Leo in Pupi

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po apr 07, 2014 9:13 pm

Re: Tri lastniške muce

Tole bi bilo fajn v cajtnge spravit. Kake slovenske novice ali kaj podobnega.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Po apr 07, 2014 9:35 pm

Kam sem te oddala Ajki, oprosti

Takoj nehi s takšnimi mislimi, saj ni noben med nami vedež. Moram pa reči, da takšni primeri povzročajo vsaj pri meni, ki sem kontakt za precej muc, totalno paranojo in kljub izkušnjam me začne zdelovati negotovost in vsaj nekaj časa najraje sploh ne bi oddala nobene muce, ne svoje, ne katere od kolegic. Nikoli ne moreš biti 100 % siguren, predvsem pa ne vedeti, kaj se bo v človekovi betici premaknilo čez leto in več. Izbira primernega posvojitelja je daleč najtežji del tega "posla".

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Po apr 07, 2014 10:01 pm

Kar ne morem verjeti ko tole berem. Groza! :O Ženska nora, kako mora reči, da jih ima rada in gledati hiranje in to mučenje na obroke?! :dash: :dash: :fool:
Pa če bi bilo še tako hudo, bi raje sama ne jedla kot pa kakšnega od mojih buhtelčkov prikrajšala za en sam briket. To kar pa tu piše je skregano z vso logiko.
Srčno upam,da se ti trije reveži opomorejo in najejo da bodo od zdaj naprej skoz siti in zadovoljni. Mučiteljici pa naj se ji povrne enako z enakim! Sram naj jo bo :bad: !
Držimo pesti in tačke za vas lubčki! :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Po apr 07, 2014 11:05 pm

Šele zdaj sem uspela priti do foruma...in me je skoraj kap! Pred časom me je kontaktirala, da situacija doma ni najboljša - ker se zaradi živali krega s starši, ker se živali med sabo ne razumejo in ker je malo na tesnem z denarjem. Ponudila sem ji pomoč v hrani, a ker ni odgovorila, se mi je zdelo, da pa (vsaj glede hrane) že ne more biti tako hudo. Kot verjetno vsi sem tudi jaz vse čas imela v glavi njen blog in slavospeve njenim "srčkom" - kako bi človek pri vsem tem sploh lahko pričakoval kaj takega? Česa takega ne bi pričakovala še od koga, ki mačke sovraži in ga nekdo sili, da jih ima, pa se jih hoče "potiho" znebit...

Vmes mi je sicer že pisala, da bi rada Lea in Pupi oddala, a ker ji nisem mogla ponuditi, da ju vzamem nazaj (ker sta se mi malo pred tem vrnila njuna bratec in sestrica - z zelo bednim izgovorom sicer, a Milton z 9 kg, Monroe pa s 5 kg, oba s krasno dlako!), sem rekla, naj poskuša najti neko drugo varianto pa seveda, naj sporoči oz. vpraša tudi na MH, če je kakšna opcija. Ne vem, kaj je naredila na prvi točki, vem, da druge ni upoštevala. Potem je javila, da je stvar nekako pod kontrolo, tako da ju sploh ne bo oddajala. Dva tedna kasneje pa se je pojavil samo oglas - brez obvestila in vsega.

Na srečo je Helena stopila v akcijo in se bo za tele revčke končno začelo pravo mačje življenje. Si pa tudi jaz ne morem, da se ne bi sekirala in spraševala, kako lahko tako zelo narobe preceniš ljudi, situacijo, spregledaš resnico... Jaz sicer še vedno ne mislim, da je A-U zlobna oseba, ampak to telim trem revežem na žalost čisto nič ne pomaga... Ker je vseeno, ali je tole stanje posledica zlobe ali sebičnosti ali nezrelosti ali popolne ignorance ali pa samo neumnosti - v vsakem primeru je rezultat grozljiv in v vsakem primeru bi se ga dalo preprečiti!

Tale 4M (Milton, Monroe, Marvin, Marlenne so bili v osnovi) zarod res nima sreče...pa največji lupčki zlati srčki so bili že od čisto mičkenega... Ajka pa - nje sicer nisem prej dobro poznala, vem pa, da že od štarta ni bila najbolj "srečna", da je bila nastresirana...sploh si ne znam predstavljat, kakšne psihične posledice bo tole pustilo na njej, če že "fizične" ne bodo katastrofalne (kar seveda upam, da ne bodo!)

Pi***!
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po apr 07, 2014 11:23 pm

G.R.O.Z.A!!! :O :bad:

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po apr 07, 2014 11:41 pm

Zakaj? Zakaj? Zakaj? To se vedno, znova in znova sprašujem ob človekovih sprevrženih dejanjih. Ob dejanjih, ko gre za zlorabo sočloveka, živali, zaupanja,... Kako lahko brezbrižno gledaš nekoga, ki te ima rad in je lačen zraven tebe? Ga ne vidiš? Ne moreš reči, da ga ne vidiš, saj te vendarle prosi za hrano z nežnim glaskom, te gleda z milim, prosečim pogledom. Ga res ne vidiš, ali nočeš videti? Zakaj? Zakaj je bilo tega treba? Žalostno :(

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor To apr 08, 2014 1:16 am

O moj bog ... to ne morem verjet :dash:
Pridem na forum, pogledam nove teme - juhu 3 nove muce za oddat(iščem kosmato mačjo družbo;D ) in ko berem tole ... joooooj, mi kr mravljinci po telesu švigajo :O :O

Revčke male, zdaj ste na boljšem.... papajte, se pozdravite(to bo najtežji del), potem pa hitro v nov domek :girlblush:

Poročajte, helena, kako se bo razpletlo, resnično upam da ne brez kazni, medijev.... ker tega res še nisem videla....

Jaz sem brez šihta pa brez problema s fantom vzdržujeva 3 pasje riti, vsi so zdravi, imajo maksimalno oskrbo, ampulce kupujemo vsak mesec, ovratnice foresto moramo pa ta mesec nabavit .... ne vem, ne razumem res :bad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 08, 2014 5:24 am

Sej ni kaj za razumet. Če hočeš, se vse da. Če ti dol visi, pa nastradajo nedolžni.

Zdaj me pa res že zanima, kdo je tale A-U...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 08, 2014 6:24 am

Vsi trije so se že precej umirili, kočno so nehali kar naprej jest, samički gresta danes na podroben pregled, Leo je psihično najbolj v stresu in bomo pregled zaradi njegove dobrobiti prestavili za kakšen dan.
Se pa dobro počutijo, se mi zdi. :) :kiss:

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor To apr 08, 2014 6:46 am

Čutijo, da so v dobrih rokah :angel:

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor To apr 08, 2014 6:54 am

Sem daleč, na poti, pa vendar se mi zdi, da bom danes mislila bolj na te tri reveže, kot pa na moje tri razvajene mačje rite, pa čeprav mi hudo manjkajo.
Upam, da bo pri vetu vse ok. Držte se , vsi.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor To apr 08, 2014 6:58 am

oo boščki, ne morem verjet da ste mogli vse to doživet. Sedaj ste vsaj v varnih in zanesljivih rokah. Držimo šapce da si čimprej opomorete.
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor To apr 08, 2014 7:36 am

Res ne razumem ljudi, k v isti glas tulijo, kako imajo radi svoje ljubljenčke in ne skrbijo zanje.... Če je maček tako suh, je dobil zelo malo hrane, tukaj kakšne buče prodajat je res nesmisel.... OZ bolj, da jih ne, ker ljudje res niso tako butasti, da ne vidijo, kaj se dogaja, sploh taki, ki se s tem dnevno srečujejo. V trgovinah tudi takih nizkocenovnih imaš dost ugodne cene, da tudi če si v stiski, si lahko privoščiš kakšno konzervico in so muce site... Pa če prosiš za pomoč v MH, ti tudi pomagajo, pa če daš na forum, se bodo tudi našli ljudje, ki bodo pomagali... Če hočeš, potem se najde, če si pa :dash: totalni egoist, potem se pa zgodi kar se je tu.... Še dobro, da so bile odvzete, upam, da si opomognejo in pridejo v prave roke... So pa vse muce prave lepotičke... NO pa saj... vse muce na tem svetu so lepotičke :)
I just LOVE cats <3
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To apr 08, 2014 7:50 am

Muce držim pesti za vas! Za vse ostalo itak nimam besed!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 08, 2014 8:57 am

Kako je sploh z jetri, ko so enkrat poškodovana zaradi stradanja? Gre tu za riverzibilna stanja al je kar je? :girlsad:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 08, 2014 9:27 am

Veterinarski pregled je pokazal, da muce niso v takem stanju zaradi kakšne od kroničnih bolezni, odpovedi organov,...ipd. ampak zaradi dolgega stradanja. So polne sedaj že mrtvih bolh in boljših iztrebkov, koža je zelo slaba in polna krastic, zobovje pri obeh je zelo slabo.
Ajka ima dobri 2 kili, Pupi 3 kg, veterinarka je glede na konstitucijo obeh mnenja, da bi morali imeti vsaj po 2 kg več, da bi se jih smatralo za normalno prehranjeni.
V glavnem, čisto običajne z dolgim odrekanjem hrane MUČENE živali.

bivši lastniki, zame ste čisto navadni MUČITELJI ŽIVALI prve vrste.

tri dni že ne spim, zgleda da ne bom še vsaj tri, ker enostavno ne morem verjet, ne morem verjet, ne morem verjet, kam smo oddali te tri.
Ko zberemo vse papirje gre prijava na pristojne, kazenska ovadba in še kaj, če kaj še obstaja. Tudi materialno boste za tole odgovarjali.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 08, 2014 9:29 am

Obe muci sta praktično BREZ mišic, pojedli sta sami sebe. Kost in koža, živo shirano trupelce, dobesedno.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 08, 2014 9:32 am

:'(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 08, 2014 9:44 am

Grozljivo :'(
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 08, 2014 9:47 am

groza :O Ne upam niti vprašat, kako dolgo so bile takole namerno stradane. :girlsad:

Miške kosmate zdej ste zares v dobrih rokah. Helena HVALA!!!
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov