Tole s sisalovimi tepihi, kar je predlagala gipsy, je super ideja - sprobana pri prijateljih. Minus je to, da je reč precej debela in jo je malce težje pritrditi - če imate doma pištolo za žeblje, bo šlo super.
Pri nas smo prejšnji praskalnik obnovili kot je predlagala Coprnica Zofka; v eni od teh Bauhaus/Merkur/ipd trgovin sva kupili dva metra nekega tekača, ki je izgledal bolj trpežen in ga z žeblji pritrdili na tulec (sisal sem prej odstranila). Požel je veliko navdušenje in pri treh mačkih zdržal nekaj mesecev, potem je bilo treba najbolj izpostavljen del zamenjati. Poskusila sem s kartonom, pa ga niso niti povohali, čeprav imajo sicer klasične kartonaste praskalnike zelo radi.
Kar se tiče "pliš" delov pa potrebuješ samo par uric časa in minimum ročnih spretnosti. Kupiš neko trpežno blago, razstaviš praskalnik in vsak del na novo oblečeš. Pritrdiš lahko s tistimi mini žebeljčki ali pa lepilom; odsvetujem silikon in ježke - pri nas se je snemalo. To zadnje so imeli na polici, ne na praskalniku, ampak princip je kar enak.
Torejjj ... če bo hodil kdo v Ikeo, se priporočam.

Nazadnje so mačkoni dobili nek poceni praskalnik (Hofer, se mi zdi); stoji super, nič se ni razmajal, sisal pa na vseh stebrih že kaže znake utrujenosti. Napovedujem, da bo izdihnil v nekaj mesecih. Sicer že izbirava novega, kvalitetnejšega in predvsem večjega, ampak ta se bo dal zelo lepo obnoviti, tako da bo kak tepih prišel prav.