mucka BRINA

Moderatorji: helena, renata, gipsy

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor So maj 10, 2014 3:18 pm

Re: mucka BRINA

Slika

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor So maj 10, 2014 3:20 pm

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor So maj 10, 2014 3:30 pm

Oooo, kako je lepa. <3

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So maj 10, 2014 3:58 pm

:girlyes: Res je zelo lepa! :kiss:
Super fotke. :good:
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor So maj 10, 2014 6:59 pm

Strašno lepa! :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So maj 10, 2014 8:02 pm

Prelepa muca :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So maj 10, 2014 8:49 pm

Brina je super krasna <3

Jaz našemu mačkonu precej olajšam težave z dlesni z arganovim oljem. Kupim nerafinirano, dam ga na kazalec in mu namažem po dlesnih (en nanos na levo stran in drug na desno). Čeprav olje ima grozno slab okus in čeprav je on en tak velik grizli, ga ima zelo rad in celo sam pride, da mu namažem.

Samo brez panike, pa bo ;)

Glede prhljaja, lahko je stres, lahko je menjava dlake, lahko je kaj v hrani, kar ji ne paše (moja mačka dobi hud prhljaj od rib). Malo pozornega opazovanja, pa boste ugotovili, kaj je razlog.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So maj 10, 2014 10:37 pm

Krasotica si Brina :kiss:

Arganovo olje zna bit pa tudi za dlako fajn ( za lase vem, da je). Pa za razliko od Cats, ima meni nebeški okus in vonj :nyam:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne maj 11, 2014 1:31 pm

Uf, pa si res krasna, Brina :rolleyes: :kiss:

Ja, arganovo olje je super :good: če bo morala dat kdaj zobke ven, pa tudi ne bo nič hudega, moja muca je popolnoma srečna brez (večine) zob in papa briketke za dva :nyam:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne maj 11, 2014 7:15 pm

Upam, da bo vnetje minilo. Če pa ne, pa brez strahu. Muce se brez zobkov krasno znajdejo. Moja dva sta oba brez precej zob in meljeta briketke brez problema. Še preveč :blush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 12, 2014 6:48 pm

srčica si, Brina, pa najlepša želvica ever <3 , saj to sem ti že povedala pa ti bom še <3 ... :kiss:

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Pe jun 06, 2014 7:38 am

Pozdravljeni,
naj sporočim, da prhljaj saniran in zelo sem vesela:). Torej, malo sva spremenili prehrano za po mojem mnenju še boljšo, pa Brinčici vsak dan dodam lososovo olje in je kt pušlc:).

Pri zobkih pa je zadeva taka: itak, da ji ne morem mazati tiste kreme za zobe, saj mi tega nikakor ne pusti. Ravnala se bom po vaših nasvetih in ko bom začela opažati, da bo slabše jedla (kar trenutno sploh še ni situacija), potem greva takoj k veterinarju.

Sicer pa imam eno vprašanje in se priporočam za nasvet: Brino sem navadila, da jo z Juretom nenehno nekaj zabavava...ji mečeva žogice, skupaj počnemo kaj, se lovimo, se pogovarjamo...skratka, polnokrvni član najinega gospodinjstva je. Brina se seveda noro lepo odziva na vse to in je po mojem mnenju že kar lepo navezana na naju in naš ritem.
Skrbijo pa me letošnje počitnice!!! Poleti greva z Juretom za 14 dni na morje in najina "mačja varuška", ki je navadno kar živela v najinem stanovanju z Brino, naju je obvestila, da bo ona prav tako odsotna. Rešitev: da Brino najini starši vsak dan pridejo nahranit in pocrkljat. Ampak mene je groza, ker Brina ni navajena samo pol urnega dnevnega ukvarjanja in se mi zdi, da bo kar žalosten mucek brez vse zabave. Dajte me potolažit in mi recite, da pretiravam :girlsad: ... Mislite, da je varianta tudi kak mačji hotel? Ampak to se mi zdi še bolj kruto, saj bi morala menjat okolje...?

Pozdrave,
Alenka

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jun 06, 2014 9:00 am

V vajinem primeru so bolje starši, kot hotel.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jun 06, 2014 9:05 am

Še boljša varianta pa je, če imata to možnost in vaju ne moti, da nekdo, ki mu zaupata in je prost obveznosti, stanuje pri vama te dni. Že sama prisotnost nekoga, ki ima muce rad, tudi če se ne ukvarja z njo toliko, kot se vidva, bo Brinčici veliko pomenila.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jun 06, 2014 3:37 pm

Se strinjam s Trixi. Bolje starši za pol ure, kot brez vaju pa še v neznanem okolju. Če pa najdeš nekoga, ki bi bival z njo, bi bilo pa najboljše. Tudi za vajino dušo. Mi imamo domače varstvo, pa se mi vseeno vedno hoče pred dopustom kar zmešat in najraje ne bi šla. Imam vedno občutek, da naju noro pogrešata. Pa je verjetno to samo v moji glavi :blush:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 07, 2014 9:44 pm

Moje so bile lani poleti prvič ločene od mene in prvič prepuščene varuškam, pa so vse preživele. Od tega je ena nežna plaha duša, ena je malo bolj flegma, ena je pa grozno scrkljana in je dobesedno moja senca doma, joka za mano, hodi za mano, ... pa je preživela 3 tedne brez mene. :D Oskrbovane so bile po sistemu obiskov vsak dan. Po moje je vsekakor to boljše od hotelov, ker mačke vseeno cenijo svoje domače okolje.

Je pa tak bittersweet občutek it na dopust, to pa. :)

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Po dec 15, 2014 10:10 pm

Pozdravljeni,

že dolgo se nisem nič oglasila...naj povem, da je Brinči odlično! Največja novica je ta, da bomo sredi januarja dobili (človeškega) dojenčka in zelo me zanima, kako bo z Brinči. Vse sem že pripravila za dojenčka in pustim ji, da se vseh zadev nagleda, navonja, prepleza,...Drugače je super luštna! Pred prihodom novega družinskega člana, sva Brini nakupila nov 2m plezalnik in straaaaašno je zadovoljna z njim...sedaj spi na najvišji ploščadi in sploh kraljuje v svojem gradu. Zdi se mi, da se zelo dobro počuti...je živahna, igriva, spremlja naju na vsakem koraku, nenehno se mi zdi, da bo v enem trenutku spregovorila:):)...

Skratka, če se navežem na moja predhodna pisanja: poleti imela varuško med najinim dopustom, ki je k njej prišla za dobro uro na dan in to je bilo čisto OK in sprejemljivo...ko sva se vrnila, se mi ni zdela nič kaj zamorjena ali kaj podobnega...Tudi s prhljajem že zdavnaj nimamo nič težav, a nenehno dodajam lososovo olje. Glede zobkov je bilo pa malo drugače: na pol leta jo sedaj peljem k veterinarju in zadnjič so jo zadržali ter ji spilili 3 zobke ter sanirali vsa vnetja ter kamen. Čeprav mi je bilo od nervoze kar slabo, ko sem jo pustila tam pred operacijo, je prenesla herojsko in drug dan bila takšna, kot da se ni nič zgodilo. Upam, da se mi ne dozdeva, ampak občutek imam, da je sedaj še bolj vesele narave kot prej...po moje zato, ker je več nič ne boli in ne skeli...tudi zadah je popolnoma izginil! Veterinarka mi je naročila, da jo pripeljem čez kako leto na pregled, če seveda sama kaj ne opazim in da bi to vsekakor moralo zadostovati...da živalice ne razburjamo preveč.

Skratka življenje teče kot namazano:):) in Brinči je zelo zelo naša cortika! Upam ,da se bo tudi z otročkom razumela in bomo še naprej tako luštno skupaj!

V teh dneh vam želim lepe predpraznične trenutke, pa brez norenja ipd.;)...in vse dobro v NL 2015!

Alenka

PS: Tako lepih fotk, kot vidim, da sem jih naredila poleti, pa trenutno nimam:(...se bom potrudila v to smer in spet kaj prilimam:):)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po dec 15, 2014 10:16 pm

Super, da zobki več ne bolijo, pa nujno kakšno slikco od tele lepotice :)
In čestitke za prihajajočega novega člana :rose:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po dec 15, 2014 10:19 pm

:kiss: Hvala za javljanje. Zelo vesela lepih sporočil.
Čestitke še za novega člana. Vse bo OK, pri ljubečih ljudeh je ljubezni dovolj za vse in se muca ne bo čutila prikrajšano. Še več igračk bo na voljo. ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Po dec 15, 2014 10:25 pm

Iiii, pa bomo lahko uživali še v enem dojenčkasto-mačjem parčku. Krasni ste. :) :good:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov