Mačji posip

Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema

Moderatorji: andreja, renata

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor To apr 02, 2013 2:31 pm

Re: Mačji posip

Sem počakala dobre tri tedne, preden sem napisala ta post: Intersand je zakon. Nikoli imela boljšega peska - nobenega smradu, prašenje na minimumu (oz ga ni, ker imata gospa & gospod itak ogromen zaprt wc), prav tako minimalna poraba, zanemarljiv raznos. Skratka - res odlična izbira, toplo priporočam :good:
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor To apr 09, 2013 11:08 am

Vem da je tole malce off-topic, je pa vsaj v posredni povezavi z naslovno temo ;)
Zanima me namreč če ima kdo kakšne izkušnje z Litter Kwitter "sistemom"?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 09, 2013 11:09 am

smo že klepetali tudi o tem - poskusi z iskalnikom :)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Kraj: okolica Lj.

Odgovor Sr apr 10, 2013 4:50 pm

jz sm pa v vsej vnemi, da to bo pa top, super duper posip tudi za moje mačke, kupila kar dve vreči intersanda (15 kilske). zdaj sva pa ugotovila, da je posip sicer fajn kar se grudenja in tega tiče, glede raznašanja pa... ga imava v postelji, po policah omar ... skratka povsod, kamor najina :cat: :cat: pomolita svoje tačke :S
ne vem zakaj, samo zgleda, da se jima pesek (tak, že malo sprijet od lulanja) prilepi ali zagozdi med blazinice tačk in potem... akcija, sesanje vsak dan :S

če koga zanima, prodam še eno, nedotaknjeno vrečo ---> Intersand posip Extreme Classic 15kg (sporočite na zs ;) )
Ali smo mi lastniki mačk, ali mačke lastnice nas, to je zdaj vprašanje... :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr apr 10, 2013 5:13 pm

Maš pač čudne mačke :D . Pri meni trenutno koplje po Intersandu 8 mucov, pa ga je nekaj malega le na običajnem mestu pred vhodom v wc. Vonj pa sploh super zadržuje, osrednji wc, kamor hodi 5 mucov, imam pozimi po sili razmer praktično v dnevni sobi in nič ne smrdi, pa ga čistim samo enkrat/dan, le izjemoma dvakrat.
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Kraj: okolica Lj.

Odgovor Če apr 11, 2013 8:22 am

hehe, ja čudne mačke.. to so pa sigurno! se še kje drugje to kaže ;)
:cat: :cat:
Ali smo mi lastniki mačk, ali mačke lastnice nas, to je zdaj vprašanje... :)

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 11, 2013 12:07 pm

Pri nas vem, da pesek tudi jaz recimo raznašam. :girlblush: Ker okoli wc-ja ne pometem takoj, grem pa tam mimo v spalnico in se mi sigurno na nogavice prime, pa sploh opazim ne.

Poleg tega, da so vse neke specialke v zakopavanju.

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Sr jun 05, 2013 8:41 pm

moksa je napisal/-a:Sem počakala dobre tri tedne, preden sem napisala ta post: Intersand je zakon. Nikoli imela boljšega peska - nobenega smradu, prašenje na minimumu (oz ga ni, ker imata gospa & gospod itak ogromen zaprt wc), prav tako minimalna poraba, zanemarljiv raznos. Skratka - res odlična izbira, toplo priporočam :good:

Prejšnji teden smo se vrnili na Cat's Best Nature Gold. Zanemarljiv raznos ni bil več zanemarljiv, pesek je bil navzoč v vsakem kotičku stanovanja. Mi je res žal, ker je sicer Intersand z vseh ostalih vidikov mega, vendar enostavno ni časa, da bi nonstop pucala za mačjimi tačkami. Škoda.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 05, 2013 9:22 pm

moksa je napisal/-a:Prejšnji teden smo se vrnili na Cat's Best Nature Gold. Zanemarljiv raznos ni bil več zanemarljiv, pesek je bil navzoč v vsakem kotičku stanovanja. Mi je res žal, ker je sicer Intersand z vseh ostalih vidikov mega, vendar enostavno ni časa, da bi nonstop pucala za mačjimi tačkami. Škoda.

:D Pri nas je bilo odkritjeCat's Best-a pravo olajšanje. Dokler je bila Eli sama, je bilo praktično vseeno, Jaka je pa večkrat na dan in to vsak dan komplet pesek zmetal iz WCja. Zdaj je pa čista milina...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jun 06, 2013 12:44 pm

Jaz tudi še nisem našla peska, ki bi prekosil Cat's Best Nature Gold kar se raznašanja tiče :)
Je pa kar drag, sploh če imaš več mačjih WCjev.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne sep 08, 2013 9:24 am

Včeraj sem v Hoferju videla, da imajo tudi silikonski shah posip. Ga je katera že preiskusila? Cena je 6 eur za 8 kg.

Mi imamo samo enega uporabnika mačjega wc-ja in uporabljamo shah navadni pesek, s katerim smo precej zadovoljni, samo gospod precej peska ven nameče, kljub pokritemu wc-ju :/ Zdaj smo trenutno v fazi kupovanja novih predpražnikov za wc, da bi se pesek čim manj raznašal. Imate s kakšnim dobre izkušnje?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne sep 08, 2013 1:24 pm

Jaz sem Shah navadni pesek v želji po varčevanju kupila samo enkrat: prvič, zadnjič in nikoli več. V wc-ju sem imela namreč betonarno, je pa res, da pri meni v en wc ne hodi samo en muc. :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne sep 08, 2013 2:11 pm

Enako. Super pesek, ko sem imela samo Cvetko... enkrat sem se nategnila in za začasnike kupila...betonarna, res.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 09, 2013 8:23 am

Vidim da imamo, kar se uporabe tega peska s strani več kot ene mačke tiče, vsi zelo podobno
"betonske" izkušnje :D

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor To sep 10, 2013 7:25 am

Mene pa ne zanima pri pesku raznašanje ,smrad...ampak kateri je manj zdravju mačka škodljiv.Ga malo poliže malo poje,ko se umiva.In to dela 15 let.Prodajalec ne zna nič povedat.Uporabljam ever clean.Bi prosila,če katera kaj več ve,da napiše.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To sep 10, 2013 8:16 am

Jaz bi ti svetovala katerega od koruznih posipov ... kaj manj škodljivega se skoraj ne spomnim. Niso slabi, sploh če nimaš veliko mačk (midve imava tri in dve začasni, pa se nam na dolgi rok ni preveč dobro obnesel) - na začetku stanovanje lepo diši po kokicah, sprijemlje se tudi kar lepo, kar raznesejo, pa pač posesaš kot pri drugih posipih. Z uporabo dobi malo bolj močan vonj kot ostali posipi (katerikoli), ker prav vseh drobcev, prepojenih z urinom ne moreš odstraniti. Če te to ne moti preveč ali pa boste posip menjali bolj pogosto, tudi ta problem odpade. Priporočam pa, da ga daš v nek ekstra globok mačji wc, ker ga je treba nasuti res na debelo - v nasprotnem primeru se ti posip prilima na tla wcja.

Ps: če imaš občutljivega mačka(e), preizkusi najprej samo v enem od wcjev zamenjati posip. Midve sva ga čisto novo vrečo dobili na preizkušnjo zato, ker sta ga kupili prijateljici v podobni želji kot ti, pa njuni mački cel dan nista šli noter; ena se je od obupa polulala izven wcja, česar sicer nikoli ne dela. Tudi pri nas eden od mačkov nikoli ni šel v "koruzni" wc. Očitno nekaterim občutljivčkom pač ne ustreza.

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor To sep 10, 2013 9:54 am

Imam 4 mačke in enga začasno.Bom probala v en wc dat koruznega.

Me pa še vedno zanima katere škodljive stvari vsebujejo peski.
Jaz jim pokrtačim šapice,ko pridejo iz wcja.

Panda,hvala.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To sep 10, 2013 10:26 am

Tudi mene je to skrbelo nekaj časa, pa sem si poguglala sestavine in njihovo uporabo drugje. Morda sem naiven potrošnik, ampak glede na to, da je v večini posipov, ki se sprijemajo, pravzaprav neka vrsta gline in da se glavna sestavina silikatnih posipov lahko uporablja tudi kot dodatek v človeški prehrani, me za zdravje mojih mačkov ne skrbi več. Ja, uporabljajo se tudi dodatki (recimo večina posipov, ki se sprijemajo, uporablja kot dodatek dišavo in koščke silikatnega peska), ampak kot je meni znano, niso škodljivi. Vem, ne da se vsega raziskati v kratkem času in seveda podjetja kdaj poskušajo prikrivati škodljive učinke katere od sestavin izdelkov, ampak to je tveganje, ki ga sprejmemo pri vsakem nakupu. Menim pa, da mačkom zaradi uporabe posipov (sploh ob tehtnem razmisleku lastnika) ne grozi nikakršna nevarnost. ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 10, 2013 10:57 am

No, če maček jé pesek, in se mu potem glina nabira v črevesju, verjetno ni najbolj koristno, a ne?
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To sep 10, 2013 11:17 am

:girltruce: Ok, če bi imel kdo mačka, ki bi posip prav jedel "na žlico", verjetno res ne bi bilo kul. Nekatere vrste gline so sicer super koristne za uživanje, ampak verjetno ne ravno ta, ki se ob stiku z vodo sprime v trdno kepo. Če sem vidko razumela prav, jo skrbi učinek posipa ob "normalni" uporabi, tam pa mislim, da je zanemarljiv. Nisem še slišala, da bi se kakemu mačku zaštopalo v črevesju zaradi zaužitja malih količin ob umivanju.

Ob vsem tem sem tako ali tako predlagala sem koruzni posip, ki pa po mojem (laičnem) mnenju nikakor ne more biti škodljiv niti, če bi se ga muc odločil jesti za malico. Pravzaprav to vem iz lastnih izkušenj, najin Lynx, ki je strašno radoveden glede novih okusov, ga je prvi dan, ko je bil posip še čist, malo pojedel (mu skoraj ni za zamerit, reees diši po kokicah, prisežem). Ni bilo hudega. :D
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Mačke

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost