Mačje igrače

Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema

Moderatorji: andreja, renata

Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor To dec 07, 2010 9:42 am

Re: Mačje igrače

Penny je napisal/-a:Potem v kopalnici imava banjico napolnjeno z vodo in notri polno jajčk iz kinder jajčkov, ki jih potem ona potaplja in uživa, ko spet na površje skočijo - tudi drugje po stanovanju je teh jajčk polno :D
Slika

to morem probat :D jah nič... bom začel punci kinderjajčke kupovat...

drugače sem jaz to od kinder jajčk malo drugače naredil.. not sem dal arašite da je pokalo pa mu vrgo... ampak to zgleda bolj zanimivo :D
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor To dec 07, 2010 9:48 am

Jaz sem prav danes zaradi te fotke kinder jajček kupila. :nyam: :D

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne dec 12, 2010 10:42 pm

kar se vrvic tiče, priporočam tanko belo elastiko, ki bi se jo moralo dobit povsod kjer prodajajo blago,... naša se s tem najraje igra, ker lahko stopi gor in grize elastiko, jaz pa na drugem koncu vlečem in je čist presrečna, ker se nateguje... :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne dec 12, 2010 10:47 pm

Moja dva imata poseben fetiš na tiste trde plastične trakce, s katerimi pakirajo recimo škatle od papirja za tiskalnike, ali če naročite kaj od Neck* po pošti, vam tudi to dajo na paket (kaj mislite, zakaj jaz od časa do časa kupim kakšen pulover, ki ga ne rabim) :D Skratka, to je igrača, katero oba obožujeta, za tem se leta, to se žveči, zaradi tega se je treba vsake tolk časa stepst... Carska reč. :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana/Koroška

Odgovor Ne dec 12, 2010 11:38 pm

Ne vem, če spada to pod mačje igrače, ampak ne bi nove teme odpirala.. Zanima me pa, če kdo ve, kje bi lahko dobla tako trpežno vrv, ki je navita na praskalnikih, da si pol fajn kremplje brusijo gor? Naša dva divjaka sta v dobrem letu dni uspela uničit polovico dvonadstropnega praskalnika/igrala (tistega z visečko itd), ki me je stal 120€, zato ni variante, da kupim novega.. Sem kupla še enega manjšega, samo ovito štango, ki pa ni zanimiva sploh :rolleyes: Rada bi torej ta večjega popravla, preden si začneta kremplje brusit na kavču oz. zavesah :)
You are nothing until you've been ignored by a cat. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne dec 12, 2010 11:41 pm

Če smo že pri poceni igračah... moje mačke obožujejo plastificirano žico (uporablja se na vrtu, pa kakšni kabli so speti z njo). :girlblush: Vsakič, ko odkrijejo kakšen kos, jo nosijo po stanovanju, se pretepajo z njo in je sploh vsaj toliko aktualna, kot najljubša pernata igrača. Običajno te žičke končajo pod omaro, vsaj do naslednjega sesanja, potem pa sledi spet žur od začetka.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne dec 12, 2010 11:43 pm

Če misliš sisalovo vrv, jo dobiš v Bauhausu, pa na kakšnem ebayu. Ampak po mojih kalkulacijah obnova praskalnika pride dražje od nakupa novega ravno zaradi te vrvice.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne dec 12, 2010 11:53 pm

mateja je napisal/-a:Če misliš sisalovo vrv, jo dobiš v Bauhausu, pa na kakšnem ebayu. Ampak po mojih kalkulacijah obnova praskalnika pride dražje od nakupa novega ravno zaradi te vrvice.

Ja, to :) js bi najprej probala to sama popravit, ker ni nič zakompliciranega, samo to vrv je treba novo gor naštimat.. Če ne bo šlo, bom pa pol naprej razmišlala, ampak vsako leto nov tak velik praskalnik kupovat mi je kr malo auč u denarnici.. Hvala za info :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po dec 13, 2010 10:52 am

LaliLoki je napisal/-a:[js bi najprej probala to sama popravit, ker ni nič zakompliciranega, samo to vrv je treba novo gor naštimat..

mateja ti hoče povedat, da je lih vrvica sama zelo draga. :(
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po dec 13, 2010 12:24 pm

Jaz bi ti svetovala, da - če imaš priložnost - si ogledaš ikeine preproge iz sisala. So cenovno zelo ugodne (mislim, da stane ena v velikosti 200×80 cm približno 40 evrov), vprašanje pa je seveda, ali bi bile primerne za plezanje po stebričku, ki bi bil obvit s takšnim materialom (torej: ali je primerno pletena). Če torej takšno preprogo razrežeš (če je seveda primerna), imaš kar precej zaloge za obnovo stebričkov ;)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po dec 13, 2010 12:25 pm

Aja, ja, vrvica je pa strašansko draga. Tako na e-bayu kot v raznih vrvarnah. V ikei imajo sicer tudi eno zelo poceni, je pa zelo tanka, tako da je rabiš ogromno, poleg tega pa bo hitro uničena.
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po dec 13, 2010 2:25 pm

A, zato .. :girlblush: ok hvala za info, bom probala prek Ikee :)

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Po dec 13, 2010 9:29 pm

LaliLoki je napisal/-a:A, zato .. :girlblush: ok hvala za info, bom probala prek Ikee :)

Jst sem pa v Avstriji v zoo trgovini zasledila že obvite stebre... sam ne me vprašat kakšna je cena ker ne vem :girlblush: Sam če se ne motim, mi niso deloval glih fuuuulll dragi...je pa res, da je odvisn kolk teh stebrov rabiš... :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 14, 2010 9:50 am

V Kiku so fajn in zelo poceni ograče, sem jih včeraj en kup kupila za moja dva :)
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 15, 2010 11:52 pm

LuNa73 je napisal/-a:
LaliLoki je napisal/-a:A, zato .. :girlblush: ok hvala za info, bom probala prek Ikee :)

Jst sem pa v Avstriji v zoo trgovini zasledila že obvite stebre... sam ne me vprašat kakšna je cena ker ne vem :girlblush: Sam če se ne motim, mi niso deloval glih fuuuulll dragi...je pa res, da je odvisn kolk teh stebrov rabiš... :)

Ma ne, sej ne rabim stebrov, stebre že mam - se držijo enga relativno velkega igrala, ki sem jima ga lani kupla ;) ampak sta ga že na pol razcefrala, zato rabim samo vrv, da jo na novo ovijem. Včeri sem gledala po internetu pa sem našla enega proizvajalca v angliji, ki dostavlajo tud v slovenijo pa bi me 50m prišlo ene 20€, kar se mi zdi precej sprejemljivo. Računajo na metre pa različne premere majo - js sem gledala za 10mm oz 12 mm. To je link, če še koga zanima:

http://www.ropesandtwines.com/products.asp?cat=15

Šla bom sicer še v Bauhaus pogledat, če bi slučajno meli..

Zalarjeva, tebi pa hvala za namig, bom ob priliki skočla še tja pogledat - mogoče se mi bo pa bolj splačalo kaj predelat ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 15, 2010 11:56 pm

Aja, ampak js bi mela vrv črne barve .. Bom pa vzela tud kako drugo barvo, če ne bom našla črne, preden un praskalnik čist uničita in se spravita na kavč :D
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: večinoma Ljubljana

Odgovor Če dec 16, 2010 9:44 am

Veletekstil na Masarykovi je imel še pred kratkim dva tepiha na metre iz sisala. Ni bilo poceni tega se spomnim, ampak z zelo malo tepiha ubistvu že kar daleč prideš pri obnovi .....

Drugače pa mislim, da so že obviti stebrički cca 17 €, sem jih tudi jaz gledala, da bi raje tisto kupila pa magari samo vrv dol pobrala :)

Pri nas so trenutno na udaru palčke za ušesa (že poznajo tudi škatlo in jo poskušajo redno na tla strest), radirke na mizi, koščki blaga, ki meni čudežno zginevajo in se potem pojavijo na čisto drugem koncu stanovanja ...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če dec 16, 2010 9:53 am

Pri nas je igrača meseca decembra elastika za lase - oziroma, Meli se navdušeno igra z njo, Mila jo samo krade, da bi ga spravila v slabo voljo :devil: Na drugem mestu je trenutno škatla od nove tehtnice. Notri sta dva kosa stiroporja, in se vsak dan dogajajo ritualni boji, ko zmagovalec zmeče ven vse igrače, ki jih je zguba nanosila, prinese svojo igračo ali dve, narihta stiroporje v tapravo lego in se not usede. Potem pride izzivalec, sledi boj in jovonanovo :D

Igrača na vrhu Parnasa mačje zabave, ki je gor že od začetka novembra in je še vedno top of the tops za oba je pa Melijeva tutka. Česa takega pa še ne. Mila na njej leži in grizlja špagice, ali pa za njimi leta, če jaz malo maham s tutko. Meli jo objema, brca, žveči, liže, drgne se... Noro. :clap:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če dec 16, 2010 10:46 am

Cats je napisal/-a:Pri nas je igrača meseca decembra elastika za lase - oziroma, Meli se navdušeno igra z njo, Mila jo samo krade, da bi ga spravila v slabo voljo :devil:

elastike za lase so tudi pri nas velik hit. Lisička vsako, ki jo dobi, po hitrem postopku požre, čez čas se pojavi v wc-ju... :rolleyes:

mu smo ravnokar dobili kranjsko mačjo cufko in moram rečt, da takega navdcušenja že izredno dolgo ni bilo nad nobeno igračo. med vikendom pa bomo postavili še smrekico, kar bo najbrž naša najljubša nova igrača.

zelo fina igrača je tudi dracaena, samo smola, da je hudič fejst strupen. jo imam v spalnici, kamor imajo mački samo omejen dostop pod strogim nadzorom. danes zjutraj me je Lisička ugriznila v prst, ko sem ji vlekla rožo iz gobca. mislim, da se je ob tem fino zabavala. :crazy:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če dec 16, 2010 10:55 am

Naša dva sta, kot sem menda že omenila, po odhodu Norris ugotovila, da so igrače v bistvu kul. Zato je nenadoma spet zanimivo vse, kar pride pod tačke. :)

Ampak topšit igrači pa sta: brcko, ki ga naša Leia umiva, objema, grize, lupčka, spi na njem, lovi, tepe ..., in pletena žogica, ki je Yodov plen in jo prenaša naokrog, pri tem renči tudi po pol ure skupaj, včasih jo odloži v skledo, ko gre jest iz sosednje, nato jo tam pozabi (podzavestna shujševalna kura? dokler jima žoge ne pobereva iz sklede, pač iz te sklede ne jesta :lol: ), drugič mu jo Leia ukrade in se pretvarja, da je žoga brcko (umiva, objema, grize, tepe itd), potem še ona pozabi nanjo ...

LaliLoki, malo preračunaj, koliko metrov vrvi kakšne debeline boš rabila za obnovo. Nasplošno velja, da je sama vrv res (pre?)draga, medtem ko je "uporabljena" (preproge, stebrički itd) relativno poceni :fool:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Mačke

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov