Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 14, 2010 9:58 pm

Re: Daj si duška

Mislim, da ni mogoče mačka dati zvečer v avto, pa zjutraj spet ven in to vsak dan. To bi bilo zanj preveč stresno, verjetno bi že drugi dan pobegnil... Poleg tega ne vem, če je v avtu kaj bolj toplo?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 14, 2010 10:16 pm

Še en pomemben podatek in vzpodbuda za začasne namestitelje. Ugotavljam, da mačji mladiči v teh mrzlih dneh tako ogrevajo sobo, v kateri živijo, da skoraj ne rabiš kuriti. Npr. pri nas so nameščeni v dnevni sobi, kjer je tudi toplomer, ki uravnava delovanje centralne. Poleg tega je dnevna obrnjena na jug in je tako v njej skoraj vedno 22 stopinj, centralna se zato ustavi. Posledično je v ostalih prostorih grozno mrzlo! No, če koga zebe, si lahko v posteljo vzame dva mačka. Jaz spim v kratkih rokavih, ker je moja spalnica vedno polna...

Sicer se mi zdi, da mačkam ni všeč, če je pretoplo. 20 stopinj jim je dovolj.

Čez dan, ko je sončno, morajo obvezno ven, na sonce (ograjene stalaže imajo). To jih bo utrdilo, da ne bodo čez zimo prehlajeni.

To so moje trenutne pogruntavščine. Povem, če bodo uspešne...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe dec 17, 2010 12:36 pm

:dash: (sem se morala izpovedat)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe dec 17, 2010 4:07 pm

vsi svojim mačkom take lepe posteljice kupujete, moja pa nič od tega ne mara in posledično nič ne morem kupit :dash:

drugače je pa grozen mraz, boge živali :( se mi zdi, da starejša kot sem, težje mi je pri srcu... upam, da se stvari pri tej gospe uredijo. poznam pa take sosede, kot jih ima ona :fool: ko sem bila v OŠ, sem se za enega mucka trudila bivališče naredit v grmovju, ker je bilo pod balkoni "prepovedano", pa se itak ni dobro obneslo ob dežju...

vsi malkči tam zunaj, srečno :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe dec 17, 2010 4:13 pm

all, to je prva postelja nasploh, ki jo moja dva obrajtata - pred tem sem jih niti ne vem koliko podarila naokrog, ker se jih nista hotla niti pritakniti. Tole kot jo ima Renata sem kupila z namenom, da jo komu dam, pa sta jo prec posvojila.

Torej, menjaj taktiko :devil:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: ljubljana

Odgovor Pe dec 17, 2010 4:51 pm

Sva ugotovili, da je zelo malo možnosti, da dobi dom, da je še mladičev polna kapa. No, gospa se bo še trudila, upam, da ji uspe. Sicer pravi, da sodeluje z Mačjelovkami in je z njihovim delom zelo zadovoljna. Ne razume pa tega, da so tega mačka in bratca po kastraciji, ko sta bila še mladiča in prijazna do ljudi, vrnili nazaj na cesto, med parkirane avtomobile. Gmajnice ju baje niso hotele vzeti.

Žalostno je življenje, če si cestni maček....
visinnox
čvekava papiga

Sem že velikokrat slišala za take primere-pravzaprav imam enega doma-mojo Lili Pumo, ki sem jo našla na cesti zraven tržaške. pa sem klicala mačjelovke pa so rekle da so one bolj za zunanje. pol sm jo pa na gmajnice peljala pa so rekli ali da jo imam jaz v začasnem ali pa jo sterilizirajo pa nazaj na cesto kot prostoživečka(zraven tržaške kjer je bila najdena seveda) ker je nisem mogla nikamor dat je po sili razmer ostala pri meni. je pa bila stara ko sem jo našla cca 5 mesecev-skoraj zagotovo odvržena ker je iskala človekovo bližino-v bloku kjer smo je hodila iz stanovanja v stanovanje...problem je to kam dat muco ki jo najdeš na cesti pa je ne moreš obdržat...
No Lili Puma je imela srečo in zdej zadovoljno leži pri meni na postelji:D moja Lili Puma :girlblush:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe dec 17, 2010 7:14 pm

Zgodilo se je danes, pri veterinarju, ko sem šla kupit AD.
Polna čakalnica. Uletim in povem, da moram le hrano kupit. Pa me spustijo naprej, še z eno gospo, ki je bila vsa v skrbeh za mucko, na katero je mogla pazit, od danes naprej, ker je lastnica odsotna. Po njeni presoji je z muco nekaj hzdi narobe, ker je zadnje noge ne držijo dobro... Veterinar ji zmeri temperaturo, ki je nima povečane. Jo pretipa, vse OK. Ugotavljata starost, pa je cca. 7 mesečna. Vmes pove gospa, da se je ta muca ravno včeraj naučila mijavkat. 8) Vet. ugotovi, da muca ni sterilizirana. Končna diagnoza pa je bila: "Muca se vam goni!" :dash: :crazy:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe dec 17, 2010 8:04 pm

hihihihihihihihihi:D :fool:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So dec 18, 2010 1:36 pm

Pouhn Kufr imam ljudi ki mi govorijo da mačke niso živali za notri oz da v stanovanju naravnost trpijo.
Ravnokar sem Lili Pumi predstavila zunanji svet (seveda na oprsnci dva metra stran od bloka) po petih minutah na snegcu-je sicer malo skakala gori doli-je zgledalo da ima dovolj. in ko sva prišli v stanovanje je bila tako navdušena da že pol ure lavfa gori doli, hitro je šla jest(očitno se ji je zdelo da zunanji svet ne ponudi sam hrane) in se mi zdi da je zadnje pol urce nasploh nasrečnejša muca na svetu ker ima svojo posteljo (2) svojo hrano svoj wc svoje igrače svojo škatlo ponovem tudi svoj praskalnik in nihče ji vsega tega ne more odvzet.
In če mi bo še kdo začel utrujat z zgoraj omenjenimi izjavami ga bom ugriznla! :devil:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So dec 18, 2010 1:55 pm

Moja prejšnja muca je bila po podobni ekspediciji (travica+sonček na oprsnici) tako užaljena, da me je doma še celo popoldne tepla za kazen. Nismo ponovili. :rolleyes:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor To dec 21, 2010 10:13 am

Od kdaj mačke jedo štrudl!!??? Bil je mooooooooj :girlcry: :girlcry: :girlcry:
Da pojasnim, včeraj mi je mami prinesla še zadnji kos njenega božanskega jabolčnega štrudla in ker sem zaspala preden sem ga uspela pojest sem ga danes zjutraj našla na tleh obgriženega :devil: .
In zdaj razmišljam, glede na to da je bil verjetno vlečen po tleh, obgrižen in je bil dol polizan sladkor, a ga lahk vseen mal obrežem pa pojem :girlblush: :angel: ?
El gato, sólo el gato apareció completo y orgulloso: nació completamente terminado, camina solo y sabe lo que quiere.
Pablo Neruda
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 21, 2010 10:14 am

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor To dec 21, 2010 10:20 am

:lol: :lol: :lol: Rezultat mi je zelo všeč. :D
El gato, sólo el gato apareció completo y orgulloso: nació completamente terminado, camina solo y sabe lo que quiere.
Pablo Neruda
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 21, 2010 10:30 am

Larina je napisal/-a:Od kdaj mačke jedo štrudl!!??? Bil je mooooooooj :girlcry: :girlcry: :girlcry:
Da pojasnim, včeraj mi je mami prinesla še zadnji kos njenega božanskega jabolčnega štrudla in ker sem zaspala preden sem ga uspela pojest sem ga danes zjutraj našla na tleh obgriženega :devil: .
In zdaj razmišljam, glede na to da je bil verjetno vlečen po tleh, obgrižen in je bil dol polizan sladkor, a ga lahk vseen mal obrežem pa pojem :girlblush: :angel: ?

Komot. :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 21, 2010 5:51 pm

ampak cats, kje jih ti res najdeš take za spohat...:greeting:
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr dec 22, 2010 12:46 am

Samo res :lol: :lol: :lol:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 22, 2010 8:55 pm

Larina je napisal/-a:Od kdaj mačke jedo štrudl!!??? Bil je mooooooooj :girlcry: :girlcry: :girlcry:

hah, si obrezala štrudelj?

nikoli ne bom pozabila, ko je naša napadla čokoladen krof zavit v folijo, pa jo je nekako odvila, zjutraj je pa krof odvit pa obgrižen v dnevni sobi ležal :lol:

tale od Cats je pa smešna :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 22, 2010 11:41 pm

Naša začasna Olja najraje biva na kuhinjskem pultu. Pomaga pri kuhi, najbolj pri pokušanju. Je vse, najraje ima mlečne izdelke. Ji kar težko odrečem, čeprav vem, da bo naslednji dan driska (upam, da Helena tega ne bo brala). Je tudi štrudelj, poskusi vsak košček. Potem nič ne obrežemo, kar pojemo, pa tudi gostom ponudimo. Olja je vendar strašno čista... :P
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 22, 2010 11:49 pm

Evo me....pol pa intestinal kupujemo. :rolleyes: :fool:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če dec 23, 2010 6:31 am

visinnox je napisal/-a:......... Potem nič ne obrežemo, kar pojemo, pa tudi gostom ponudimo. Olja je vendar strašno čista... :P

:lol: :lol: :lol:
:good:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov