Duško, danes mi pa lepe sanje zrihtaj, da ne bom zopet "po oddane rože hodila".
Ne sekiraj se. Zelo normalno je, da kakšen pride tudi nazaj, je pa res, da se to skoraj vedno dogaja v valovih (po sistemu "hudič ima mlade") in človek dobi takrat občutek, da jih več pride kot odide. Ampak poglej statistiko, pa boš videla, da famoznih do 8 % kar drži (na 100 oddanih jih max. 8 pride nazaj). Pri tolikšnem številu oddanih muc pa je včasih res videti, da kar "v šopkih" prihajajo nazaj, kar ni dobro za živce.

Saj mene tudi zvije, ko se mi tu in tam zgodi kakšen kontingent vrnjenih, ampak če pogledam na stvari s trezno glavi in brez paranoje (bolje: po prestani paranoji), sem mirna. Pravzaprav se mi zdi celo neke vrste uspeh, da jih vsaj vrnejo. Glede tega, komu oddati muce, pa je oazin primer zelo zgovoren - nikoli ne veš, kje te čaka kakšno presenečenje. Največji problem je po moje, da ne moreš oceniti, kako bo ta človek (ta družina), ki je ob posvojitvi videti zelo ok, stabilen, odgovoren, reagiral na neke bodoče spremembe in zaplete v njegovem življenju. Za kaj takega bi morali biti vsi po vrsti neke Ježovite.