Čopi

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 13, 2013 6:22 pm

Re: Čopi

40 eur je na trr prišlo za Čopijev inhalator. Hvala <3
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr nov 13, 2013 6:33 pm

:goodpost: :thanks:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne nov 17, 2013 9:50 pm

Sporočam, da mi na ebayevih licitacijh žal ni uspelo dobit inhalatorja, tako da ga bo, očitno, vseeno treba kupit kar tukaj v Sloveniji, če hočemo kakšno trajno rešitev za Čopija :/ Če se še najde kdo, ki bi prispeval kakšen euro, bomo zelo hvaležni ... Včeraj je Čopi pojedel še zadnjo tabletko in danes je njegovo dihanje že slabše, tako da mislim, da je smiselno, da ima nekaj optimalnega, ker ga bo očitno potreboval precej pogosto ... Hvala, res! :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne nov 17, 2013 10:03 pm

Bo kapnilo jutri na račun tudi nekaj malega od mene za Čopkota. <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne nov 17, 2013 10:04 pm

bogi Čopi :girlsad: bomo držali pesti, da boš kmalu bolje :angel:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če nov 21, 2013 12:03 am

Mogoče ti pride kaj prav od tega:

- Probaj naredit inhalator iz manjšega jogurtovega lončka. Na dnu narediš luknjo, ki se prilega šprici od Ventolina al karkoli mu že dajete.

- Kolegica je imela mačka, ki je nekaj časa potreboval inhalacije, vendar z inhalatorji nikakor ni šlo. Maček se je zelo upiral in potem je bilo še slabše vse skupaj. Zato je čisto zalimala in zatesnila transporter, zaprla mačka not in špricala zdravilo v transporter čez luknjico.

- Moj astmatik je imel napade na 2,3 ure. Astma je bila netipična, ker takoj po napadih takoj divjal naprej. Zato ga tudi nisem hotela dati na kortikosteroide, čeprav so mi to svetovali vsi veterinarji. Praktično pa so napadi prenehali po tem, ko sem po naključju pesek iz bentonita menjala za leseni posip oko plus. Iz tega sklepam, da mu je dihala zelo dražil bentonit, ki je prisoten v večini peskov, pa niso bili neki levi noname peski. Noben veterinar me ni opozoril na to možnost, da mačka matra bentonit. Sicer je pa pri nas gospodinja zelo šlampasta, za brisanje prahu je zadolženih 5 mačkov, imamo tudi tepihe in enga mačjega astmatika brez napadov :P :S 8)
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Pe nov 22, 2013 1:17 pm

rava je napisal/-a:...- Moj astmatik je imel napade na 2,3 ure. Astma je bila netipična, ker takoj po napadih takoj divjal naprej. Zato ga tudi nisem hotela dati na kortikosteroide, čeprav so mi to svetovali vsi veterinarji. Praktično pa so napadi prenehali po tem, ko sem po naključju pesek iz bentonita menjala za leseni posip oko plus. Iz tega sklepam, da mu je dihala zelo dražil bentonit, ki je prisoten v večini peskov, pa niso bili neki levi noname peski....

ZATOOOO moj astmatik vedno začne kašljat, ko gre na WC!!! Edini tudi stoji z glavo in prvimi tacami ven iz pokritega wc-ja. Še danes menjam posip! Hvala za namig. :)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe nov 22, 2013 5:56 pm

Rava, tudi tebi hvala za namige. Z jogurtovim lončkom sem poskušala, vendar Čopija izredno moti, da mu nekaj s takim pritiskom pihne direkt v nos, pa še tistega zvoka se ustraši. To mi je bilo takoj jasno, da ni šans, da bi šlo. Za inhalator sicer ne vem, kako bo šlo, vendar ga bom skušala počasi privajat, da bi zgubil strah pred njim. Vsekakor bolje kot z lončkom bo gotovo. Bom kaj več sporočila, ko uspemo priti do inhalatorja, zelo držim pesti, da bo to kmalu ... :angel:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 22, 2013 8:11 pm

Ga čakamo, še kak dan ali tri. :) Hvala vsem, ki ste nam pomagali zbrati sredstva zanj.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr nov 27, 2013 10:24 pm

Inhalator je danes doživel premiero :) Čopi sicer ni navdušen, ampak zaenkrat nimam občutka, da ne bi šlo. Sploh ker je potem rade volje prišel na posladek (ga podkupujem) :) Držim pesti, da bi se obneslo in da se Čopi ne bo uprl. Danes je dobil tudi ampulo proti zajedalcem, ker se je spet zelo grizel in lizal, pa mi je vetka dala idejo, da pa mogoče ni samo zaradi odsotnosti zdravil, ampak da je lahko alergičen na bolhe. Sicer je prezgodaj, da kaj rečem, ampak danes popoldne se ni več grizel. Morda tudi zato, ker je dobil zdravila v pljuča in si je lahko malo oddahnil in lažje zadihal. Takoj zatem je namreč zaspal kot ubit - tam, kjer je najraje. Na povštru ;) Skoz se nekam guzi :)

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Sr nov 27, 2013 10:48 pm

Čopi, ti si en krasen, lep, prijazen, cartan maček, tak tapravi mačkon. Dobrega počutja, zdravja in čimdaljšega lepega življenja ti želim, res iz srca. :kiss: :kiss: :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 28, 2013 7:20 am

cuker mačji!! :kiss: :kiss: :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 28, 2013 9:11 am

Micek zlati <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 28, 2013 10:17 am

Srček, sem vesela, da se bolje počutiš! :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 28, 2013 11:21 am

Čopi srček, kako si ti meni všeeeeeč :girlblush: :cupidgirl: pančkaš kot en angelček, res si lep :girlblush: :kiss: Romy te ima tudi rada, ko ti je tako lepega povštrčka dala <3

Upam, da boš sedaj lažje dihal in živel tako kot je treba, brez matranja :angel: <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 28, 2013 5:19 pm

Zgleda zelo zadovoljno <3
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To dec 03, 2013 9:04 pm

Čopi se po vsakodnevnih inhalacijah precej bolje počuti. Je boljše volje, bolj hudomušen, tak čukast muc je :D Včasih kar malo poskakuje po stanovanju ali pa iz zasede naskoči kakšnega mimoidočega :D Nad inhalacijami sicer ni navdušen, ampak povsem ok shajamo. Tudi lizanje ni povsem prenehalo, je pa znosno in ni v preveliki meri, tako da ... če bo takole ostalo, mislim, da so stvari optimalne :)

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 04, 2013 1:00 pm

o, kok se fletno crkljaš, srček <3 sem vesela, da ti gre bolje :good:
A sem ti že povedala, kako si lep? Ne? No, leeeeeep si :girlblush: Zelooo :cupidgirl:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr dec 11, 2013 4:20 pm

Evo, že spet bruhamo gliste. Kljub trem krogom zantela (prvi krog pet dni zapored, ostala dva kroga tri dni zapored). Pa kako je to mogoče? Grrrr. :devil:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe dec 13, 2013 12:08 am

:O ja bogi :girlsad: :negative: Daj porihtaj se, srček :angel:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov