Se ne utegnem veliko ukvarjati s šolo otrok, je pa res dobro na vsake kvatre malo v zvezke, delovne zvezke pogledat, ker ponavadi opazim veliko napak in neumnosti, pa jih popravljam, da se ne bodo narobe naučili. Ravno sedaj, 7.razred, pri EMŠO jim je menda učiteljica dopovedovala, da prvih 6 številk pove o datumu rojstva (v delovnem zvezku je pisalo 7), in so prečrtali 7, pa napisali in se učili da prvih 6.. Sem komaj dopovedala svoji, da imam jaz prav in ne učiteljica (jo ima za avtoriteto, ki ima "vedno" prav) in da če je treba, bom kar v šolo šla pa še koga kaj naučila.
Pri dokumentih, s katerimi se legitimiramo je imela pa napisano osebna izkaznica in pasword, nakar ugotovim, da je nekdo rekle "pasport" namesto pravilno potni list in se je otrok seveda narobe učil, ker se učijo le teorijo, ne pogledajo pa praktično. Enako je imela težave pri gramih, dekagramih, kgjih, ker ni bilo prave predstave, pa sem vzela v roke vrečke mačje hrane (po 10 dag), polento, riž, moko in metala "vanjo"

, pa je morala povedat, koliko se ji kaj zdi težko.

Obup, zato pa ni pravega znanja. Mi smo se učili drugače, vsaj tako se mi zdi in nisem nikoli pozabila, kar sem se dobro naučila in pravilno predstavljala.