Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Ne jul 06, 2014 4:44 pm

Re: Daj si duška

Saj ne vem kaj napisati poleg... http://selam.jimdo.com/drzanje_psa_u_kuci.php... :bad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 06, 2014 5:16 pm

Mislm... :O :O :O
Kolkr se človk trudi bit nepristranski in toleranten in ne met predsodkov proti drugače mislečim... Ampak pol pade ena takšna in ti gre samo še na kozlanje... in to niso samo posamezniki tolk prf***i, ampak cela religija... Gnusno.

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Ne jul 06, 2014 5:29 pm

V kratkem naj bi pri Beletrini izšel prevod Korana - svetujem branje, da bo odnos do živali na splošno v islamu malo bolj jasen in malo manj :bad: . Klerikov s takimi in podobnimi stališči, kakršnega je moč prebrati na linku je pa žal v vsaki veri (in celo med ateisti, a ni čudno) čisto dovolj in preveč. Nikjer v Koranu ni moč zaslediti ničesar, kar bi podpiralo odgovor dežurnega klerika (če to sploh je).
Preden se spustite v obsojanje neke religije kot celote, si vsaj tekste, na katerih sloni, preberite. V celoti, ne izvlečke, ki so ponavadi manipulativno izbrani v pro ali kontra namene.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Ne jul 06, 2014 6:11 pm

Tretjino korana sem prebrala v nemščini, del v slovenščini (žepna izdaja je izšla pri Učila International)... končala še nisem, najbrž tudi ne bom, kakor tudi nikoli nisem prebrala Svetega pisma v celoti.

Tega mi sicer ni bilo potrebno pojasnjevati, a da bo moj :bad: jasen... Neodvisno kdo ima v lasti domeno iz katere je link mi je še vedno slabo v želodcu zaradi odgovora!

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 06, 2014 7:43 pm

Meni kot totalni ateistki ne bo nikoli in nikdar jasno da se celo clovestvo krega, bojuje, vojskuje, unicuje in sovrazi zaradi tekstov (biblija, koran in mnogih drugih) ki nikoli niso bili dokazani kot resnicni, in se razen mnogoletnega staza in stevila bralcev v mojih oceh ne razlikujejo kaj dosti od kake druge fikcijske knjige, oziroma legende.
Egipcani so verjeli v ljudi bogove z glavami psov, castili macke,...
Grki so verjeli v bogove ki so se med sabo bojevali, porocali, njihovi plodovi so bili razlicne posasti,...

Sedaj pa odstotek ljudi zavraca evolucijo zato ker biblija pravi da je bog ustvaril svet v sestih dneh in na sedmega pocival. Ter zavracajo zdravo logiko pri kontracepciji (vkljucno z k/s zivali) z misljenjem da je preprecevanje rojstev omejevanje bozje volje.

Spet drug del populacije verjame v Halal klavnice kjer je klanje zivine naceloma izvedeno brez anestezije ali elektrosoka ki bi zival "uspavala". Prereze se ji vrat pri polni zavesti, brez da se prekine hrbtenjaca kar pomeni da zivci ostanejo nepretrgani in zival še 3 minute cuti (toliko casa povprecni mozgani ostanejo aktivni ko izgubijo dotok krvi s kisikom), v tem casu pa je v marsikateri halal klavnici zival že obesena na kavelj in slecena iz kože.

Tretji bi raje umrli, ali pustili umreti svoje otroke, druzine, hisne ljubljence kot sprejeli donatorja krvi. Smrti ki bi bile lahko preprecene. Smrti ki so v sedanjem svetu nesmiselne. Zakaj? Zakaj? Ker ljudje verjamejo?

Spet cetrti verjamejo v neko selektivno vero, ki jo na vse svete branijo ko jim to ustreza, po drugi strani pa ignorirajo zapovedi te iste vere ko jim to ne ustreza - kar je prav posebaj zahrbtno in gnus.

Zaradi vere? Zaradi neke knjige? Pravljic? Starodavnih zgodbic ki niso dokazane prav nic bolj dokoncno kot velikonocni zajcek ali zobna miska?

V mojih oceh lahko ljudje verjamejo kar zelijo, dokler njihova dejanja ne vpljivajo na nedolzne. Ko pa njihova dejanja delajo skodo, se pa moje potrpljenje neha.

Grrrrrrrrrr
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Ne jul 06, 2014 7:47 pm

:goodpost:
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 06, 2014 9:12 pm

Sorcerer: bravo!

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Ne jul 06, 2014 10:21 pm

Hmmm, kot ateistka se moj krog znancev omejuje večinoma na ateiste, ne pa izključno na ateiste. Z lahkoto trdim, ker to pač iz življenjskih izkušenj vidim in vem, da je med njimi po vsej verjetnosti ravno toliko tolerance do drugačih mislečih, kot med vernimi. Ravno toliko ljubiteljev živali, kot med vernimi. Pripadnost eni, drugi, tretji ali n-ti kategoriji ne pomeni nujno več empatije do ostalih živih bitij. Ta izhaja iz česa drugega, iz pripadnosti (deklarirani ali dejanski, pristni) neki skupini zagotovo ne. Verjamem pa, da je lepše in lažje verjeti prav v to.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 07, 2014 7:09 am

Meni je še bolj grozno, da se ljudje kregajo, pobijajo, vojskujejo,... tudi zaradi "navadnih ljudi", ki jih postavijo na tron in imajo za bogove, ali celo zaradi materialnih dobrin.
Če pa že govorimo o odnosu do živali, največ in najhujša grozodejstva se dogajajo v klavnicah in na raznoraznih farmah, ampak to večine ljudi, pa naj bodo ateisti, kristjani, muslimani,... ne moti, važno je, da imajo polne r..i, sicer pa prašiči, krave, kokoši, koze,..... tako ali tako niso psi ali mačke, mar ne???
“Cats were put into the world to disprove the dogma that all things were created to serve man.” - Paul Gray

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 07, 2014 6:24 pm

Duško, naj se prosim neha s povoženimi golobi, jaz tega ne morem več gledat. :( :( :(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 08, 2014 12:11 pm

sam povem: slaba kava je včasih še slabša kot nič kave (prevod: zmanjkalo je kave, v omari pa se je valjala vrečka ene pozabljene ... :O )
grem po tisto iz avtomata :coffeecup:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To jul 08, 2014 8:48 pm

Cela štala. Dolga noč bo. :(
Cats are my favorite people.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 08, 2014 9:03 pm

Gnide mrhovinarske od Slovenskih novic.. na bruhanje mi grejo s svojimi polresnicami in stavki, ki so obrnjeni tako, da povzročijo čim večji škandal...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 08, 2014 9:16 pm

Mačja mama je napisal/-a:Gnide mrhovinarske od Slovenskih novic.. na bruhanje mi grejo s svojimi polresnicami in stavki, ki so obrnjeni tako, da povzročijo čim večji škandal...

In naslovi in nadnaslovi, ki nimajo veze z vsebino članka, hjah.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jul 11, 2014 8:05 am

Duško, načeloma me prav nič ne moti, če se sosedje privalijo domov po polnoči, imajo še burno polurno debato v atriju in se na poti do stanovanj še parkrat zložijo po stopnicah, ampak nocoj jih je podkrepil še nek alarm, ki se je v eni od trgovin sprožil okrog 5ih. In še vedno tuli. Menda je varnostnik že nekaj poskušal, pa ne gre, z mački smo pa že na robu živčnega zloma. :dash:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jul 11, 2014 8:09 am

Kaj če bi men ljudje dons dal mir...res, ne bom delala planov za izlete pa za vikend, tud kakšnih drugih ne, ne tud me ne zanima neko predavanje, hočem mir. :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ravne na Koroškem

Odgovor Ne jul 13, 2014 9:36 am

Vsi znajo prit na Facebook, lajkat, delit, komentirat, ampak booog ne daj kdaj uporabit google, poiskat kako spletno stran (ja tudi to obstaja, internet ni samo FB), celo kliknit na dano povezavo in prebrat več kot eno poved je pretežko, ne, je bolje kar na Facebooku vprašat... :crazy:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 13, 2014 10:51 pm

Dusko ni fer da je konec dopusta. Ni, res ni. Cel dopust so me rane pa modrice bolele, pa tut cepljenj sm že mal navelicana dusko. Jst bi rabla še kaka 2 tedna. Al pa vsaj enega. Da se od dopusta spocijem. Da grem vsaj 1x za kako uro sprobat ce je morje še slano, pa ce v portorozu tudi letos palacinke pecejo. Bom pridna dusko, res bom. Sam še 1 teden?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 14, 2014 8:33 pm

Uf, eni mate celo dopust.. kaj pa je to? kaj finega za pojest? :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 15, 2014 12:44 pm

Pa kakšen gnoj moraš bit, da najprej odneseš pozabljeno torbo (v kateri dejansko ni nič res vrednega, samo dokumenti in podobno), nato ignoriraš vse prošnje, da jo vrni, potem jo pa flikneš v smeti na drugem koncu mesta en mesec kasneje (ko so vsi dokumenti že zamenjani, stroškov seveda že neskončno, gnoj pa si seveda z ničimer ni mogel prav nič pomagati)??? :dash: :bad: Naj se ti vrne 100-kratno, res :devil:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov