Edward ali ljubkovalno Edi je bil odvržen pred hišo v nekem naselju na Gorenjskem. Po ocenah najditeljev naj bi bil še mlad (letošnji spomladanski) muc. Seveda ga oni ne morejo obdržati, ponudili so mu le začasno namestitev. V četrtek je prišel k meni. No...Edi je sigurno videl že kakšno prejšnjo pomlad, ne samo letošnje. Po bol strokovni oceni je star okoli leta in pol. Je največji cartljivec, kar sem jih kdaj videla. Takoj se stlači v naročje, mirno obleži in prede. Zelo rad se tudi pogovarja. Ker je že odrasel je tudi zelo miren in nadvse nezahteven. Ne ganejo ga drugi muci (tudi pihajoči ne) in tudi do psov je ravnodušen. Vesel je, da ima končno (spet) topel dom in polno skledo hrane.
Njegovi edini dve "napaki" sta grozno škiljenje (ki pa je tako simpatično, da vsakogar spravi v dobro voljo) in pa na FIV pozitiven test.

Ta mu bo sigurno zaprl marsikatera vrata, ki bi se sicer takemu lepotcu s sinje modrimi očmi na stežaj odprla. Po mnenju nekaterih bi bila celo najboljša rešitev zanj evtanazija.

Ampak Edi je popolnoma zdrav, ima lepe bele zobe, svetlečo dlako, strašanko velik apetit in velikansko srce, ki bo polepšalo marsikateri sivi trenutek v življenju njegovih posvojiteljev.
Edi, poznam te šele 3 dni, pa si mi že zlezel pod kožo. Bučman ogromni