotela objavit tega, ampak jaz se ne prodam (razen za lososov zrezek, mogoče). Lepe pozdrave s počitnic,
Vaš Mistral.

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 21, 2014 5:46 pm

Re: Mali

Lepo si napisal Mistral, skoraj tako lepo, kot si lep tudi ti. Izkoristi tele počitnice kar se da, preden odtačkaš v čisto tvoj dom :kiss:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 21, 2014 7:42 pm

Re: Mali činek Mistral

Mistral, :kiss: takle činki mucek pa že kar na počitnicah. Z užitkom sem prebrala tvoje dogodivščine, ker kar je res je pa res, dogaja se ti pa sto na uro. :D
In srček, krasno ime imaš :)

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po jul 21, 2014 8:56 pm

Bela šapa, si želim, da bi te lahko sponzorirala eno leto in kupila 5 % diadem od tega romana, ki ga boš nekoč napisala, ker to bo najmanj Pulitzerja vredno.

Poštena kmečka malca, kok sem se narežala zdajle :lol: :lol: :lol:

Mistral, priden bodi pa jej :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 22, 2014 8:45 pm

Smo si razbijali glavo, kako čim bolj ugoditi malemu mucu in iz kleti prinesli vrečo dobnega posipa, da se ne bo mučil s peletki, mulc je pa začel uporabljat wc za velike mačke (ok, za mamute po njegovem). Učke dobivajo svojo barvo, še kakšen dan nazaj so bile modrikasto-sive, zdaj že vlečejo na mačje zeleno. In vsak dan se mi zdi večji, barabin. Pridno mljacka, se igra, ko omaga, pride počivat v naročje/dekolte :P :girlblush: . Si želim samo, da ostane navihan in zdrav.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor To jul 22, 2014 8:59 pm

:) Bela šapa je zaljubljena :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 22, 2014 9:20 pm

Ni hudo, imam vsak dan takšno izbiro, da se vsakič znova zaljubim v vsakega posebej in je srce razdeljeno na mnoge konce ;) . Imam pa prvič priložnost opazovati tako majhnega mačkončka in se kdaj prikrade tudi kakšna skrb, če bo vse ok. Bo :good: .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 22, 2014 9:32 pm

Pri takem poročilu in pri takih opisih se mi zdi, da ni edina... :girlblush: :kiss:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 23, 2014 10:36 am

:clap: Res super pišeš. Škoda bi bilo, da ne bi iz tega nastala knjiga za odraščajoče otroke, da bomo potem zraven še odrasli brali dogodivščine malih in malo večjih kosmatinčkov. :angel: :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 23, 2014 11:50 am

Razmišljam v tej smeri, kakšne zabavne zgodbice, med vrsticami pa izobraževanje. Samo še D spišem, da zaprem poglavje faks (ko bi bilo na tem področju toliko inspiracije kot je dajejo mački :angel: ), potem pa ostali načrti.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 23, 2014 11:59 am

Super ja, upam, da ti čimprej rata :good: polupčkaj vse kosmate srčke, v katere si zaljubljena :kiss:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 23, 2014 3:40 pm

Zelo lepo ime za (seveda) lepega mucka. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 23, 2014 10:14 pm

Hudo je, če si takšen mali mucek, pa nimaš nikogar - ne mamice, ne bratcev in sestric. Ampak pomaga, če dobiš za družabnico odpiljeno starejšo "sestro". Potem se lahko kdaj stisneš k njej.
Slika
Se brezskrbno igraš pod njenim nadzorom.
Slika
In jo šokiraš z imitacijo Grumpy cata
Slika
Nauči te najboljših vragolij in se s teboj vse jutro preganja po stanovanju.
Slika
Veliki brat ti sicer kar naprej najeda in se dela pomembnega, ampak veliki bratje se radi ustrašijo premočnih čustev ;) .
Slika
Akcija (foto&animacija malamuca)
Slika
Slika
Slika
Na pomoč! (foto&animacija malamuca)
Slika
Ko gredo vsi žurat na balkon, tebe pa zaprejo v kuhinjo, se malo držiš nanje.
Slika
In jim nameniš grumpy look.
Slika
Ampak ne za dolgo, ker ti obljubijo tuno :P .
Slika

plašen zajček
plašen zajček

Kraj: Šempeter

Odgovor Če jul 24, 2014 12:33 pm

Oh, kakšen beli nosek...

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 24, 2014 1:15 pm

O cortek mali :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 24, 2014 8:54 pm

Kakšna lepa slika!! Mini muc na mačji "postelji"... <3 :girlblush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jul 25, 2014 8:55 am

Mali je en tak srček :rolleyes: Mistral in Rea skupaj sta pa neprecenljiva <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jul 25, 2014 11:04 am

joooozes, grumpy look pa potem tuna look.... :kiss: :kiss: :kiss: , srčece zlato!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jul 26, 2014 10:43 pm

Pa se je tudi Amarand odtajal. Ne samo, da ne piha več na malega, da zopet je, danes mu je celo dovolil, da spi ob njem (ali pa ga sploh ni čutil, čmrlja :) ).
Slika
Slika
Slika
Slika
Ha ha, ovil sem ga okrog krempeljca.
Slika
Fin povšterček
Slika
Ti pojdi tudi spat
Slika

čvekava papiga
čvekava papiga