Tale naša Nikita čez dan še kar vztraja pod mizo ali pod kavčem, zvečer ko postane lačna, pa prileze ven na večerjo in je prav prijazna. Zelo rada se igra, se meče na hrbet in deli buce ( najraje Tinkotu, celo jaz dobim kdaj kakšnega

). Odkar je začela jest skupaj s Tinkom in Čmoko in ji ni treba bit ponoči več zaprta v kuhinji skupaj z večerjo, vsako noč pride spat v mojo posteljo

, se mi zdi, da zaradi Tinkota, ki tudi spi tam. Potem se Tinko začne šopirit in metat v zrak miš, da jo lovita, skratka cel žur
Čmoka jo še vedno gleda malo postrani, ne vem če ni ljubosumna, ker se hodi kar naprej stiskat k meni, česar, preden je prišla Nikita, ni počela prav pogosto. Ko se Nikita skriva pod mizo, jo Čmoka straži v hiški, ki jo prej še povohala ni nikoli

.

Včeraj smo se zračili na balkonu, celo Nikita se ni skrivala in ji je bilo prav všeč. Tudi bala se ni, medtem ko sta Tinko in Čmoka rabila dva dni, da sta si upala čez prag balkona. Nekaj utrinkov:

Odkar je Nikita pri nas, se mi zdita Tinko in Čmoka ogromna. Sem jih danes tehtala, Tinko ima 3,9 kg, Čmokica 2,7 kg, Nikita pa pravi, da se ne rabi tehtat

, je pa na pogled pol tanjša od Čmoke

, čeprav kar pridno je ( kadar ne štrajka pod kavčem).
Pridni so, vsi trije