Pixna, ker si omenila tvojega gospoda Puhija, naj še jaz predstavim našo šefico, gospo Puhko. Muca, ki je ne mores vlačiti po rokah, ki ti noče biti v naročju, ki se ne pusti čohat

...seveda, kadar njej to ne paše, ko pa se loti enega od teh opravil, pa adijo pamet

...se je ne rešiš tudi celo popoldne. Odkar je Tomi pri hiši, se je pričela tudi igrati, na en prav svojstven (meni zelo smešen) našin preganja miško po dnevni sobi ali pa se zapodi za Tomijem s tako brzino, da komaj speljeta ovinke, ponavadi vidim samo še njeno kosmato rito, ki je napol na tleh, Tomija pa nikjer več. Najprej sem mislila, da ga ustrahuje, končno pa sem le dojela, da je to le igra in da ga ima po svoje zelo rada, z nobenim drugim mačkonom ni toliko na ti kot s Tomažkom, in to od vsega začetka. Ima pa cimro Miniko, ki je z njo že od prvega dne, pa je še danes ne mara in se srečujeta na vsaj dvometerski razdalji, pa še to zelo previdno.
Nisem še omenila, da so moji muci v veliki večini pobrani s ceste, kamor jih je folk odvrgel

, Puhka je tudi ena izmed njih. Ker imamo zelo bilzu kmetijo, je to očitno zelo priročno odlagališče. Muce so seveda vse zmedene, vedno sem rabila kar nekaj časa, da so mi toliko zaupale, da sem jih lahko pobožala in počasi so postale najine notranje muce, seveda veterinarsko poštimane na najine stroške. Puhka je pri nama od leta 2002, zagledala sem jo na sosednjem pobočju, ko je čepela na skali, okrog nje pa sneg. Dolgo je trajalo, da sem ugotovila, kje joka, saj je bila super zakamuflirana. Takoj, ko me je zagledala, je pritekla do mene, vzela sem jo v naročje, nežno se je stisnila k meni, bila je lahka kot perešček in vsa puhasta (ime Puhka)

...Po vsem trudu, da bi našla njene lastnike, je ostala najina, od prvega dne, ko je prišla v hišo, ni hotela niti do vrat, kaj šele ven, v njej kruto svobodo.
In še nekaj fotk ( se ne mara slikat, ko zagleda fotoaparat, jo zbriše v spodnji štuk...)
Tomi je pa firbčen in gleda, kaj se dogaja, da Puhka ne pobegne...

Prav na vseh fotkah je videti njeno nejevoljo, študira, ali bi jo popihala ali bo hitro konec tega ustrahovanja s fototom...

Prišla...

videla...

in takoj odšla ( tako hitro jo pobriše, da še fotkič ne more naredit svojega...)

Toliko za danes, nadaljevanje sledi...
LP