Daj si duška

Moderator: andreja

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Če okt 17, 2013 9:38 am

Re: Daj si duška

Mačja mama je napisal/-a:Jst se tolažim da tako, ko se je izboljšala situacija s psi preko zadnjih cca 30 let, se bo do naslednje generacije prej ali slej zrihtala tudi situacija z mački. Mislim da je kar opazno, kako so ljudje začeli drugače delat s psi, ne? ja, še zmeraj so zavrženi, ja, še zmeraj tu pa tam najdeš primere groznega ravnanja, ampak glih na vsakem vogalu ni več klateških psov in večina je čipiranih.
Prej ali slej bo tako tudi za mačke. Recimo do naslednje generacije, tko mal optimistično. Stvari grejo na boljše. Zelo zelo počasi, ampak čist malček pa že. Ko sem bila jaz majčkena je bilo povsem nepredstavljivo da bi imel mačko v hiši kot domačo žival. To so imele sam une butaste holivudske zvezde, ki so mele po naročju une bele ta dolgodlake mačke, ne?
No, do danes se je to precej spremenilo. Recimo da bomo v naslednjih 30ih letih prišli do tam, kjer so danes psi. Recimo. :rolleyes:

V Sloveniji je po grobih ocenah VURSa cca 300.000 psov. Več kot polovica jih ni čipiranih.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 17, 2013 9:52 am

Zal pri nas na vasi se vedno vsi psi prosto spancirajo po okolici, serjejo po plocnikih in za njimi nihce ne pospravi in podobno. Tudi "cistokrvni brez rodovnika" maltezancki se brez vsakega spremstva naskakujejo sredi ceste, tako da tudi za "tadrage" pse ni bistveno boljse poskrbljeno. Mogoce se je kultura lastnistva psov res kaj izboljsala v mestih, na vasih pa skozi moje oci ni nobenega vecjega napredka.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 17, 2013 10:32 am

Moksa: polovica jih je. Nek naprek je od kadar sem bila jaz majhna. Takrat so se psi nenadzorovano klatili povsod, ne samo po vaseh. V času naslednje generacije bo mogoče ta napredek viden povsod. Ne moremo pričakovati da bo od danes do jutri vse dobro. Mentaliteta ljudi se spreminja počasi. Ko sem bila jaz majhna ni nikomur na kraj pameti padlo, da bi bila lahko žival v stanovanju, ste zmešani?!?
Zdaj moram pa prosit za dovoljenje mojega psa in tri-samo-notranje mačke, da se smem usesti na kavč :D

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 17, 2013 11:54 am

O šit, vsakič znova ne morem verjet kakšen folk kliče v Dobro jutro. Ljudem manjka hobijev, al neki... :morning:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po okt 21, 2013 2:35 pm

Če ignoriram glavobol, samopromocijski bulšit in ljudi, ki telefonirajo hitreje, kot mislijo, mi gre danes še posebej na živce, da poslušam kihanje popolnega neznanca iz neke pisarne, s katero si očitno delimo steno. :devil:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po okt 21, 2013 3:08 pm

haha, mislim da tudi njemu gre na živce to kihanje :lol: :P . A če bi ga zelo dobro poznala, ti pa ne bi šlo na živce? ;)
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po okt 21, 2013 3:15 pm

Jaz lahko potrdim, da je recimo pljuča-stresajoče kašljanje dva metra od tvojih ušes zoprno tudi pri ljudeh, ki jih dobro poznaš. :P Kot občasna alergična besna kihavka sicer poskušam ne biti tečna, ker se spomnim, da gre ljudem verjetno moje kihanje ravno tako na živce, in da se jaz tudi nič bolj ne zabavam, ko kiham... ampak včasih gre pač človeku nekaj še posebej na jetra. Priporočam odmor in toplo pijačo po izbiri. :)

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po okt 21, 2013 4:21 pm

"Joooj kolk maš pa ti dlak na puloverju, se nič ne bojiš, da bi kakšno pojedla? A ne veš da je to nevarno, zarad kepe mačjih dlak v želodcu maš lahko hude težave" :O :rolleyes:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor Po okt 21, 2013 4:24 pm

:lol: :lol: :lol: Ja res, pa če jo vdihneš, se ti lahko v pljuča zapiči, je smrtno nevarno, lahko izkrvaviš! :O
El gato, sólo el gato apareció completo y orgulloso: nació completamente terminado, camina solo y sabe lo que quiere.
Pablo Neruda
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po okt 21, 2013 4:24 pm

:lol:
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: Ljubljana

Odgovor Po okt 21, 2013 4:27 pm

:lol: Joj, jeda, saj vem, da ti ni bilo ravno smešno, ampak mene je pa zelo nasmejalo - zraven sem si namreč predstavljala mojo mamo, ki mi (seveda v hecu) to reče vsakič, kadar si puloverja ne povaljčkam brezhibno. :D Drugič lahko rečeš, da ješ Malt Soft in nimaš teh problemov. :lol:

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po okt 21, 2013 4:34 pm

:D Sej ne ve, kaj je to. Ampak pozna pa eno, ki pozna eno, ki je vdihnila dlako in ji je prišla v možgane. Revca nikoli več ni bila ista :D
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po okt 21, 2013 4:46 pm

Ojoj, uboga gospa. Mislem, una, ki je špricala osnovnošolsko biologijo, ne tista, ki dlake snifa. :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po okt 21, 2013 4:49 pm

Če bi dlake ubijale bi jst bla vsak dan vsaj 5x mrtva :thanks:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po okt 21, 2013 5:00 pm

Helena, ti si pa poročena. In poročene smo jako trpežne. :girlyes: Nam so dlake mala malca. :P Mi je povedala ena gospa, ki tudi eno pozna, ki eno pozna... :lol:
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po okt 21, 2013 5:07 pm

Panda je napisal/-a:Ojoj, uboga gospa. Mislem, una, ki je špricala osnovnošolsko biologijo, ne tista, ki dlake snifa. :D

:D :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po okt 21, 2013 5:09 pm

fiorina je napisal/-a:Helena, ti si pa poročena. In poročene smo jako trpežne. :girlyes: Nam so dlake mala malca. :P Mi je povedala ena gospa, ki tudi eno pozna, ki eno pozna... :lol:

sem vedla, da smo poročene čist drugačne, trpežnejše.... :lol: :lol: :sunny:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po okt 21, 2013 6:19 pm

Fiorina in Coprnica Zofka, zdi se mi, da mi gre še posebej na živce ravno to, da o njem vem samo to, da grozno glasno kiha in kašlja :)
O dlakah v pljučih me je pa strašno resno podučila moja tašča. Grozn nevarn, res! :S
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po okt 21, 2013 8:14 pm

Joj, zdaj sem se pa spomnila kako mi je sošolec v osnovni šoli večkrat rekel, kako nevarno je če vdihneš dlako in ta pride vpljuča. :D Od takrat naprej kaj takega sicer nisem več slišala. :)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po okt 21, 2013 8:42 pm

Važn, da eni misljo, kako vse obvladajo in kako so ful praktični, pol jih pa drugi vadijo ven, ko se kaj zaštrikajo ... in važn, da se komunikaciji o kateri koli stvari na daleč izognemo, ker to pa ja prinese samo težave ... gaaah! :dash:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov