Sesalci, frizure, vložki...skratka, babji čvek

Moderator: andreja

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 15, 2014 6:52 am

Re: Sesalci, frizure, vložki...skratka, babji čvek

knedl :lol:

Samo a ni plin še bolj nevaren, ker če obrne gumb bo plin uhajal samo gorel ne bo?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 15, 2014 8:51 am

Skoraj vsi novejši plinski štedilniki imajo varovalo... če je plin odprt pa ne gori, se sam izklopi, ugasne. :)
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 15, 2014 11:51 am

Aaaaa, tega pa nisem vedela...že dolgo ne kuham več na plin pa nisem na tekočem. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 15, 2014 7:46 pm

no evo, še dobr da mamo alexx, jest tud nisem vedla, bom pa zato zdej še z večjim veselem kuhala. no ja, raj bi sicer vidla če bi mi kdo drug sam kaj čmo, mogoče mačke kdaj nadresiram :D
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe maj 16, 2014 8:36 am

Jaz sem imela štedilnik na tač,pa si
ga je maček sam prižgal.Ožgal si je rep in eno tačko.
Zdaj imam od boša na gumbe steklokeramično in sem rešena skrbi.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 19, 2014 7:20 pm

Prejšni mesec sem dala reklamacijo na račun od SPL, ker so zaračunali ogrevanje kljub temu, da se radiatorjev ni uporabljalo.
Odpisali so mi, da so njihovi popisi in meritve pravilni, da števec kaže porabo in imam to za plačat.

Ta mesec je na položnici ponovno zaračunano ogrevanje. Ponovno imam za plačat ogrevanje kljub temu, da se v našem stanovanju nismo greli nič, ker potrebe pač ni bilo.

Ali se komu sanja kaj lahko naredim?

sicer je znesek majhen, ampak se mi gre bolj za pravičnost, kot da bi mi bilo težko kaj plačat. Ker če mi zaračunavajo ogrevanje zdaj, se potem pozimi upravičeno sprašujem od kje takšni zneski, če sploh ne grejem stanovanja non stop.

Strošek ogrevanja je sestavljen 20% is deleža po površini stanovanja, 80% po izkazani porabi merilnikov.

Jaz imam sicer na sumu, da oni meni zaračunavajo delež od porabe celotnega bloka? In ne moje dejanske porabe, čeprav pravijo da gre za dejansko porabo. Ampak če se jaz od konca januarja ne grejem več, ne vem od kje njim cifre na števcu? Od 19.3.-18.4. sem se baje ogrevala za skoraj 6 eur.

A sem jaz butasta a nas vse nategujejo? :fool: :fool: :fool:
sploh pa me jezi, ker moje reklamacije očitno ne pomagajo nič. Pač plačaj ali bodi dolžan.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 19, 2014 7:21 pm

Imaš možnost sama popisovati števce? Pri nas se cifre vidijo - gotovo bi pomagalo, če bi jim dokazala, da se ne spreminjajo.
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 19, 2014 7:31 pm

Ne.

Ko sva se vselila, je lastnik rekel da jih popisuje SPL, pa tudi omare so take, da težko kaj vidiš skozi. :negative: Ključ ima seveda popisovalec.

Sem jim še en email pisala in me zanima kaj bodo rekli. Čeprav pričakujem enako odziv kot prej. Ampak me res jezi vse tole.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 19, 2014 8:04 pm

Vsa čast, če se boš uspela sporazumet z SPL-om. Samo to bom rekla :dash: :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 19, 2014 8:13 pm

Mi dobimo vsak mesec podrobno specifikacijo oz. obračun. Jaz npr. prejšnji mesec nisem imela porabe, torej variabilni del (75%) znaša 0,00 EUR, fiksni del je pa obračunan od porabe celotnega bloka in je prejšnji mesec znašal 0,041 EUR/m2 (tako da sem vseeno plačala nekaj malega, čeprav nisem ogrevala).

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 19, 2014 11:11 pm

A pri SPL to? Saj, če bi samo po m2 obračunali, bi razumela. Ta mesec je bilo tega za okoli 1 eur. Ampak oni meni obračunavajo dejansko porabo, ki je ni že od konca januarja, s tem da smo v samem januarju pomoje prižgali samo 1x. Ampak mi očitno moje zapisovanje doma nič ne nuca, ker me nategujejo vseeno. :dash: :negative:

Avena hvala. :D :devil:

Malo bom še probala težit, ali pa nekako sama do števca pridt, upam da mi kaj rata.... norca se delajo, barabe kradljive.

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor To maj 20, 2014 7:07 am

Kako pa ogrevaš stanovanje ,da si lahko že februarja zaprla radiatorje.Mi smo se še cel april ogrevali.
No,kakor vem se eni tudi na sosede šlepajo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 20, 2014 7:19 am

A je možno, da imaš kakšen radiator rahlo odprt? oz. se ne zapre čisto do konca (pokvarjen ventil npr.).
Zahtevaj od lastnika, da ti preda ključ oz. kopijo. Pač povej, da ti zaračunavajo stroške, katerih nisi sproducirala in da bi rada sama vodila stanje števca. Če je lastnik vsaj približno ok, ti bo pa menda ja naredil kopijo oz. kako drugače omogočil dostop do omarce.

Vidka :) Tud pri nas imamo radiatorje zaprte skoraj celo zimo (razen kopalnice), ker ne vidim smisla, da bi ogrevala, če mi je vroče (celo zimo v kratkih rokavih v stanovanju). Mi je pa metanje denarja stran, da bi ogrevala, hkrati pa imela na stežaj odprta okna, da bi bila primerna temperatura. Se ti ne zdi?

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 20, 2014 9:57 am

vidka je napisal/-a:Kako pa ogrevaš stanovanje ,da si lahko že februarja zaprla radiatorje.Mi smo se še cel april ogrevali.
No,kakor vem se eni tudi na sosede šlepajo.

:rolleyes:
Lej sorry, se ne šlepam na nobene sosede. Moja babi tudi še kuri v hiši, a to pomeni da bi morala jaz tudi?

Februarja pri nas ni bilo nobenega mraza. Mogoče sva parkrat kalorifer prižgala, ampak kaj več od tega ni bilo potrebno. Še v največji zimi, je bil prižgan samo radiator v spalnici in 1 v dnevni sobi, pa res redko v hodniku.

Če nimate idej kaj bi bilo narobe, mi tudi ni treba govort o šlepanju na sosede. Vsaj jaz mislim, da živimo v svobodni deželi, kjer nimamo vsi popolnoma enako prižganih radiatorjev, ker živimo v različnih stanovanjih in okoljih.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 20, 2014 10:05 am

pixna je napisal/-a:A je možno, da imaš kakšen radiator rahlo odprt? oz. se ne zapre čisto do konca (pokvarjen ventil npr.).
Zahtevaj od lastnika, da ti preda ključ oz. kopijo. Pač povej, da ti zaračunavajo stroške, katerih nisi sproducirala in da bi rada sama vodila stanje števca. Če je lastnik vsaj približno ok, ti bo pa menda ja naredil kopijo oz. kako drugače omogočil dostop do omarce.

Lastnika bi res lahko vprašala za ključ, ampak itak ne popisuje števcev on, to je fora. :negative:

Možno bi pa bilo seveda, da je kje ventil pokvarjen? ampak a ne bi potem čutila, da je radiator topel?

Ker recimo prejšne položnice so bile vse višje od te. Najvišja preskok v ceni je bil mislim da iz novembra na december, ko so ogrevanja nabili za nekje 90 eur, kar me je takrat ful presenetilo, ker bi to pomenilo da smo se ogrevali 3x več, kar seveda ni bilo res. Takrat je bilo še pri novicah nekaj o teh zneskih, pri Svetu, kar je SPL obrazložil s trikratnim padcem temperatur zunaj. In ko sem to slišala res nisem mogla verjet no :O :O Ker sem dobila občutek, da so kar sami naračunali, da če je pa zunaj 3x bolj mraz, se pa ziher 3x bolj ogrevamo. :fool:
Od takrat naprej, je bil znesek vsak mesec manjši. In ravno zato mi je vse čudno. Ker če bi bil ventil problem, bi radiator vseeno moral bit topel? Če mi zaračunavajo po 7-10-20 ali več eur za gretje? Preverjala sem jih pa vedno.

Saj vprašanje, če bom kdaj temu do dna prišla. Ampak lahko vsaj probam bit malo glasna. :D :girlblush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor To maj 20, 2014 10:09 am

Kakšne radiatorje mata? Če nimata unih s tistimi ventili, kjer lahko odpiraš po stopnjah, potem je lahko čisto malo odprt (kot je napisala pixna), ker tudi če je čisto malo odprt, se šteje, kot da je na ful. In tudi, ampak to zate po mojem ni pomembno, sem prebrala, da ni važno, a imaš prižgan en al vse radiatorje, porabo zaračunajo, kot da imaš vse odprto. Pih, potem pa šparaj :mad: :ireful:

V vsakem primeru držim pesti, da uspeš kaj zrihtat.
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 20, 2014 10:14 am

Hm. Ne vem, kako vam obračunavajo, ampak veliko blokov ima števec pred stanovanjem in merijo, koliko toplote gre noter (če poenostavim).Če zapreš samo radiator, potem gre nekaj tople vode še vedno v cevi.
Pri nas imamo glavni ventil pred stanovanjem in šele če tega zaprem, se tudi cevi povsem shladijo.
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 20, 2014 10:31 am

Drage moje, a mi lahko svetujete, kje se da kupit blago (za šivanje) mal ceneje, vendar še vedno kvalitetno?

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 20, 2014 10:41 am

jernejch je napisal/-a:Kakšne radiatorje mata? Če nimata unih s tistimi ventili, kjer lahko odpiraš po stopnjah, potem je lahko čisto malo odprt (kot je napisala pixna), ker tudi če je čisto malo odprt, se šteje, kot da je na ful. In tudi, ampak to zate po mojem ni pomembno, sem prebrala, da ni važno, a imaš prižgan en al vse radiatorje, porabo zaračunajo, kot da imaš vse odprto. Pih, potem pa šparaj :mad: :ireful:

V vsakem primeru držim pesti, da uspeš kaj zrihtat.

So ventili po stopnjah, 1-5.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor To maj 20, 2014 10:42 am

hm, pol pa res ne vem drugega rečt, kot da ... ja ... mal nategujejo ?? :scratch:

A poznaš kakšnega soseda? Mogoče bi lahko malo vprašala, kakšne so izkušnje drugih ...
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost