udomačen tiger
Kraj: Ljubljana
Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema
udomačen tiger
udomačen tiger
udomačen tiger
udomačen tiger
nevidna bolha
gipsy je napisal/-a:Moja bivša varovanka kaka poleg wc-ja. Prej je to počela občasno, zadnjih 14 dni pa redno. Lula v wc-ju, potem pa skoči ven in se podela zraven. Že ko je bila pri meni v skrbništvu je tu in tam naredila kupček kje v sobi, pa sem sklepala, da se bo z odhodom v dom, kjer je edina muca, to uredilo. Po naravi je namreč mirna in bolj lene sorte, pa sem mislila, da ji grejo na živce drugi varovančki. Posvojitelji pravijo, da je muca sicer videti zadovoljna in ne verjamejo, da bi bila zdolgočasena. Wc redno čistijo, wc in znamke peska niso menjali. Ni mi znano, da bi za takšno početje lahko obstajal kakšen fizični razlog, ima pa muca že dalj časa težave s kožo (prhljaj), kar po navodilih veterinarja zdravijo. Ima kdo podobne izkušnje, kakšen predlog?
! Lahko zamenjamo mački. Ena od mojih pa kaka v WC, lula pa izven WC. Tako, da sem že dostikrat pomislila, da bi raje videla da se pokaka zraven, pa potem tisto "klobasco" poberem, kot da brišem lužice. Pa sem probala že vse živo, ne vem kaj naj še probam?
udomačen tiger
upoštevala navodilo na škatli od EverCleana: peska NIKOLI ne menjaš, samo pobiraš ven kupčke in kepice ter po potrebi dosipavaš.
Da ne boste mislili, da sem imela isti pesek po več mesecev, ma kje pa. Upor je sledil že po kakšnih treh tednih, pa je bila edinka. Zamenjala sem znamko peska in bolj pogosto zamenjala komplet ves pesek in seveda vsakič dobro oprala cel wc. Potem naprej se ni nikoli več ponovil noben indicent. 
udomačen tiger
zvesti pes
mene bi to zelo motilo 
udomačen tiger
imamo problem, da že celo življenje iztreblja na rob stranišča ali tako, da ima pol riti v Wc-ju pol pa zunaj. Da je stanje še slabše ima driskasto oz. mehko blato že od nekdaj, čeprav je zdrava. Probali smo z zamenjavo vse hrane, ki je na razpolago in Ad, ampak je nespremenjeno. Tako, da nonstop čistimo in imamo več stranišč kot mačk, da ostale lahko uporabljajo čista.
nevidna bolha
. Muca je sicer izredno prijazna noro scrtljana. Z mucem se vsak dan cele ure igrata in jo ima zelo rad. Muca ga vedno izrine iz sklede in tudi sicer ni v podrejenem položaju. Mucema namenjava izredno veliko pozornosti in se z njima tudi veliko igrava. Hrano imata zelo kvalitetno, tudi sicer se zdita popolnoma sproščena in zadovoljna. Zanima me če je kdo od vas že kdaj imel podobne težave in kaj bi lahko bil vzrok? Oba sta sterilizirana oz. kastrirana. Muca je bila steriliz. pri starosti cca 5 mesecev, približno mesec ali 2 kasneje pa se je začelo kakanje. Ali bi lahko bila kakšna povezava z operacijo (čeprav dvomim)? Tudi sicer ni bilo nobenih večjih sprememb, ki bi povzročile takšno vedenje. Sta testirana, cepljena in zdrava. Muca je bila tudi pri veterinarju in slikana na utrazvoku in ni nobenih sprememb oz posebnosti. Za kakršen koli odgovor bom res hvaležna! 
udomačen tiger

udomačen tiger
) je dolgodlaka in se ji včasih (na srečo zelo redko) kakšen bobek zatakne med dlake in pade stran malo kasneje na naključni lokaciji. Te lokacije se potem vsi trije v širokem loku ogibajo, dokler ne najdem in pospravim. 
udomačen tiger
udomačen tiger

nevidna bolha

nevidna bolha

čvekava papiga
udomačen tiger
udomačen tiger
lepo s glavnikom ali krtačko predel okrog riti spucat vsake tolk, pa bo. Pa več mokre hrane, več posod s vodo, več trave in vsake toliko mogoče malo jetric, da bo kakec mehkejši in, da mu je lažje kakati - če praviš, da so kakci trdi in suhi.

Bi jo verjetno lažje ostrigla, pa tudi to ne bi bil posebno neboleč postopek (zame)
Pri nas pač takele zadevice okrog riti rešujem tako, da letam za njo z robčkom in ji morebitne bobke potegnem stran. Ni srečna 
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov