Iščem namestitev za 4 mesece staro muco

Moderatorji: helena, renata, gipsy

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Pe dec 03, 2010 9:43 am

Iščem namestitev za 4 mesece staro muco

Nujno rabim namestitev za 4 mesece staro muco. Muca je trenutno še v Zavetišču, kjer pa ne more več ostat. Muca se v Zavetišču ni do te mere socializirala, da bi jo lahko oddali. Jaz pa še vedno upam, da obstaja nekdo, ki mu ni vseeno za mucko in je pripravljen vložiti nekaj časa in truda, da se mucko socializira in odda. Mucka ni podivjana, je dokaj prijazna, a prestrašena in rabi čas, da si pridobi zaupanje človeka. Muca je bila sedaj en mesec na toplem in nimam srca, da bi jo vrnila nazaj na lokacijo, v sneg in mraz.
Mala muca je potomka prostoživeče muce, ki je izginila. Dva mladiča sem vzela jaz, za še eno muco pa žal nimam prostora, saj imam doma že 5 svojih mačk. Za več informacij se lahko slišimo tudi po tel. 031/531 283.

Lp.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe dec 03, 2010 9:49 am

Re: Iščem namestitev za 4 mesece staro muco

Megi, v obzir moraš vzeti tudi možnost, da se muca nikoli ne bo socializirala. Se včasih tudi to zgodi, imam kar nekaj takih doma.
Pravzaprav ti hočem povedat, da kljub času in ukvarjanju ni nujno, da bo socializacija uspešna.
Kakšna slikica in tudi drugi podatki, kje je muca sedaj, recimo, bi prav prišli.

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Pe dec 03, 2010 11:09 am

Helena, lep pozdrav!
Vem, da se nekatere muce žal nikoli povsem ne socializirajo. Zato imam tudi 5 takih mačk doma, ki jih nisem mogla oddat.
Glede te mucke je dogovorjeno, da muco danes prevzamem. Kot pa sem že zgoraj napisala nimam nobenih možnosti, da bi mucko imela v začasni oskrbi. Muca se v zavetišču v kletki sigurno ni mogla socializirat. Glede na to, da je stara samo 4 mesece in je še celo življenje pred njo, se splača vsaj poskusit in ji dati možnost. iz tega legla že imam 2 muci v začasni oskrbi. Ti dve muci sta se že kar lepo socializirali, res, da sami od sebe ne prideta k meni, se pa ne skrivata več in tudi božati se že pustita, tako, da bosta tudi ti dve mucki iskali dom. Vse mucke iz tega legla so črne barve. Bom pa tudi slikce dala gor.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe dec 03, 2010 11:37 am

No, daj jo sama najprej preizkusi, če je sposobna socializacije, verjetno imaš pri toliko svojih že kar nekaj občutka za te zadeve.
Drugače pa muci želim veliko sreče, če bo potrebovala in ko boš imela kakšno slikco, lahko damo tudi mi na naš FB poziv za iskanje skrbnika zanjo.
Take so največje reve, niso za noter in niso za ven, oz.nimajo primernega okolja za ven. :(

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Pe dec 03, 2010 12:04 pm

Ja res je! Take so največje reve, ki niso niti za notr, niti za ven. Oziroma bi bile za notr, pa so ljudje žal takšni, da jih take mucke ne zanimajo. Radi celo rečejo, da od take mačke nimajo nič. Razumem, da ljudje pač raje vzamejo mucko, ki jim skače okoli nog, se pusti božat, jo lahko otroci "mrcvarijo" kolikor jo želijo pa ji ni nikoli dovolj. Zato pa take težje socializirane mačke ponavadi ostanejo najditeljem. Jaz imam nekaj lokacij prostoživelk, samo žal so to lokacije, ki niso varne, oz. imam ravno zdaj problem s 3 lokacijami, kjer se bo rušilo in me že zdaj mora tlači, ker ne vem kaj bom s temi mačkami.
Pa če nadaljujem glede te mucke. Na srečo bo sedaj vikend, potem imam namen vzet še 2 dneva dopusta, med tem časom jo bom intenzivno opazovala tako, da bom prihodnji teden vedela kaj več povedat.
Žal mi doma internet ne dela, tako, da med vikendom verjetno ne bom magla na forum. Bom pa skoz dosegljiva na tel.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 07, 2010 6:43 pm

Ker je bila muca več kot en mesec prepuščena sama sebi v kletki v zavetišču, se je zamudil čas, ko bi jo še dalo socializirali. Muca je bila danes spuščena v varno zunanje okolje, kjer upamo in držimo pesti, da bo tudi ostala.

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor To dec 07, 2010 9:47 pm

Kot je že I_love_u napisala, je muca šla danes na varno lokacijo, kjer bo imela redno hrano.
Žal se je izkazalo, da se muca ne bi socializirala do te mere, da bi jo bilo možno oddat.
Več možnosti bi sigurno imela, če bi šla takoj s ceste v privatno namestitev, kar pa takrat ni bilo možno.

Dobra stvar je da sem spoznala I_love_u , in da je lokacija kamor je šla muca blizu, tako, da jo bom lahko še videvala.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 08, 2010 11:04 am

Žal mi je, da je bilo prepozno. Upam, da se bo na varni lokaciji dobro počutila!
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 08, 2010 12:01 pm

Upam, da ne bo ko ena brezglava kokoška ušla iz lokacije, pa da ugotovi, da ji tam kot prostoživečki nič ne bo manjkalo... :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 14, 2010 2:26 pm

A je potem muca še kaj prišla?

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor To dec 14, 2010 3:35 pm

Da samo na kratko opišem kako smo se preselili.
Premestitev je potekala tako, da smo mucko prenesli skupaj s kletko in z vsemi njenini stvarmi (posodice s hrano, WC, odejica), na novo lokacijo, v manjši prostor. Iz tega manjšega prostora, kjer je tudi hrana ima odprt izhod na nizko streho in od tam na dvorišče. Tudi skrivališč ima muca tukaj malo morje. Najprej je bila muca v zaprti kletki, seveda pod nadzorom. Potem sem odprla kletko in se umaknila iz prostora na dvorišče in sem dežurala na dvorišču.
Muce do sedaj še nisem videla, kar ni nič čudnega ali nenavadnega. Plašna kot je, se sigurno nekje skriva in hodi jest, ker tukaj je hrana non stop, ker se lahko da na zalogo.
Če realno razmišljam, ima mucka tukaj veliko možnosti, da se obdrži. Dvorišče je ogromno in tudi dobro ograjeno.
Obstaja pa seveda možnost, da se mucka tukaj ne bo obdržala. Ampak potem se tudi na kateri koli drugi lokaciji ne bi. Žal je to preseljevanje vedno tveganje. Možno pa je, da bo mucka tukaj, ampak je kar nekaj časa ne bom videla, ker se bo skrivala in bo hodila jest kadar se ji bo zdelo varno. Ker tule je nekaj muck, ki sem jih odlovila pred 2 leti za S/K za katere vem, da so tukaj, ker jih varnostniki vidijo, pa jih jaz skoraj nikoli ne vidim.

Jaz upam, da je mucka tukaj in da me nekje iz varne razdalje opazuje in je samo vprašanje časa kdaj se bo pokazala.

Lp.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po dec 20, 2010 11:59 am

Mucke še vedno ni?

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Po dec 20, 2010 1:43 pm

I_love_u je napisal/-a:Mucke še vedno ni?

Mucka še ni bila videna. Tudi drugih tukaj skoraj ne vidim. Res pa je, da imajo tukaj muce non stop ogromne količine hrane in nimajo vzroka, da bi me čakale. Od kar je šla mala mucka na to lokacijo, so ostale muce še na boljšem kot so bile prej, ker zdaj ravno zaradi tamale puščam še več hrane in bolj kvalitetno. Enkrat jih bom morala pustit kak dan brez hrane, da me bodo lačne počakale, potem bo večja možnost, da se bo tudi ta mucica prikazala. Nimam pa srca, da bi jih ravno zdaj pustila brez hrane, ko je tak mraz.
Sem pa včeraj, ko sem jih šla hranit razmišljala kako bi bilo fajn namestit kamero :lol: , pa da jih vidim, kako se obnašajo v moji odsotnosti.
Če bi videla mucko, bi bilo to zame najlepše Novoletno darilo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po dec 20, 2010 7:27 pm

Joj, jaz upam, da se pride pokazat, da ji 'nič' ne manjka.
Pa ne moreš boge revice stradat :D zadnjič je našim prostoživečkam zmrznila voda, ker je nismo dali v ogrevan prostorček in ko sva jih prišla nahranit, so bile tako žejne, da so kar led lizale, meni se je trgalo srce, še dobro da sva prišla...tako da jih potem ni zanimala hrana, ampak se niso mogle odlepit od posodice z vodo...ne moreš verjeti koliko malo je treba, da eno tako živo bitje osrečiš...
Pa una bela muca, ki se samo mausa, se je po več kot dveh letih začela božat! :yahoo:
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Kraj: MARIBOR

Odgovor Po dec 20, 2010 8:03 pm

I_love_u je napisal/-a:Joj, jaz upam, da se pride pokazat, da ji 'nič' ne manjka.
Pa ne moreš boge revice stradat :D zadnjič je našim prostoživečkam zmrznila voda, ker je nismo dali v ogrevan prostorček in ko sva jih prišla nahranit, so bile tako žejne, da so kar led lizale, meni se je trgalo srce, še dobro da sva prišla...tako da jih potem ni zanimala hrana, ampak se niso mogle odlepit od posodice z vodo...ne moreš verjeti koliko malo je treba, da eno tako živo bitje osrečiš...
Pa una bela muca, ki se samo mausa, se je po več kot dveh letih začela božat! :yahoo:

Kakšen ogrevan prostorček pa imate, da voda ne zmrzne? Tudi pri nas nastavljamo hrano prostoživečkam in imamo težavo, kam jim dati vodo, da ne zmrzne?
Ko jih vidim, pobožam, pozabim na ostale skrbi...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 21, 2010 9:41 am

Zelo improviziran :D Ubistvu so dilce zbite skupaj kot škatla, zgornja dilca se dvigne (za kontrolo kaj se dogaja notri) in potem imamo notri radiator na elektriko. Celoten zaboj je kar precej velik (200x180x100), da nobena stvar ni blizu radiatorju, da ne bi prišlo do kakšne nesreče. Da ne bo kakšne pomote, vse to imamo v skladiščnem prostoru.
Drugače obstaja tudi tole http://www.amazon.com/Allied-Plastic-He ... m_dbs_k_15 in pa razne grelne hiške, ampak so tudi poštene cene, če imaš več prostoživečk (seveda ob pogoju, da je elektrika na voljo).
Drugače pa ne vem, če mogoče Megi ali pa kdo drug pozna kakšno finto okrog vode.

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor To dec 21, 2010 11:04 am

I_love_u je napisal/-a:Zelo improviziran :D Ubistvu so dilce zbite skupaj kot škatla, zgornja dilca se dvigne (za kontrolo kaj se dogaja notri) in potem imamo notri radiator na elektriko. Celoten zaboj je kar precej velik (200x180x100), da nobena stvar ni blizu radiatorju, da ne bi prišlo do kakšne nesreče. Da ne bo kakšne pomote, vse to imamo v skladiščnem prostoru.
Drugače obstaja tudi tole http://www.amazon.com/Allied-Plastic-He ... m_dbs_k_15 in pa razne grelne hiške, ampak so tudi poštene cene, če imaš več prostoživečk (seveda ob pogoju, da je elektrika na voljo).
Drugače pa ne vem, če mogoče Megi ali pa kdo drug pozna kakšno finto okrog vode.

Žal ne poznam nobene finte okrog vode, da ne bi zmrznila :( . Vsaj nekaj ur ne zamrzne, če prinesem vročo vodo in postavim posodo z vodo v škatlo iz stiropora. Imam 3 take lokacije, kjer bi lahko pustila hrano na zalogo vsaj za 3 dni ali še več, pa moram pozimi ravno zaradi vode hoditi vsak dan.

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Ne dec 26, 2010 6:22 pm

I_love_u je napisal/-a:Mucke še vedno ni?

:yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: Tiste, ki ste bile že kdaj na tem boste razumele. :yahoo: :yahoo: :yahoo: .
Tiste ki pa niste, pa naj mi oprostijo moje izbruhe sreče :yahoo: :yahoo: :yahoo: !
Mala muca je bila danes na lokaciji, videna, živa in zdrava :yahoo: :yahoo: :yahoo: !

Ležala je v tisti bivalni kletki v kateri je bila prinešena. Seveda je takoj zbežala, ampak ne tako hitro, da se je ne bi videlo.

To je moje najlepše, bežeče :lol: božično darilo.

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Ne dec 26, 2010 6:26 pm

Super :clap: koliko časa je pa ni bilo ? (oprosti, nisem brala celotne teme...)

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne dec 26, 2010 6:37 pm

Jej, super. Zelo razumem :) :) :)
Naslednja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov