muca BLACKYCA

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Kraj: Ljubljana

Odgovor Pe jan 10, 2014 9:23 pm

Re: muca BLACKYCA

Pozdravljene mačke in mačkoni!

Blackyco smo odpeljali. Meni se je srce trgal že ko je prvič začela jokat... ampak vedla sm da to paše zraven. V avtu je načase mal jokala, ne ve čas... se je pa že zelo kmalu ornk podelala tako da sva z mami imele obe okna do konca odprta pa še vedno je smrdelo. Sva se hecali, da če naju bi policaji ustavili, da bi naju po hitrem postkopu naprej spustili ;) Bolj k sm se približevala domačim vratom bolj intenzivno je jokala. Doma sem jo nesla v mojo sobo, kjer ima tudi prskalnik, posteljico in wc. Hrano ima v kuhinji :)

Zelo hitro je prišla iz kletke... verjetno je tudi njej zelo smrdelo notri :p potem pa je bla full živčna, mavkajoče je pregledala celo stanovanje... jaz sem jo hotla malo potolažiti z priboljški ampak ni niti malo trznila. se vidi da je zalo radovedna ker je res vse skrite kote pregledala. Potem se je umirila. Šla v mojo sobo. Jaz sem šla na balkon, na malo duhovne hrane... ampak jo ves čas opazovala v moji sobi. Najprej je šla pod posteljo, pa spet vn, okoli kavča, pa mimo wc-ja... predvidevam, da ga zdej neki časa ne bo uporabljala (danes).. glede na to kar je bilo v avtu :cat: Aja pa ko sem bila na balkoni, se je parkrat obrnila proti meni in sva se gledale v oči.

Nakoncu je se je odločila, da je najbolj varen prostor trenutno v temi pod mojo posteljo. Jaz sem se vsedla na kavč, poslušam musko (upam, da ji je všeč). Na vsake toliko časo jo pokličem. Šla se tudi pogledat pod posteljo, se zagledal v njene oči... zdej je full mirna. vbistvu ko je moja mami odhajala, sem malo priprla vrata od moje sobe, da mi ne bi ušla na hodnik... in ko je bila nekaj sekundic sama, se je očitno full sprostila in od takrat ni niti enkrat več zajokala. :angel:

Lahko ste prepričani, da bo Blacky zelo ljubljena mačka. Trixi mi je rekla, da sliši na ime Blacky... in sm ji povedala, da sem se odločila, da jo bom klicala Blacky ko pa bo poredna pa Blackyca ;) Večini prijateljem sem povedala, da pride Blacky k meni... nekateri so mi rekli, da so živali zelo terapevske... in če sm iskrena jaz to rabim. Prijateljica, ki ima podobne probleme kot jaz ima tudi mačka in je rekla, da koliko ji stoji ob strani... ja prov čuti, kdaj rabi ona pozornost in ne on. Ko sem brala, da je Blacky občuteljiva in plašna... sem jo takoj začutila. In tudi Trixi, k sm Blacky prvi prišla pogledat mi je rekla, da ji je Helena rekla, da pa Blacky je posebna mačka in ji je Trixi odgovorila, morda je pa tudi nova lastnica posebna. In ja sem. Ne maram se nekaj hvaliti, ampak sem zelo dobra po srcu zato me ima veliko ljudi radi, ampak sem zarad svoje dobrote velikokrat žalostna, ker ljudje znajo bit full egoisti (verjetno veste kaj imam v mislih). Živali pa niso egoistične. No nevem, mogoče so, ampak zihr ne nagajo zanalašč, da bi te prizadele v tisto najbolj tvojo šibko točko. Zihr ne očitajo in vržejo vsako napako ki jo narediš.

Tko da od kar sem pomislila da bi imela domačo žival in se odločila za Blacky in ves ta čas doživljala res težke stvari (v enem tednu sem dve prijateljici zgubila). Pa nista umrli, ampak nekak ni blo več koristi v meni. Ja ni lahko, ampak prej bi me to čist potrl... zdej pa že misem na Blacky zbriše vse žalostne misli... Trenutno sem sama doma, no ne nisem, Blacky je tu... čeprav je pod posteljo in je ne vidim, se ne počutim samo... vem da je nekdo tukaj. Nekdo, ki je trenutno še prestrašen ampak ki me bo nekoč imel neskončno rad.

Uff sm se razpisala. Hvala Trixi, hvala Helena za hiter odgovor 2. januarja ko sem vam pisala za informacije glede Blacky <3

Lahko ste sigurni, da bom za Blacky skrbela po svojih najboljših močeh. Lepo ji bo pri meni... ne samo jaz, ampak tudi vsi ki bodo kadarkoli v mojem stanovanju bodo lepo ravnali z njo.

Hvala za zaupanje :cat:
Y de repente un ángel...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 10, 2014 9:26 pm

:scratch:
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Pe jan 10, 2014 9:27 pm

še enkrat prebrala kaj sm napisala in dobila sovzne oči... ampak to so solze sreče :rose:
Y de repente un ángel...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jan 10, 2014 9:30 pm

Zdi se mi, da sta se našli čisto pravi dve. :) Lepo si napisala in hvala ti za zaupanje. :kiss:

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor Pe jan 10, 2014 9:31 pm

V avtu ni imela druge izbire in se je pač podelala v boks. Navajena je itak že na čistočo in spet se bo navadila, če ne takoj, pa sčasoma :) vi jo imejte doma samo radi, pustite jo, da se v miru razgleda, da najde varne točke in to je to. Ko bo pripravljena, bo prišla k vsakemu izmed vas in vas bo imela rada, ker bo videla, da je prišla v super dom, kjer bo vsega na pretek in kjerji ne bo nič hudega. Trixi jo je lepo navadila, je lepo skrbela za njo, imela jo je neskončno rada (in jo ima seveda še vedno), prav tako jo boste vi imeli. In to žival začuti. Vsaj rada mislim, da je tako.

Srečno!

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Pe jan 10, 2014 9:40 pm

Monita, muce preverjeno imajo terapevtsko moč! Tudi meni je moja Simonca pregnala vse težke misli in jih še vedno, da le pomislim nanjo. Uživaj v vsakem dnevu s svojo prelepo muco, Blacky pa enega velikega :kiss: za tak krasen dom.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jan 11, 2014 12:10 am

:) Blackyci in Moniti za čim lepšo in čim lažjo noč :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jan 11, 2014 10:43 pm

In kako vama gre spoznavanje, punci? Upam, da sta obe uredu in da se lepo počasi navajata na dolga in lepa leta skupnega življenja <3
Srečno :clap:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jan 18, 2014 9:23 pm

:) Dobila sms, da je danes Blackyca prvič jedla mokro hrano.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jan 18, 2014 9:43 pm

:clap:
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor So feb 01, 2014 10:29 am

Blacky je res super Mačka :cat:

tale video sem posnela 2 dni nazaj:

igra s celofanom od cigaret
Y de repente un ángel...

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So feb 01, 2014 10:34 am

:good: Srčica! :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So feb 01, 2014 10:52 am

Vesela, da vama gre dobro. :) :kiss:
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So feb 01, 2014 6:10 pm

:clap: super, lepa Blackyca :kiss:
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor So feb 01, 2014 6:24 pm

Tudi mojim prijateljem se že pusti pobožati :)
Y de repente un ángel...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So feb 01, 2014 6:25 pm

:good: očitno sta se prave našle ;)
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Če maj 01, 2014 10:26 am

Pozdravljeni!

Se javljam, da vam povem, da se imava z Blacky (sedaj jo tako kličem) super. Zelo sva navezani ena na drugo, morda ona celo malo bolj name kot jaz nanjo. Ampak mi je lepo, da ko recimo gledam tv pride k meni in se zelo stisne ob mene. V naročje še ne hodi. Ja dvakrat je že šla sama :) Če delam kaj na računakniku in sedim za mizo. Dostikrat hodi okoli stola in mijavka. Vem da je to na nek način zbujanje pozornosti. Takrat jo primem in jo dam v naročje. Zdej se je že kr navadla, nekak poiskat položaj da ji je prijetno. Ponavadi ni pol ves čas v naročju. Gre dol in gre na kavč. Ampak dosti je v istih prostorih kot jaz. Ko grem v kopalnico, me vedno čaka pred kopalnico. Tudi ko pridem domov, me pride počakat pred vrata. Od začetka je vedno tekla k vratom ne glede na to kdo je prišel. Sedaj pa če sem jaz doma in pride cimra domov, dostikrat sploh ne gre je pozdravit :)

Ko grem na balkon na čikca pride skor vedno zamano. Ampak ji vedno pustim tako odprta vrata, da lahko kadarkoli gre nazaj notri. Včeri je pa nastala ta slika...

Slika

Lepe praznike vsem želim :)
Y de repente un ángel...
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Če maj 01, 2014 10:46 am

Prijateljica mi je pokazala kako mačko naučiti: sedi, tačko, prosim. Nisva še začeli je pa to vsekakor najin naslednji izziv.

Še to: Blacky se veliko pogovarja z mano. Ma različne načine sporazumevanja. Od kar jo imam sem bila veliko doma. Nikoli še ni bila čez noč brez mene. Ampak tudi to bo prišlo prej ali slej, saj se bliža čas počitnic. Takrat bom seveda poskrbela, da jo bo nekdo hodim hranit, wc spucat in pa tudi malo se ukvarjat z njo.

Mi je pa všeč pri njej, da se zna sama igrat in si tudi sama poišče igračke. Najboljša igračka je seveda, tudi zamašek ampak še bolj un beli del, ki ga moreš odpranit pri nekaterih mlekih. Luštna je ko ga prime in nosi kam drugam, takrat zgleda kot da bi imela dudo :kiss:
Y de repente un ángel...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 01, 2014 10:54 am

Lepe praznike tudi vama in da bi še naprej uživali ena z drugo. :) Me prav zanima, kako uspešni bosta z ono "tačko, sedi, prosim". :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 01, 2014 11:04 am

monita je napisal/-a: Najboljša igračka je seveda, tudi zamašek ampak še bolj un beli del, ki ga moreš odpranit pri nekaterih mlekih. Luštna je ko ga prime in nosi kam drugam, takrat zgleda kot da bi imela dudo :kiss:

:D Je že Cats enkrat ugotovila, da tisti, ki živimo z mački, smeti namesto v kanto kar po tleh mečemo. :P
Sem zelo vesela, da se imata fajn. :kiss: :kiss:
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov