Čopi

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če avg 08, 2013 1:55 pm

Re: Čopi

Že nekaj časa opažam, da ima Čopi težave z zadnjimi nogami, saj nima moči v njih. Najprej ni bilo tako hudo (je skočil celo na kuhinjski pult npr.), zato sem mislila, da so te težave prehodne in povezane z njegovo splošno šibkostjo. Zdaj pa vse bolj vidim, da se težave večajo in danes sem ga videla, kako ni mogel več skočiti niti na kavč in se je zvrnil na tla pri svojem poskusu. Nastavila sem mu brikete na slab meter visoko omarico, pa ni mogel do njih, čeprav bi pojedel vse, kar vidi. Klicala sem sicer na veterino in smo se odločili, da s pregledom počakamo, dokler ne bo končal z antibiotiki, to pa je čez 14 dni (v smislu, da ga ne vozim tako pogosto in spravljam v stres). Zdaj ko razmišljam, kako je bil pred časom še na pultu in kako zdaj večinoma leži in spi ter se spravi samo še na posteljo (se bolj s sprednjimi tacami potegne nanjo), pa se sprašujem, če je dobro odlašati s pregledom. Ne vem. Možno je, da ga je v preteklosti kdaj zbil avto ali da je dobil kakšen drug udarec v medenico, možen je artritis, marsikaj ... In obenem se sprašujem, kakšno sploh ima perspektivo :( Pa zelo prijazen muc je, prav res. Mogoče bom še enkrat poklicala na veterino, da bi predlegala kar čimprejšnji pregled ...

Malo moram jamrat, brez zamere, ker mi je hudo zanj ...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 08, 2013 2:04 pm

Ste naredili pregled krvi - dušičnih retentov? Pri Oskarju je bilo srbenje posledica kopičenja le-teh in je bilo prisotno že vsaj leto in pol pred kakršnimi koli drugimi znaki. Oslabelost v zadnjih nogah se je pojavila šele potem, ko je bila končno znana prava diagnoza - ledvična odpoved. Poleg naštetega so bili prisotni le še krči; vsake toliko je stresel kakšno tačko. Upam, da ima Čopi kaj drugega, kaj z boljšo prognozo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 08, 2013 2:21 pm

:girlsad: bogi Čopi no! Ja, ti kar pokliči za pregled prej, boš vsaj potolažena, da si naredila vse v tvoji moči...mene bi ful skrbelo :girlblush: Držita se in javita kako sta, mi pa držimo pesti zanj :angel: :kiss: :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor Pe avg 09, 2013 7:02 am

Čopi :angel: :kiss: :kiss:
Ni navadnih mačk
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe avg 09, 2013 8:52 pm

Pregled krvi pri Čopiju ni pokazal posebnosti, tako da npr. glede ledvic je to dobra novica. Smo pa ugotovili pri pregledu, da ga precej bolijo sklepi na splošno. Ker ne vemo, zakaj se je to pojavilo, je zaenkrat dobil samo protibolečinske tabletke, po potrebi bomo razmislili o rentgenu. Razen če je vse skupaj pač neka faza poslabšanja FIV-a, kaj vem ... Upam samo, da protibolečinske primejo, da ga vsaj bolelo ne bo, ko se premika ... :angel:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So avg 10, 2013 11:25 am

bogi lubček, upam, da se bo spravil k sebi in ga ne bo več bolelo ob vsakem premiku, no :angel: <3
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So avg 10, 2013 3:10 pm

Huhu, kaj delajo droge :) Čopi je po tabletku čisto drug maček. Prvič, odkar je pri meni, sem ga vidla, kako je tekel, celo poskakoval po stanovanju. Nekako v tem smislu: http://lupiga.com/vijesti/sto-znaci-slo ... le-slobodu

Tudi igra se zdaj in končno so ga začeli zanimat drugi mačji prebivalci, do katerih pa je zelo prijazen. Očitno ga je moralo prej res zelo boleti. Upam, da najdemo način, kako to stanje naredit stalno tudi brez tabletk :)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So avg 10, 2013 3:19 pm

Eh, video so pa odstranili, škoda. No, saj je vseeno, važno da se Čopi počuti bolje :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So avg 10, 2013 3:27 pm

:clap: :yahoo: sem ful vesela :clap: kako so živali potrpežljive, a ne?! Mi "človeki" se skoz neki pritožujemo, ta lubček je pa potrpežljivo čakal na boljše čase in jih hvala nevemkomu - dočakal!!! :yahoo:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr avg 14, 2013 3:10 pm

Smo meli v hiši malo fotošutinga in ugotovili, da bi Čopi skoraj lahko bil konkurenca grumpy cat-u :D

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 14, 2013 3:14 pm

kok je luštkan, srček <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 15, 2013 8:19 am

o kako gjdo gjeda, bi rekla moja nečakinja :) . Krasen mucek :kiss:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr avg 21, 2013 1:19 pm

Čopi išče svoj dom, tako da ga najdete v drugi rubriki :)
Prejšnja

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov