udomačen tiger
Kraj: Koper
Heinz, Sini, Dodo in Lilli
Kakorkoli že, stvari se po Dodojevi posvojitvi razvijajo veliko bolje, kot bi si lahko želela

Prejšnja nedelja je bila zadnji dan, ko sem Sinija še slišala zapihati na Dodoja in nedelja je bila obenem prvi dan, ko so se pokazali zametki igre med dvema tačrnima. Najprej sramežljiva in previdna igra se je do danes spremenila v topotajoče poganjanje po stanovanju, “grizenje”, tuljenje in cviljenje, bežanje in ponovno zasledovanje ter vzajemno skakanje za vrat, podiranje na tla in valjanje ene same velike črne kosmate kepe, iz katere občasno štrlijo samo beli mačji krempeljci.
Sini je sicer do Dodoja povsem zaščitniški: v tistih redkih trenutkih, ko Heinz zapusti spalnico in pride vsa renčajoča in nasajena v dnevno sobo prečekirat, če je mala črna nadloga še tu, se vedno postavi med njo in malim ter nadzira vsak njun gib. Da ne govorim o tem, da Dodoju vedno prepusti hrano in vodo… Hehe, tata Sini.
Zdaj na moje veliko veselje blaženo spita – Sini na najvišjem nadstropju praskalnika, Dodo kak štuk nižje.
V spalnici pa se starosta Heinz sprašuje, kaj je slabega storila v njenem častitljivo dolgem mačjem življenju, da se mora po štirih letih ponovno prilagajati enemu mačjehišarju alkajježe uno zateženo črno bitje, ki se pretvarja, da je maček, v resnici pa je samo en mali črni Dodo.
Meet Dodo:

Moje srce, zlati Sini:

In naša Heinz, aka Ofika:

Teta Trixi, tole je posebej zate

(Dodo, bivši Baron, izgleda na fotkah veliko veliko večji, v resnici je ena mala kepica)
by Elizabeth M. Hodgkins