Pepper na svojem kavču (z Murijem in Izo)

Moderator: jernejch

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 01, 2014 3:51 pm

Re: Pepper na svojem kavču (z Murijem in Izo)

Verjetno ste mislili, da se pri nas nič ne dogaja, ko se tako dolgo ne oglasimo, a ne? No, motite se. :) Pepsi je v vmesnem času pri predmetu Načlovekanje osvojila tudi sklop Nablazinjenje. To izgleda tako, da mačica čisto potiho prikoraka do človeka, ki spi z glavo na blazini. Mačica seveda takoj opazi, da je poleg človekove glave na blazini še ogroooomno prostora, vsekakor dovolj za eno mačico. In potem se mačica uleže na blazino in ovije okrog človekove glave. :) ("Človek" sem ponavadi jaz, in to se dogaja čisto vsako noč zadnji teden. Včasih me zbudi žgečkanje z mačjimi brki, ponavadi pa šele zjutraj opazim, da imam so-spalko.)

Iza je odkrila, da s toplejšim vremenom prihajajo tudi tiste fine frčeče zadeve, ki se jih da tako lepo preganjati. Zato je po dolgem času spet našla glas, in ob večerih navdušeno mijavka na muhe, komarje, kajjazvemkaj na balkonu. Verjetno kaj v smislu: "Bolj živo, bolj na poskok!" da bo imela kaj preganjati.

Muri pa... Muri je pa lep. :) In predvsem, on je Pepsijina lastnina. :) Nekaj dni nazaj sta se Muri in Iza malo skregala - nič resnega, ni bilo niti pihanja, samo ušeska nazaj in tace v luftu. Ampak je takoj pritekla Pepsi, pobucala Murija, se postavila predenj nasproti Izi in dvignila taco. Saj bi bilo kar smešno, kako takale majhna mačkica priteče branit ogromnega črnega mačkona. :) Iza je seveda modro pobrala šila in kopita...

Pa kaj bi naprej razpravljali. Naj slika pove več kot tisoč besed!

Moj moj pero...
Slika

A me bo že kdo slikal za koledar, no?
Slika

Pa seveda glavna diva, ki je tudi enkrat v preteklem mesecu dopolnila dve leti, in ji paparaci kar ne dajo miru, ko se sonči na luksuzni kranjski plaži!
Slika

Sooooonce...
Slika

Spet ti fotografi! Poberite se, preden pokličem Murija!
Slika

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor Ne jun 01, 2014 3:59 pm

Šmarjetna gora v ozadju? :) Nisem vedela, da ste Kranjčani :D

Kakorkoli že, naj bodo mucki kranjski, štajerski al pa primorski, čudoviti so vsi po vrsti <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 01, 2014 4:05 pm

Oh, tamala piška <3 Vse najboljše pa še na mnoga leta :kiss: (vsaka mala muca bi morala imeti svojega črnuha, se meni zdi ;) )

O mijavkanju pa tole: ravno zadnjič sem brala, da odrasle muce načeloma ne mijavkajo med sabo (in najbrž niti ne za komunikacijo z žužami), ampak bolj za nas (zelo poenostavljeno :D ), tako da te je verjetno Iza vabila k sebi na lov :D )
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 01, 2014 4:07 pm

Pa še to: včaraj sva slučajno primerjala Pepsijino lansko in letošnjo koledarsko fotko - tisti ljubki flekec čez brčice se je dejansko povečal <3
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 01, 2014 5:34 pm

Jagodka, smo priseljeni Kranjčani, ampak vendar Kranjčani. :) Mucki so pa seveda vsi trije čistokrvni gorenjski posvojenčki!

Leia, to o oglašanju sem tudi jaz brala... ampak včasih slišim Murija + katero od dam, kako mijavkajo eden na drugega. No, mogoče pa samo kličejo človeka. :) Da ne omenim čveke Pepsi, ki se postavi pred vrata in mijavka nanje, preden skoči gor, in Murija, ki se sprehaja po stanovanju in prepeva... Me prav zanima, kakšne mačke so opazovali. Verjetno se npr. prostoživečke obnašajo drugače kot domače.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 01, 2014 5:42 pm

Ja, tudi jaz mislim, da mačke, ki dejansko živijo z ljudmi, funkcionirajo drugače :) (ampak si je vseeno luštno predstavljati, da te Iza kliče na lov, Pepsi pa te obvešča, da bo skočila na vrata, zato jih nikar ne premikaj ;) )
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 01, 2014 10:26 pm

Kaj so lepi teli mačji modeli :girlblush: Pepsi je sploh tako lepo pobarvana in na sončku še bolj pride do izraza :rolleyes: se mi je dostikrat oko ustavilo na njej takrat, ko sem posvajala :girlblush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 01, 2014 11:44 pm

Vse naboljše slavljenki :rose: , poljubčke vsem trem lepotcem :kiss: .
Jaz sem tud prepričana, da se mački menijo med seboj, za ene par glasov sem že našla prevod ( se mi vsaj zdi no), kar se pa menijo z mano, pa večinoma zastopim vse ;) .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 18, 2014 1:44 pm

A veste, kaj bomo praznovali v nedeljo? :O

sem slučajno nekaj brskala po starih fotkah in našla tole ... poslovilno ;)

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 18, 2014 1:53 pm

iiii.... <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 18, 2014 5:02 pm

V nedeljo bo prva obletnica, odkar je najbolj puhasta čvekasta post-solsticijska minimačica že od zmeraj del naše družine. :) Še dobro, da je v soboto stojnica DZZŽ Kranj, da si bomo lahko omislili kakšne darile. ;)

In še vedno je tako vitka in elegantna, kot na zgornji silhueti. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 18, 2014 5:29 pm

Tako, zdaj sem dobila svoj šus cukra, zdaj lahko odpujsam naprej :D

<3 <3 <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 18, 2014 7:10 pm

Ne bom nič zdele čestitala, lepo bom počakala na slike iz žurke (to pomeni katerikoli dan, itak vedno žurajo)...pol se bomo pa lupčkal ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 23, 2014 3:06 pm

No, jaz pa z enodnevno zamudo čestitam šririm pogumnežem, ki so pred enim letom v svojo družbo sprejeli eno super krasno mačico. Pepsi pa želim, da bi se imela še naprej tako lepo in še lepše (če je to sploh možno ;) ) :kiss:

Zdaj pa tudi jaz nestrpno pričakujem (slikovno) poročilo z zabave ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 23, 2014 5:27 pm

:devil: kje so zdej slike?! A moram res prej čestitat :blush:

No prav.....vse naj naj naj ob obletnici vam želi nas 5, da bi se imeli še naprej tako lepo <3 :kiss: (Pepsi je pa na Ulin rd k vam prišla ;) )
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 23, 2014 6:27 pm

Ja, smotani smo. :girlblush: In čisto premalo objavljamo, sploh za obletnice. :)

Torej, včeraj je bila glavna Pepsi. Saj sem že toliko napisala o njej, da jo že kar poznate, a ne? Jaz in njena Tazačasna. Ampak verjetno se bo marsikdo tukaj strinjal z mano, da če imaš žival rad, lahko kar veliko pišeš o njej, pa ti še ne bo zmanjkalo štrene. Pepper, Pepsi, Pepka, Pepica, Pepi-Repi. Ne, to ni vse, to so samo manj butasta in za javnost primerna ljubkovalna imena. :) Mačica za temi imeni je še veliko več kot samo vsota pikslov, s katerimi jo ovekovečujem. Ni pikslov, ki bi pokazali občutek mehkobe, topline, sprejemanja, ko mi ob štirih zjutraj s kožuščkom pod nosom ovita okrog glave prede na vzglavniku. Ni pikslov za opis občutka, ko mi popoldne, ko se utrujena vrnem domov, priteče naproti, trikrat prisrčno zamijavka, mi skoči v naročje in me temeljito pobuca, še preden si uspem sede sezuti čevlje. In ni pikslov, ki bi lahko izrazili tisti joie de vivre, ne, niti na videu, ki se ga jasno vidi, ko kot kozliček, kot mladiček, skaklja po stanovanju za kakšno igračo, spotoma animira še Murija (ki se ji pridruži) in Izo (ki jo vzvišeno ignorira).

Ne spomnim se več točno, kako je zrasla želja jo posvojiti. Mislim, da je prikradla enkrat v spanju, in potem kar dolgo zorela, ker je nisem čisto upala izraziti, pa še Trdnjava je rabil malo prepričevanja. Ampak ni še bila z nami dva dni, ko je bilo popolnoma jasno, da je bila prej v naši družini ena luknja v obliki Pepsi. In ko je prišla ona, v resnici ni bilo treba narediti prostora zanjo - itak smo jo že dolgo čakali, samo da tega nismo vedeli. Pepsi, zelo zelo radi te imamo (OK, Iza zdajle malo zavija z očmi, ampak jaz vem, da ne misli resno :)).

Pa naj bo še nekaj pikslov, nezadostni kakor so. :)

Moj moj Muri...
Slika

- Jest te pa že ne gledam.
- Jest tud tebe ne!
Slika

A bo tale za pasoš?
Slika

Oh, ti photoshooti. Vedno hočejo še eno iz profila!
Slika

Bejžte. Dost bo.
Slika

In je šla spat, s tačicami čez rob visečke, kar je tako zelo njena značilna poza, da kar zacvilim, ko jo zagledam. <3
Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 23, 2014 7:20 pm

Prav nič niste smotani, samo tako lep mačji šopek imate doma, da si izmišljujemo vse možne razloge, zakaj bi morali objavljati nove slikice ;) Recimo, da jih je bilo dovolj za prvo silo ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 23, 2014 8:53 pm

Hvala, se splača biti malo tečen, ja :girlblush: Krasen dom si fasala, lepotička...pa saj to že veš, a ne ;) :kiss:
Še enkrat - vsem vam čestitke, ker ste vsi zadeli terno <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 23, 2014 10:09 pm

omajgad....čudovito napisano! <3 Ja, saj tako nekako čutimo, kar nekaj nas - pa eni znate to res čudovito napisat... :good:

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor To jun 24, 2014 5:13 am

Vse najboljše! In res čudovito napisano. Naj bo tako še mnoooooga leta :martini:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Na svojem kavču

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov