Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 25, 2014 10:35 am

Re: Daj si duška

Zdaj naj gre pa samo še na boljše. Kaj drugega sploh ne pride v poštev :)
Kar se pa tiče kajenja ali pa česa drugega smo pa v glavnem vsi enaki. Se ne damo motit, ker se slabe stvari vedno dogajajo drugim..Dokler ne prideš na vrsto. Potem se da pa vse. Mare, držimo pesti še naprej!

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor Sr jun 25, 2014 11:32 am

Dober je :) mene bi tudi kap, če bi mi kdo od ljubljenih tako "pribil". Naj gre od zdaj vse samo na gor.

Ja, je treba glave poštimat. Moja mati zdaj je tista konopljina semena in pravi, kako se boljše počuti, da ima veliko več energije kot prej ... ampak to je vse v njeni glavi, ker kot je meni znano, konoplja ne poživi človeka, ampak ga pomiri :) (res nisem nikoli proučevala učinkov konoplje, vsaj te "zdravilne" ne, od tiste s THC-jem vem, kako in kaj).
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 25, 2014 12:24 pm

Helena, drži se, Maretu pa čim več zdravja in dobre volje še naprej ;) Brez dvoma sta dobra volja in pozitiven odnos do sveta pomembna dejavnika pri okrevanju :good:

Glede kajenja pa: oja, punce, če le lahko, poskusite nehat :( Tudi moja mama zdaj preizkuša posledice kajenja. Meritev gleženjskega indeksa se priporoča že po 50. letu vsem kadilcem, četudi jih zdravniki večinoma predpisujejo šele, ko se pojavijo dejanske težave (takrat je že prepozno): http://zasrce.si/clanek/i63/
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 25, 2014 1:06 pm

Mare vesela, da ti gre na boljše, vendar vseeno ne preveč strašit Helene, mislim da si jo že dovolj. ;) Naj ti gre zdej res navzgor, pa pazi nase.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr jun 25, 2014 1:36 pm

Glede cigaret sva z Maretom že zmenjena, da preideva na zdravilno konopljo. :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 25, 2014 1:40 pm

:lol:
aja, zdravilno.... :lol:
no kakorkoli - poročaj o uspehu!

Mare je pa s tistole svojo izjavo po moje kar dosti tvegal... :fool: :lol: No kakorkoli - samo, da je OK! :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 25, 2014 2:00 pm

ko je že govora o konoplji... baje da ima zdravilne učinke na epilepsijo. A kdo pozna kak primer? Vem samo kar se da prebrat na internetu in to ni nek zelo zanesljiv vir...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 25, 2014 2:19 pm

Sem prepričana. da ima, zagotovo se ne sekiraš za prav nič več. :D
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr jun 25, 2014 3:18 pm

Pri nas so glih dve njivi konoplje zasejal ;)
Uporabniški avatar

admin
admin

Kraj: Maribor

Odgovor Sr jun 25, 2014 4:16 pm

Mačja mama je napisal/-a:ko je že govora o konoplji... baje da ima zdravilne učinke na epilepsijo. A kdo pozna kak primer? Vem samo kar se da prebrat na internetu in to ni nek zelo zanesljiv vir...

Za zdravilne učinke ne vem, bi pa rekla, da lahko pomaga pri blaženju napadov. Preverjeno deluje pri migrenah, baje ker sprosti žile in tako zaustavi krče, ki povzročajo glavobole, torej bi teoretično lahko pomagala tudi pri epilepsiji (moje laično mnenje). Pa ni vse na internetu nezanesljivo - tale članek ti mogoče lahko kaj pomaga, pa fajn je če čim več teh kliničnih študij spremljaš, danes itak vse objavljajo na netu.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 25, 2014 4:37 pm

Menda na mladih svet stoji, očitno smo jih v povprečju razvadili v navadna brezvezna srala, ki razen svoje riti ne vidijo ničesar in se bo svet kmalu podrl,..... ko bi se le že. :bad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 25, 2014 5:21 pm

A si zato kar fb sesula? :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 25, 2014 6:50 pm

Ma upokojenci tut niso dosti boljsi. Vejo vse, znajo vse, ostali ne vemo nic. Ko gre pa kej narobe,... Grrrrrr. Niso vsi isti, ampak danes bi pa kr glavo rubla eni.
Je že kira mela kdaj napotnico v antirabicno ambulanto?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 25, 2014 8:03 pm

je*ena "mačja svoboda" :dash:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 25, 2014 10:12 pm

Sorcerer je napisal/-a:Ma upokojenci tut niso dosti boljsi. Vejo vse, znajo vse, ostali ne vemo nic.

podpis pod tole. Jih imam povprečno dve, tri skupine na mesec... se pravi cca 3 x 50 komadov, ki so kot kure, letajo povsod, vse prešlatajo, nč ne ubogajo, se jih ne da niti zlepa prosit niti jim na grdo kaj ukazat... eni trije mi med predstavitvijo zaspijo in potem sprašujejo čisto osnovna vprašanja o stvareh, ki smo jih jasno in lepo povedali med predavanjem...
Točno to kar si napisala - oni vejo VSE in se obnašajo kot da meni delajo uslugo, ker so prišli na ogled naše firme...

Sorcerer je napisal/-a:Je že kira mela kdaj napotnico v antirabicno ambulanto?

Sem, ja. Kaj te zanima?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 25, 2014 10:28 pm

:O Tudi jaz predopustila tole grozo pri Heleninem dragem ... Da bo le vse OK, želim iz srca! Pozdrave Maretu in na čim hitrejše okrevanje! Helena & family :praising:

In vsem, ki greste na dopust: uživajte na polno! Res paše :girlyes:

In če ktera rabi varstvo - cel julij sem v Lj, komot lahko popazim na kakšno žvau! :)
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jun 26, 2014 2:40 am

Ma zarad upkojemih kur ki vejo vse sem pri lovu prostozivecke pokasirala par ugrizov ravno cez clenke na rokah in je moj dragi ustrajal da me h zdravniku pelje, ker ene dva nemarno zgledata.
Tam pa seveda tetanus injekcija, in napotnica na antirabicno danes. Pa me zanima kak je proces na antirabicni. Muca deluje zdrava in sanse da bi bilo kaj na tem so minimalne glede da je tale muca ze dlje menda v tem okolju, samo zdravniski protokol,...
Mackonka pride danes na sterilizacijo na MH, in kljub temu da je bil odlov travmaticen ful, ko jo je upokojenska kura bingljala v zraku za eno nogo, je celo prijazna. Krivda za ugrize res ni bila njena.

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor Če jun 26, 2014 4:50 am

"bingljala v zraku za eno nogo"????

Resno al kaj? :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jun 26, 2014 5:52 am

Sorcerer, moje izkušnje z ugrizom mačke so takele:
* če gre za neznano mačko, ki je ni možno ujet in v hospitalu spremljat določen čas, potem ti 5x zaporedna špika proti steklini ne uide. Nima veze, tudi če gre za izključno notranjo mačko, kjer enostavno ni možnosti,da bi fasala steklino. Res butasto, ampak drugače ne gre, tak je protokol
* če pa je možno mačko hospitalizirat in opazovat, potem se cepljenjem lahko izogneš - ne vem pa, kdo je plačnih račun za mačkino hospitalizacijo.

Sicer se pa z ugrizi mačke res ni za hecat, tako da prav, da si šla k dohtarju. Jaz sem zaradi enega ugriza, ki mi je deloval dokaj nedolžno in zaradi svoje trme skoraj ob prst prišla.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jun 26, 2014 6:23 am

Jap, točno tko, pač par cepljenj te čaka. Nič groznega.

Sicer pa iz izkušenj iz mojih mačjelovskih cajtov, ko sem še lovila random mačke po opuščenih bajtah, krepko svetujem cepljenje proti steklini - če ne drugega kot preventivo. Kdor ima pogosto opravka z neznanimi mačkami in psi, bi bilo sploh fajn, da se gre preventivno cepit, pa če je ugriznjen ali ne. Ker ko enkrat fašeš steklino je to to, konec, ni zdravila.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov