Tudi jaz se strinjam, da nima smisla izgubljati energije za neodgovorne ljudi. Je pa dejstvo, da nas vse ob nečem takem popade sveta jeza in da si je takšna dejanja res težko razložiti. Osebno mi je vedno najtežje sprejeti nekaj, česar nikakor ne morem razumeti. A ker delam v šolstvu, naj vseeno povem, da se večkrat (niti ne tako redko) srečam z učenci, ki so tako neodgovorni in tako nerealno odmaknjeni od resničnega življenja (ki je še vse kaj drugega kot lajkanje po FB, lakiranje nohtov, uporaba lepih besed, hihitanje in naslajanje nad lepimi fanti ipd.),  da včasih res težko razumem, kaj se dogaja v njihovih glavah.
Za primer naj recimo navedem enega fanta, ki se je sam javil, da bo na neki prireditvi za starše predstavil določen powerpoint, ki ga je sicer izdelal nekdo drug. Javil se je zato, ker obožuje računalnik (meji na odvisnost) in mu je bila všeč ideja, da bo nekaj klikal po računalniku pred občinstvom, da bodo videli, kako je tehnično spreten. Sicer ima fant celo vrsto učnih težav. A smo si rekli, naj dobi priložnost. Do zadnjega popoldneva pred nastopom si fant powerpointa ni niti enkrat pogledal oz. prebral in je bil nadvse prepričan, da bo v nekaj naslednjih urah zmogel vse naštudirati (pa niti tekoče ne zna brati) in se samozavestno postaviti pred cca 150 staršev, ravnatelja ter pred ostale zaposlene na šoli. Še danes je prepričan, da bi mu šlo gladko. Seveda smo ga zadnji hip zamenjali z nekom drugim, ki je zadevo izpeljal, kakor se jo je dalo v tako kratkem času sploh izpeljati. Ta fant je popolnoma neodgovoren in živi v nekem svojem svetu, ki ga jaz ne morem razumeti. Najbrž bi se res postavil pred publiko in tam nekaj jecljal, se spravljal v sramoto, na koncu bi pa še menil, da je dobro opravil.)
Kakorkoli, želim reči samo to, da me včasih skrbi za našo prihodnost, ko opazujem nekatere otroke/najstnike/celo odrasle okrog sebe. Veseli me, da so kljub temu tudi svetle izjeme. Ne vem zakaj, a občutek imam, da je šlo v tem primeru za podobno neodgovorno dekle, ki sploh nima realnih predstav, kaj pomeni sprejeti odgovornost za nekoga. Dokler gre samo zate, ok, si lahko neodgovoren, a ko to vključuje druge (ljudi ali živali), so pa stvari hitro resne. In ja, tako kot Helena, tudi jaz marsikdaj sploh ne zmorem razumeti te totalne neodgovornosti in ignorance, s katero jo opravičujejo. In takrat, ko človek ne razume, zelo težko sprejme. Zato res najbolje, da se stvari prepusti pristojnim organom, mi pa se raje posvetimo dobrobiti živali in temu, da v ta svet vnašamo nekoliko več zdrave pameti in odgovornosti. Kjer in kadar se le da.