tigerček Špik

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Po dec 30, 2013 5:36 pm

Re: tigerček Špik

Sta kot ati in sin. :kiss: :kiss:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So jan 11, 2014 2:05 pm

Špik se trenutno sooča z nekimi alergijami, tako da se začasno umika iz nabora muckov za oddajo. Upam, da bomo kmalu našli rešitev in da bo šlo na bolje. Takšnole je trenutno stanje:

Slika

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jan 11, 2014 7:05 pm

popolnoma isto kot pri moji Marejtki, s tem se ukvarjava že od lani, od Božiča dalje...Upam, da vama bo uspelo pozdraviti tole nadlego...Špik, držim pesti, da boš čimprej pričel iskati popolnoma svoj kavč... :kiss:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So jan 11, 2014 8:38 pm

Joj, sonja, že od lani? :S A pa je skoz isto, ne gre nič na bolje? Jaz si ne znam predstavljat, da bi tako dolgo trajalo, sploh ker je takšno stanje že OB jemanju antibiotikov in kortizonskih tabletk ... ne vem, kako bi sploh bilo brez.
Res tudi jaz držim pesti, za Špika in za Marjetko :angel:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jan 11, 2014 9:06 pm

ja, začelo se je kot čisto navadna praskica, potem se je pa ker širilo in širilo, sedaj ima če 5 žarišč, tistega največjega sva že zmanjšali na polovico, pa uporabljam od 06.01. dalje zaenkrat samo koloidno srebro, ji pa natiram "flekce" kar kadar mi pade na pamet (večkrat na dan), od včeraj ji dajem pa KS tudi po brizgici, da ga ja spije, pa med vodo, ko jo ima za pit, ga dobiva od vsega začetka...(daj, prosim, preberi si našo temo "Svilene tačke, da ne bom tule preveč dolgovezila). Držim pesti za malega tigrčka, pa Marjetka tudi, sem ji povedala, da ima novega sotrpinčka... :kiss:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So jan 11, 2014 9:49 pm

Aja, od tega zadnjega božiča ... sem mislila, da je res že celo leto ;) No, saj tudi jaz sem pri Špiku približno takrat opazila rano na licu, ki se je do zdaj s pomočjo antibiotikov že tudi uspešno zarasla, ampak sedaj so problem ušesa (se kar luščijo in zelo so vroča) ter te nove 'praske', ki se spreminjajo v rane ... Verjetno gre za alergijo ...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jan 11, 2014 10:23 pm

Pri moji so ušeska zaenkrat v redu, ima pa rane na obeh ličkih, pod ušeskom in eno veliko med lopaticami ter eno čisto v začetni fazi, nad lopatico, okrog 5 mm velik rahlo rdeč flekec, našla sem ga pa tako, da sem najprej odkrila, da ima na tem mestu manj dlake, ko sem pa bolje pogledala, sem pa zagledala še to rdečino. Na veterini so izkljičili le vnetje, so me pa že strašili s tumorjem (prva rana na ličku je bila res grozna), v kar pa jaz ne verjamem. Ko so hoteli vzeti odtise iz ran, jih niso skoraj nič dobili, ker so ranice suhe, tako, da prav veliko materiala za ugotavljanje alergij sploh niso imeli. Drug teden se gremo pokazat, da bodo zdravnice videle, da ni tumor....pa po antibiotike gremo, sedaj nima ničesar, pa se mi ne zdi v redu, ker je pozitivna, jih toliko bolj potrebuje, vsaj tako se mi zdi...
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So jan 11, 2014 10:31 pm

A to si mislila alergijske teste? Sem imela idejo, da to samo po običajnem postopku kri vzamejo. So pa menda to precej dragi testi in bolj zanesljivi za zunanje alergene (pršice ipd.), ne pa toliko za hrano, vsaj tako sem nekje prebrala, ne vem, če je res. Kakorkoli že, poročaj, kaj bodo kaj ugotovili na veterini, pa če hodiš k MH, se morda še kaj srečava tam ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jan 11, 2014 10:46 pm

Naša Marjetka je že vseh 9 let pacientka vet. fakultete, sem pa vztrajala, da sva šla po drugo mnenje na vet. MH, zdravljenje nadaljujemo na vet.fakulteti. Seveda bom poročala v naši temi.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jan 11, 2014 11:14 pm

Ubožčka :girlsad: ...oba, Špik in Marjeti :kiss: :kiss:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr feb 05, 2014 10:25 pm

Špiku zmanjšujemo odmerek kortizona, zaenkrat se dobro drži. S Čopijem pošiljata večerni pozdrav :)

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če feb 06, 2014 12:20 am

Romy, ali so se Špiku ranice zacelile po kortizonu? Ali ste ugotovili vzrok? Pri moji Marjetki vzroka za nastajanje ran niso našli, so pa našli metastaze, razširjene že povsod po telesu ...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Če feb 06, 2014 10:12 am

Prijateljčka. <3 :kiss: :kiss:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če feb 06, 2014 2:16 pm

Sonja, ja, po najprej določenem odmerku kortizona ni bilo nič bolje in je imel res že vsa ušesa in zgornji del glave v ranah, po podvojenem odmerku kortizona pa so šle stvari zelo hitro na bolje. Trenutno je spet na tistem odmerku, ki ga je dobil na začetku (a je še vedno previsok, da bi lahko bil dolgoročen), pa izgleda ok. Razloga ne vemo, v naslednjih tednih se bo videlo, kako bo reagiral na še dodatno znižanje odmerka in kasneje na morebitno ukinitev (če bomo prišli tako daleč). Lahko da je pač res alergija, lahko bi bila pa tudi kakšna avtoimuna bolezen. Navijam seveda za alergijo in upam, da je bil ta dogodek samo enkraten in se ne bo ponavljal (sumim, da je alergičen na ribe). Če se bodo rane spet pojavile, bomo spet na začetku z ugibanjem, kaj bi bil lahko vzrok ...

Žal mi je za Marjetko ... :(
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To apr 01, 2014 7:22 pm

Sporočam, da je Špik že skoraj 14 dni brez vseh zdravil! :yahoo: Sicer stanje ni povsem rožnato, ampak vseeno gre za precejšen napredek. Ušesa mu popoldan oz. proti večeru običajno bolj pordijo in postanejo bolj vroča, vendar zjutraj so potem spet čisto ok, tako da ne prihaja do nobenih vnetij ali ranic več. Bil je cca 1,5 meseca na Flatazorju in izboljšave so se pokazale prav v zadnjih dneh, ko sem že mislila menjat hrano. Po zaznanih izboljšavah sem še nekaj časa vztrajala na Flatazorju, tako da sem res videla, da lahko funkcionira brez vseh zdravil. Ker pa je kot spremljevalna težava ostajala driska, sem zdaj vseeno prešla na Hillsovo z/d low-allergen hrano, če bo morda to pomagalo tudi pri driski.

Kakorkoli že, kljub precejšnji redkosti alergij pri mačkah, imam jaz vseeno občutek, da gre pri Špiku prav za to (na sumu imam ribe). Je pa zoprno, ker ne vemo, na kaj točno je alergičen. Včasih bi mu rada dala jesti še kaj drugega kot samo suhe brikete, ker tako protestira, ko drugi jedo mokro hrano, pa ne sme, revček :truce: :) Skatka, sem vesela, da smo ga nekako spravili v red! (in močno trkam na les ;))
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 01, 2014 10:43 pm

:clap: bravo, Špik, na dobri poti si :kiss: Tvoja zeloooo lepo skrbi zate <3
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Sr apr 02, 2014 8:34 am

Super, tigrček lepi, ostani zdrav, da ne bo treba več papat tabletk in mazat ušeskov. <3
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To apr 08, 2014 7:37 pm

Špik maha v pozdrav :)

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 08, 2014 7:51 pm

čau, Špik, navihanček tigrasti, :kiss: kako zelo sem vesela, da se ti je zdravje obrnilo na bolje, uživaj življenje, pa čim prej odtačkaj na svoj kavč ali še bolje na čisto svojo posteljo, ta je večja in mehkejša... <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 08, 2014 9:12 pm

Pokorno javljam , da sem ukradla sliko. :shipwrecked:
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov