udomačen tiger
Problematičen mu(l)c
Zdaj bo sedem let, odkar je pri meni. Prva tri leta je bil sam, ko sem šla redno v službo pa je dobil družbo. Z obema mačkama se je čisto v redu razumel, kasneje tudi s psom... do zdaj.
Zadnje pol leta postaja hujši in hujši. Postaja agresiven tako do ostalih živali kot do mene, takoj ko se mu kdo približa pa piha. Včasih brez razloga napade obe manjši muci in ju pretepa in grize. Je ogromen, tako da si ju zlahka podredi.
Uničuje tudi predmete po hiši, namenoma jih meče s polic, praska, odpira omarice in meče stvari na tla oziroma (kjer so zapirala da jih ne more odpret) jih praska in uničuje.
Ne carta se več (oz. zelo zelo redko, recimo 1x na 14 dni) ampak piha name kakor hitro se mu približam in je agresiven.
Počasi obupujem. Ostale živali v našem gospodinjstvu so super, krasno se razumejo med sabo, pes ima drugi dve mački za povšter in skupaj spijo na kavču... Ta mačkon je pa vsem, tako živalim kot ljudem, vsak dan bolj trn v peti.
Igračke (tudi z meto in baldrijanom) v glavnem ignorira. Ne vem več, kaj naj naredim, počasi že začenjam mislit na tisto zadnjo možnost...

Še to; vse živali so S/K.
Kašen nasvet?