Leo in Pupi

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 08, 2014 12:02 pm

Re: Tri lastniške muce

Ne razumem, kaj pa pričakuješ drugega? :fool: Koliko storilcev kaznivih dejanj, sploh dolgotrajnih, ki niso storjena v afektu, pa reče "ups, sem pa res ena brezdušna p****, sadist, baraba...(vstavi po želji), hvala, ker ste mi odpli oči" Ful velik, ja, pa sploh nobenih izgovorov, razlag, opravičil... nimajo nikoli.

:stop: Nehaj se z njo pogovarjat, bemtiš. Naj se z domnevnimi kršitelji in storilci kaznivih dejanj pogovarjajo policaji in inšpektorji, ne žrtve in njihovi zastopniki.
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor To apr 08, 2014 12:04 pm

Nočem biti žaljiva, ampak v tem primeru gre za osebo, ki je osebnostno motena in potrebuje strokovno pomoč. Medtem ko se zgraža nad krutostjo živali na svojem blogu, izvaja krutost do svojih živali v lastnem domu. Tudi če bi jim samo ostanke svoje hrane dajala, bi bili mački bolje rejeni.. Žalostno, res žalostno. :girlsad:
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor To apr 08, 2014 1:22 pm

sej ne morem verjet...sem včerej zjutraj brala na forumu...danes pa te slike :( :( :( Tak človek ni vreden da se mu sploh reče človek...tok sem jezna in žalostna ko kaj takega vidim...jaz bi njo zaprla v sobo in jo pustila brez vsega par mescev! Upam da bojo ustrezne sankcije proti njej! to je res tipično mučenje..kako se ti lahko zdijo muce ok če pa so sama kost in koža? pa če jih je jemal tok rada in jih cortala in nevem kaj še bi pa ja vidla da so skoraj brez zob oz imajo gnile..mah škoda besed! Jaz upam oz vem da bodo te trije srčki zdaj šele začeli živeti tko kot je treba in da bodo dobili človeka ki jim o nudil oskrbo in ljubezen!!
Nejči,Lumpi in Ron najini :sunny:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To apr 08, 2014 1:51 pm

helena je napisal/-a:Mi je napisala, da so se njej zdeli čisto ok (razigrani, cartasti, blabla.....)

:dash: če slučajno ta ženska še ni videla dobro prehranjenih mačk, naj pride moje pogledat!!!!!! To so zdrave in srečne muce, ne pa te uboge revice.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 08, 2014 1:58 pm

:'( jaz tudi mojidve skoz lupčkam pa objemam, še bolj kot ponavadi...sploh Matejko, tigričko mojo :kiss: (me je čist zabolel, da kao tigrov nimajo radi...še dobro, da je Ajka od ljubezni živela, ker od briketov ni :devil: :bad: )

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor To apr 08, 2014 2:09 pm

Tigri, beli, črni, črnobeli, oranžni, sivokodrlajsasti, ni važno, kakšni so, mački so zakon! In predvsem živa bitja. Živa bitja je pa potrebno spoštovat. In če se s podpisom pogodbe ZAVEŽEŠ, da boš za nekoga skrbel tako in drugače, ne glede na to, kam te življenje pripelje, potem to storiš, pa tudi če zase nimaš. Zakaj potem posvojit toliko živali, zakaj ne samo ene in zanjo čimbolje skrbeti? In predvsem - zakaj za hudiča ne zaprosit za pomoč, ko je to potrebno??? Zakaj?

Skrbnice in veterinarke MH se sekirajo, če njihovim oskrbovancem postrani stoji ena samcata dlaka in ko oddajo žival, jo oddajo hkrati s težkim srcem in predvidevam da tudi z olajšanjem, da bodo pa lahko sedaj k sebi vzele novo živalco, ki topel dom, pa tudi če začasni, tako zelo potrebuje. In potem se najde ena sama samcata oseba, ki zlorabi vse zaupanje, vso morebitno hvaležnost ob posvojitvi mucka/muckov in zanje sploh ne skrbi, jih ne hrani, vse kar imajo, je streha nad glavo ... ampak streha nad glavo resnično ni dovolj. Si ne predstavljam, da če bi tile mucki imeli vsak dan polno briketkov, da bi končali taki okostnjaki, kot so. Iz fotk je videti, kot da gre za mladiče, pa so že odrasle muce! Torej vse govorjenje o tem, da so imele dosti za jesti, je resnično odveč.

Kar želim povedat, je to, da resnično, tako kot marsikdo tu, ne razumem, kako lahko do tega pride??? Da žival zavestno zlorabljaš z odrekanjem hrane, vode, veterinarske oskrbe, ko je ta potrebna ... zakaj no, zakaj???

Helena, tebi pa en močan objem. Vem, da ne pomaga kaj veliko, ampak mi smo s tabo, z vsemi vami, ki se borite za dobrobit nemočnih živali.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 08, 2014 3:30 pm

kje se pa da kak njen iz/zagovor prebrat?

res res res žalostno. človek ne ve kaj sploh napisat
Dogs have owners, cats have staff
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 08, 2014 3:42 pm

Niso bile samo mrtve, ko se jih je začelo na veterini kopat, so začele bolhe gomazeti. Vetke so rekle, da je bila "grozljivka", umazanija, veliko bolšjih iztrebkov, mrtvih n živih bolh.
Obe olajšani :)
A se mi zdi, al se učke res lepše svetijo? <3 <3

Slika

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 08, 2014 3:43 pm

In ja, vedno prazne skledice. :nyam:
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor To apr 08, 2014 3:57 pm

lubice :kiss:
Nejči,Lumpi in Ron najini :sunny:
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To apr 08, 2014 4:02 pm

Od včeraj do danes se je lubikam lepim zgodilo toliko dobrega in lepega, da ni čudno, da izgledajo prerojeni in so učke dobile nov sijaj. :angel: :clap:
Kako pa lahko spiš z mucami polnimi bolh pa ne razumem. Bi prej verjela, da so bili zaprti v kakšnem prostoru v kleti, mrzlem, mračnem... :negative:
Prazno skledico sem pa tudi jaz takoj opazila. Mala čaka in si misli, saj menda vidijo, da je prazno... :angel: :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 08, 2014 4:15 pm

Kaj se dogaja v človeški glavi, da naredi tisto, kar je bilo tem mucam storjeno, ne vem in nočem vedeti.

Vem le to: ko je Meli prišel k meni (pa mnogi ste ga videli v živo in je kar konkretno velik fant) je imel 3 kg. Bil je koža, kosti, kup hrastic, uboga dlaka in zanemarjene dlesni. Zdaj je zdrav in krepak mačji gospod, ki spet zaupa ljudem.

Ajki, Leu in Pupi pa želim, da se hitro opomorejo in, da dobijo domove, v katerih bodo sproščeno zaživeli.

Dajmo vsi skupaj ne zapravljat energije na ljudi, ki si tega ne zaslužijo (naj medicinska in pravna stroka naredita svoje) in raje poskrbimo, da tem lubicam zagotovimo vse najboljše pogoje za okrevanje. Helena in ekipa MH bodo naredili svoje, mi ostali pa lahko prispevamo denar. Lahko tudi ene konkretne licitacije naredimo - zdaj bodo prazniki in se bo kaj več peklo in pripravljalo, kaj ne? ;)

Pa samo še to bi povedala gipsy (in vsem ostalim skrbnicam, ki skenirate posvojitelje): če bi ljudje znali tako dobro oceniti karakter nekoga, ki ga samo bežno poznamo, ne bi bilo toliko zgrešenih porok ;) Ne očitaj si, da si naredila napako. Če bi vedela, kaj bo, jih zagotovo ne bi pustila oditi tja. Torej, glavo gor, četudi je težko, in gremo naprej. Zato, ker jih je še toliko, ki rabijo našo pomoč.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 08, 2014 4:19 pm

točno tak.

sem ravno spustila po pay palu za par dobrih konzervic, da ne bodo skledice prazne .

vi ljubčki pa papat in se pustit cartat in spet papat in počivat, da se malo kilce naberejo. pa se bodo očki spet svetli :kiss: .
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To apr 08, 2014 4:28 pm

Imajo nekaj nakazano za papico / oskrbo tudi od naju. :kiss:
Cats are my favorite people.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 08, 2014 4:40 pm

rava, hvala za evrčke, s katerimi bodo trebuščki teh treh kar nekaj časa polni :) , hvala tudi vsem ostalim, ki itak vedno po svojih najboljših močeh pomagate. <3
Prihahata že ti dve fračici z veterine domov, poročam kasneje kako sta kaj.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 08, 2014 5:11 pm

Sem bila na veterini in ju videla. Obe se stiskata k toplemu termoforčku, zviti v klobčič in se prepustili božanju. Vmes sem Ajki še 2 breji bolhi snela. V krasticah sta od praskanja, ker sta bili polni te golazni, ki so jih dodatno žrle in oteževale življenje. Krastic je zelo veliko. Ubožčki, nič krivi, nič dolžni in si še pomagat ne morejo. :girlsad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 08, 2014 5:17 pm

Skledice bomo pomagali napolnit. To je najmanj, kar lahko naredimo. Se pa strinjam s Cats. Ne zgubljajmo energije za nekoga, ki si ne zasluži naše pozornosti in čustev. Naj to opravijo pristojni. In upam, da bodo temeljiti. Za ostalo bo pa poskrbela karma. Hvala Helena in MH!
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To apr 08, 2014 5:58 pm

Tudi jaz se strinjam, da nima smisla izgubljati energije za neodgovorne ljudi. Je pa dejstvo, da nas vse ob nečem takem popade sveta jeza in da si je takšna dejanja res težko razložiti. Osebno mi je vedno najtežje sprejeti nekaj, česar nikakor ne morem razumeti. A ker delam v šolstvu, naj vseeno povem, da se večkrat (niti ne tako redko) srečam z učenci, ki so tako neodgovorni in tako nerealno odmaknjeni od resničnega življenja (ki je še vse kaj drugega kot lajkanje po FB, lakiranje nohtov, uporaba lepih besed, hihitanje in naslajanje nad lepimi fanti ipd.), da včasih res težko razumem, kaj se dogaja v njihovih glavah.

Za primer naj recimo navedem enega fanta, ki se je sam javil, da bo na neki prireditvi za starše predstavil določen powerpoint, ki ga je sicer izdelal nekdo drug. Javil se je zato, ker obožuje računalnik (meji na odvisnost) in mu je bila všeč ideja, da bo nekaj klikal po računalniku pred občinstvom, da bodo videli, kako je tehnično spreten. Sicer ima fant celo vrsto učnih težav. A smo si rekli, naj dobi priložnost. Do zadnjega popoldneva pred nastopom si fant powerpointa ni niti enkrat pogledal oz. prebral in je bil nadvse prepričan, da bo v nekaj naslednjih urah zmogel vse naštudirati (pa niti tekoče ne zna brati) in se samozavestno postaviti pred cca 150 staršev, ravnatelja ter pred ostale zaposlene na šoli. Še danes je prepričan, da bi mu šlo gladko. Seveda smo ga zadnji hip zamenjali z nekom drugim, ki je zadevo izpeljal, kakor se jo je dalo v tako kratkem času sploh izpeljati. Ta fant je popolnoma neodgovoren in živi v nekem svojem svetu, ki ga jaz ne morem razumeti. Najbrž bi se res postavil pred publiko in tam nekaj jecljal, se spravljal v sramoto, na koncu bi pa še menil, da je dobro opravil.)

Kakorkoli, želim reči samo to, da me včasih skrbi za našo prihodnost, ko opazujem nekatere otroke/najstnike/celo odrasle okrog sebe. Veseli me, da so kljub temu tudi svetle izjeme. Ne vem zakaj, a občutek imam, da je šlo v tem primeru za podobno neodgovorno dekle, ki sploh nima realnih predstav, kaj pomeni sprejeti odgovornost za nekoga. Dokler gre samo zate, ok, si lahko neodgovoren, a ko to vključuje druge (ljudi ali živali), so pa stvari hitro resne. In ja, tako kot Helena, tudi jaz marsikdaj sploh ne zmorem razumeti te totalne neodgovornosti in ignorance, s katero jo opravičujejo. In takrat, ko človek ne razume, zelo težko sprejme. Zato res najbolje, da se stvari prepusti pristojnim organom, mi pa se raje posvetimo dobrobiti živali in temu, da v ta svet vnašamo nekoliko več zdrave pameti in odgovornosti. Kjer in kadar se le da. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 08, 2014 6:48 pm

Cats je napisal/-a:Vem le to: ko je Meli prišel k meni (pa mnogi ste ga videli v živo in je kar konkretno velik fant) je imel 3 kg. Bil je koža, kosti, kup hrastic, uboga dlaka in zanemarjene dlesni. Zdaj je zdrav in krepak mačji gospod, ki spet zaupa ljudem.

Ajki, Leu in Pupi pa želim, da se hitro opomorejo in, da dobijo domove, v katerih bodo sproščeno zaživeli.

Da bi se ti besede pozlatile.

Lubiboh, srčki mačji... da bi le lahko čimprej dali to za sabo. Bomo pomagali, seveda bomo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 08, 2014 7:59 pm

Mucke so nehale žret bolhe in čisti so, kar zraven sitosti najbolj prispeva k temu, da so bili zvečer kot prerojeni. <3
Na dve ali tri ure dobijo vsak po eno vrečko sveže hrane hrane, brikete ves čas po malem glodajo, Leo se še kar ne more nasitit, se dere in čuva hrano. Punci pa sta že malo bolj umirjeni, sploh Ajka, ki tako ali tako počasi je, saj je še tistih nekaj zob, ki jih ima, polomljenih.
Meni se zdi, da se zelo dobro in varno počutijo, vsi trije se pustijo božat in se mi zdi, da so že pridobili na teži. :good:
Črevesje je izgleda polno kot kamen trdega, zasušenega kakca, zato se na stranišču precej matrajo.
Da bi le šlo takole naprej. :)

A ni ful boljša, no? :kiss:
Slika

Slika

Slika
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov