Jooooj srčki mali... Držim pesti, da se bo našel začasni dom za njih, čimprej. Mi smo na žalost polni trenutno
Mogoče bo tole koga prepričalo, da poskusi z začasno namestitvijo Pomurčka... Kdorkoli namesti kakega Pomurčka začasno:
-mu psa po dogovoru dostavimo na dom ali vsaj v bližino le-tega
-pes pred prihodom v začasni dom dobi sredstva proti notranjim in zunanjim zajedalcem, za ponovitev tretmajev začasni skrbnik dobi antiparazitna sredstva (ampule, Zantel ali Pratel...)
-dobi skupaj s psom ovratnico, kratek povodec in fleksi
-na izposojo dobi bivalno kletko
-dobi brikete ene od kvalitetnih znamk ter pasjo skledo
-dobi kakšno igračko, žogico
-vsi stroške veterinarskih storitev (cepljenja, sterilizacija in kastracija) se krijejo iz zbranih sredstev iz računa Repka
-začasni skrbnik mora imeti dovolj časa, da se s psom ukvarja, ga vzgaja, vodi na sprehode, neguje po sterilizaciji/kastraciji in ga namesti do oddaje v nov dom
-začasni skrbnik pelje psa na preglede in posege k veterinarju (če nima prevoza, se da zmeniti da ga pelje tudi kdo drug)
-začasni skrbnik lahko sam opravlja pogovore s potencialnimi posvojitelji, lahko pa po dogovoru, telefonske razgovore prevzame tudi kdo drug, ki ima več izkušenj na tem področju
-začasni skrbnik s posvojiteljem podpiše posvojitveno pogodbo in ga odda v dobre roke (torej ne na ketno in ne v pesjak, kjer bo cele dneve sam zaprt)
-vsak pes je objavljen na mojpes.net, posvojime.si in v Slovenskih Novicah, po dogovoru pa tudi v drugih medijih in na vseh forumih in oglasnikih
-začasni skrbnik, ki vzame psa, ne ostane sam z njim, vedno ostali skušamo pomagati po svojih močeh pri vedenjskih problemih ali kakršnihkoli drugih, ki bi lahko nastali
Jaz lahko povem, da sem s sodelovanjem s puncami iz društva zelo zadovoljna, skupaj smo v nov dom pospremili že dvanajstega psa ta teden (to so le psi, ki so bili pri nas v začasni oskrbi, ostalih pomurčkov, ki uživajo v novih domovih je še mnogo več).. Tako, da kar pogumno, če kdo razmišlja o začasnem skrbništvu