čvekava papiga
Zaprtost pri mačkah
helena je napisal/-a:V bistvu sem bila zelo žalostna, posebno še, ker gre za našega posvojitelja.
Kako je folk NAGRAVŽEN !!! Najprej vse obljubijo, ko pa prva fascinacija mine, je žival spet na cesti. Ko bi jo vsaj nazaj dali.
----
Če vam prav pridejo kaki izsledki "doktorata" iz klasične drekcologije, ki sem ga naredila na primeru pobranega povoženca, ki ima kronične težave z zaprtjem:
- za odmaševanje se mi najbolje obnese portalak v kombinaciji s probiotiki (Bene Bac v prahu). vsak zase ne delujeta, v kombinaciji pa odlično. ker ima izredno rad surovo meso v koščkih, jih "paniram" s probiotikom in zalijem s portalakom.
- otrobi, surova jetra, probiotični jogurti in podobne zadeve, so blažev žegn - verjetno malo pomagajo, ampak ne v primeru hudih zaprtij.
- hranjenje po navodilih vetov (samo mokra hrana in meso), mi v praksi ni delovalo. svet je postal precej lepši z odkritjem briketov RC Fibre Response, ki jih dobiva skupaj z urinary briketi (ker ima tudi težave s struviti). vsi ostali briketi ga zabijejo.
- kljub temu se še zgodi, da se zaštopa. zato je pri takem mačku treba imet kahlo pod stalnim nadzorom. če se kljub odmaševanju 5,6 dni ne pokaka, klistiramo.
(če se hočete mal režat, je tu napisano, kako se je moj Pikec maščeval za mučenje s klistirjem http://www.mojpes.net/forum/index.php/t ... #msg934130 )
- pojav driske pri mojem zaprtežu je znak za alarm, ker gre za paradoksno drisko - ne "tapravo". v takem primeru je treba takoj klistirat.
- če mu ne paše jest ali bruha, je treba takoj klistirat.
- antibiotiki ga strašno zabijejo - zato je treba skupaj z vsakim zdravljenjem dajati tudi portalak+probiotik
- ko pride do tega, da je ornk zaprt in ga na tak ali drugačen način odmašimo, doziranje portalaka zmanjšujem izredno počasi (par tednov).
- probiotiki morajo biti čimbolj frišni. če so proti koncu roka trajanja ali celo malo čez, ne delujejo - verjetno tiste bakterije pocrkajo.