Sesalci, frizure, vložki...skratka, babji čvek

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 07, 2013 9:41 pm

Re: Sesalci, frizure, vložki...skratka, babji čvek

Ne :)

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So nov 23, 2013 3:38 pm

A ima katera kakšen dober lahek recept za izdelavo dišečega mila?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So nov 23, 2013 3:44 pm

all, meni je ta stran ful všeč... imaš ful receptov, metode,...
http://www.soap-making-essentials.com/h ... pDAUX1JfMI

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 18, 2013 9:46 am

Sem pozabila rečt hvala! :good:

Danes me nekaj drugega zanima. Sicer čakam na uradni odgovor, ampak za tiste, ki imate SPL za upravnika - a kaj veste ali imajo oni za ogrevanje stanovanj urnik? Recimo sem ob pol devetih odprla radiator pa se sploh ni začelo gret. In zdaj ne vem a je kakšen butast urnik v veljavi, al kaj je fora. :S
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 18, 2013 10:03 am

urniki skoraj gotovo so (je pa odvisno od toplarne/kurilnice, kako je nastavljeno). a si pred začetkom sezone kaj odzračila radiatorje?
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 18, 2013 10:17 am

Nisem nič počela z radiatorji, niti ne vem kako se to naredi.

Je pa fora ta, da so že bili vroči..včeraj zvečer se pa sicer ni ogrel do polnega - da bi bil vroč, je bil samo zelo topel.

Teh urnikov pa nikoli v življenju ne bom razumela, to mi je itak najbolj idiotska stvar kar jih je.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 18, 2013 10:36 am

hja, če je bilo to ob pol 9ih zvečer, potem je najbrž že znižana temperatura. jaz po navadi v tistih prostorih, ki čez dan niso ogrevani, odprem radiatorje nekje okrog 18h.

radiatorje je treba odzračiti, ker se v njih nabere zrak in slabše grejejo ali so neenakomerno topli. na vsakem radiatorju imaš (vsaj) en šraufek in potem z njim čaraš (je lahko kar nekaj packarije z vodo). je pa fajn, če ti kdo prej pokaže, kje in kako se to dela.

urniki so pa namenjeni nekakšnemu varčevanju ... ko še ni bilo števcev, je bil to edini način, da se je vsaj malo prihranilo pri ogrevanju ;)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 18, 2013 10:41 am

Mja, sam kako naj zdaj ven zrak spuščam, če bi to slučajno bilo to, če se že greje?

Druga stvar je ta, da jaz do pred kratkim itak sploh nisem grela, potem sem začela samo zvečer, zdaj pa vidim da je zjutraj tudi mrzlo in me jezi, da si ne morem ob 9 zjutraj ogret stanovanja.

Ja ta sistem je bil dober včasih. Ampak ne vem zakaj moramo bit tko prekleto zastareli non stop. Saj radiatorji imajo z razlogom termostatske ventile gor, da si uporabnik odpre in zapre zadevo po mili volji. Čemu potem urnik?

(Saj to v bistvu ni vprašanje zate, bolj tako v zrak vpijem, ker itak nič ne morem naredit, ni mi pa logično, kot še marsikatera druga stvar ne. :fool: )

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 18, 2013 12:16 pm

Sej odzračiš lahko tudi, če je že voda noter in grejejo. :) Ampak najprej potipaj če cev do radiatorja je topla pa da je radiator bolj mrzel/neenakomerno topel itd. potem je razlog to, drugače pa ne vem zakaj ne bi greli cel čas, pri nas je skoz topel radiator, tam po deseti zvečer sicer manj ampak še vseeno ni kar mrzel.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe dec 20, 2013 10:02 am

Eh, skrivnost razkrita - tisti dan je prišlo do napake na sistemu ogrevanja, zato ni nič grelo. Napaka je bila potem tisti dan odpravljena, zato je okoli 13 ure začelo kurit na polno. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe dec 20, 2013 10:03 am

oh, čist brezveze ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne dec 22, 2013 8:38 pm

to bo predvsem za mamice vprašanje. kaj naj še probamo, tamala joka na vso moč, zjutri, čez dan, zvečer, nima veze ura. najprej so bli krči, sam zdej pa mislm da niso, ker se ne zvije in zateguje nogic. ne uživam kravjih izdelkov več, sicr ni dolgo pa vsejn ne vidm še kakih rezultatov. tud spi zelo slabo, mene bo pobral od utrujenosti. če ma kera kako idejo mogoče, predn jo začnem po dohtarjih vlačit.
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne dec 22, 2013 8:55 pm

Ja, javim na ZS. ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ravne na Koroškem

Odgovor To dec 31, 2013 2:13 pm

Kupujem si en vsestranski blender, s katerim bi si lahko delala smoothieje in ostale napitke, obenem bi pa lahko z njim mlela tudi npr. čokolado, lešnike, albert kekse, led, pač trše stvari za peciva, itd. Budget je okoli 100€. Tako po reklamah mi je všeč Magic Bullet, ga ima katera? Ali pa ta novi, ki je sedaj pri Top Shopu - Nutri Bullet?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 31, 2013 2:32 pm

Kolikor vem, je tu najpomembnejša moč - jaz imam enega bolj švohotnega s 500 W, kar nikakor ni dovolj za dobro drobno mletje. Za res zahtevno delo se priporočajo moči okrog 1000 W ali več.

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To dec 31, 2013 2:36 pm

Pa misliš, da ti bo ta reč zmlela npr. lešnike? Jaz bi za tak budget raje vzela multipraktik pri Hoferju, se mi zdi, da je kar v redu glede na ceno. Ali pa kakšen bolj ornk sekljalnik za manjše količine.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ravne na Koroškem

Odgovor To dec 31, 2013 3:05 pm

Bom očitno morala malo bolj naštudirat, Bullet mi je všeč, ker je tako praktičen/majhen, za neke velike mašine res nimam prostora. Ima pa Nutri 600W komaj ja..

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jan 01, 2014 1:18 pm

Jaz bi probala dobit kar se da veliko moči, znotraj cene in tega kar ti je všeč.

Kakšnih priporočil sicer nimam, ker tudi sama še kupujem. Ampak če gledam, da sem s paličnim lahko humus delala, ali pražene lešnike mlela, se bo pa s kakšno boljšo močjo dalo kaj več. :D

- 800W moči - http://www.mimovrste.com/artikel/359000 ... 6-alu#tech
- 800W - http://www.mimovrste.com/artikel/356000 ... b804e#tech
- 750W - http://www.mimovrste.com/artikel/350000 ... 62-00#tech
- 750W - http://www.bigbang.si/mesalniki/mq735-s ... aun-553764
- 1000W moči - http://www.bigbang.si/mesalniki/dp7050g ... 012-481885 (ampak bi bilo dobro preverit če je res tako močan)

Saj verjetno si že sama naokoli brskala, ampak vseeno nalimam teh par dokaj malih variant, zato ker itak sama zadnje dni brskam za aparati. :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jan 01, 2014 2:57 pm

Ne bi se cisto strinjala, da je vse v moci. Jaz imam ze dve leti tega http://www.barbarella.si/shop/BLENDERJI ... -36-0.html in je super. Ima nastavek za mletje in zmelje tudi v prah ce je treba. Je enostaven, lahko se ga cisti in dokaj majhen, tako da ga lahko vzameva tudi na dopust. Kul mi je bilo tudi, ker smo lahko narocili dodatne posodice in pokrove, ker tega itak nikoli ni dovolj :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jan 01, 2014 4:04 pm

Sicer sem ze slisala, da ima barbarella odlicne aparate, ampak si ne bi mislila, da je tako zmogljiv :good:
No, najin blender je trenutno itak v okvari, tako da bom tudi jaz se malo razmislila :)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 30 gostov