Sesalci, frizure, vložki...skratka, babji čvek

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 25, 2014 2:02 pm

Re: Sesalci, frizure, vložki...skratka, babji čvek

moja koža sicer ni svetla in tudi opeče me zelo zelo redko, vendar vseeno uporabljam dnevno kremo z zaščitnim faktorjem - in ravno sem po OrCi brskala :good:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 25, 2014 7:47 pm

Maskara 100%Pure od Orce je meni najboljša, kar sem jih kdaj imela. Pa tale krema za sončenje se tudi dobro obnese.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 25, 2014 8:00 pm

Kaj pa krema za telo s faktorjem?

Jaz vedno nekaj kupim, pa imam pri vsaki občutek, da so ful mastne kreme in da se nočejo dobro vpit, čeprav imam suho kožo. :negative:

Tista od Orce pa zgleda obetavna za obraz :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 25, 2014 8:18 pm

Sem malo brala tuje ocene in so menda v 100% Pure pred časom zamenjali sestavine. Zdaj se baje slabše vpijajo in jih je težje razmazati. Bom poskusila enkrat it tja osebno pa preizkusit.
Navadne kreme za telo s faktorjem pa meni nikakor niso ok za obraz. V najboljšem primeru so premastne, včasih povzročijo izbruh mozoljev (ki sem jih zdaj vsaj približno spravila pod kontrolo :) ), sem pa tudi že imela izpuščaje ...
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 25, 2014 8:23 pm

Zadnjih par let uporabljam otroško kremo od Alverde (faktor 30). Moja sicer zelo občutljiva koža je zadovoljna.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So apr 26, 2014 11:51 am

Leia je napisal/-a:Sem malo brala tuje ocene in so menda v 100% Pure pred časom zamenjali sestavine. Zdaj se baje slabše vpijajo in jih je težje razmazati. Bom poskusila enkrat it tja osebno pa preizkusit.
Navadne kreme za telo s faktorjem pa meni nikakor niso ok za obraz. V najboljšem primeru so premastne, včasih povzročijo izbruh mozoljev (ki sem jih zdaj vsaj približno spravila pod kontrolo :) ), sem pa tudi že imela izpuščaje ...

U joj, nisem mislila kremo za telo za na obraz. Mislila sem kremo za telo za na telo :D Sem spraševala za predloge.

Jaz si moram poleti mazat tudii roke in podobno, ker me sonce takoj opeče, samo se ne morem po telesu s kremo za obraz mazat. Ampak vse kar sem do sedaj kupila, se mi je vedno zdelo premastno.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 12, 2014 5:16 pm

hm, a kdo ve, koliko in na kakšen način je trenutno dovoljeno nesti tekočin s sabo na letalo?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 12, 2014 5:31 pm

Sicer že nekaj časa nisem letela, ampak sodeč po hitrem guglanju še vedno velja za ročno prtljago: 100 ml "flaške" (stekleničke, plastenke), ki jih moraš imeti v prozorni vrečki, ki se jo lahko zatesni, velikosti 1 l (v dm-u jih imajo označene s slikico letala :) ). Pred leti so v mullerju prodajali posebno kozmetično torbico z mini plastenkami, ki je ustrezala tem meram :)

Pazi: tudi razne labele štejejo za tekočino (baje), flaške pa nikakor ne smejo biti večje od 100 ml, pa čeprav bo v njih le 50 ml tekočine.

Baje za prtljago, ki jo oddaš ločeno v prtljažni prostor, ni omejitev - ne vem, še nisem preizkusila :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 12, 2014 5:37 pm

Ja, Leia je vse prav napisala. To drži in se tega držijo. V osebni prtljagi gre lahko na letalo le to.
V prtljago, ki se jo odda na šalterju, pa ni teh omejitev.
Na čekiranju se je treba sezut, pa pas iz hlač dat. Še dobr da modrc ne piska. :girltruce: ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 12, 2014 5:43 pm

ampak lahko pa imaš sabo več 100ml tekočine, samo posamezne flaške morajo biti manj kot to ane? se pravi, imam lahko tri 50ml flaške sabo (v vrečki bla bla tako kot je napisano?).

sezuvala sem se pa jaz samo v ameriki pa še to pred leti (par let po 9/11). za evropske lete pa še nikoli :O

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 12, 2014 5:54 pm

Ne, 3 flaške po 50 ml je več kot 100 ml in ne bo šlo, razen če bi "zamižali".
Na Brniku ni vedno sezuvanje, je pa tudi bilo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 12, 2014 5:58 pm

"V svoji ročni prtljagi lahko prenašate samo majhne količine tekočin, ki morajo biti shranjene v posamičnih posodah z največjo prostornino 100 mililitrov. Te posode morate zapakirati v prozorno plastično vrečko, ki jo je mogoče znova zatesniti in katere prostornina pri enem potniku ni večja od enega litra. Vrečke lahko dobite tudi na letališču pri okencih za prijavo na let."
vir: http://www.lju-airport.si/sl/potniki-in-obiskovalci/nasveti-za-potovanje/prtljaga/rocna-prtljaga/

Torej, dovoljenih je več flašk po največ 100ml, ki v skupni prostornini ne smejo presegati 1l.
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 12, 2014 5:59 pm

V Londonu te sezujejo skoraj zmeraj, ni važno na katerem letališču. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 12, 2014 6:15 pm

renata, tudi jaz to tako razumem.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 12, 2014 6:19 pm

ja, tako je - več flašk, max. velikosti 100 ml, vse skupaj največ 1 l. tale 1 l je pa lahko malo različno interpretiran - nekateri namreč zahtevajo, da je vrečka velika max 1 l, ker pomeni, da je tekočin pač manj. Ampak 3 flaške po 50 ml nikakor ne bodo problem.

Tole ponovno poudarjam (z Renatinega linka):

Med tekočine spadajo:

voda in druge pijače, juhe, sirupi,
kreme, losjoni in olja,
parfumi,
razpršilci,
geli, vključno z geli za lase in tuširanje,
vsebina posod pod tlakom, vključno s peno za britje, drugimi penami in dezodoranti,
paste, vključno z zobno pasto,
mešanice tekočih in trdnih snovi,
črtalo za trepalnice,
katere koli druge snovi s podobno gostoto.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 12, 2014 7:16 pm

Ja, bo tako.
Ker plastična steklenička, velika 250 ml, na pol prazna, je romala proč. No, mi smo vse popili, ker bi jo morali vreči proč, četudi bi bilo notri le 50 ml.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 12, 2014 7:46 pm

Vse, kar ste našteli, velja za prehod skozi kontrolo. Potem v letaliških trgovinah lahko kupite tudi liter tekočine, če hočete :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 12, 2014 8:30 pm

Vse je odvisno od letalisca, na katerem si. Mene je letos skoraj zadela kap, ko sem lahko nesla litrsko plastenko skozi kontrolo, pol je bilo potrebno narediti nekaj pozirkov, jo imam sedaj za vodico za likanje, je tudi odvisno od tipa, ki je ravno na traku, jaz se nikoli ne rabim sezuti, povem da so tezave z ledvicami, pa je, pol pa malo pomigajo s palcko okoli podplatov, res pa je tudi, da imam ekstremno posteno faco :P In da sem precej star emso :blush:
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 13, 2014 7:40 am

Zato jaz recimo tekočino za leče (360 ml) spakiram v kovček, enako z raznimi geli za prhanje in podobno in v ročno prtljago sploh ne dajem nobene tekočine. Aja pa očitno make-up lipgloss ipd. ne šteje za tekočino, ker to imam v torbici. :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor To maj 13, 2014 9:34 am

Torej, drage moje, potrebujem rahlo pomoč, in sicer me zanima, kakšno pecivo je najbolj primerno za postreči gostom na poroki? Resnično nimam ideje, pekli bomo v večini sami, samo ne vem, kaj bi. Toliko različnih peciv in piškotov sem že napekla, da bi pa rekla, da bo točno določeno pecivo sigurno na razpolago, pa ne. Se sploh ne znam odločit. Razen za lunice, za te sem prepričana, da bodo, pa kake rumove kroglice. Torej, lepo prosim za pomoč, ker imam polno glavo vsega in potrebujem mnenje še od koga drugega, sicer se mi bo zmešalo :crazy: :crazy:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov