Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jun 21, 2013 5:13 pm

Re: Daj si duška

Bom kar sem napisala, ker vem, da še največ ljudi bere tole temo:

Kranjčanke, ali katera ve za prostoživečega tigLa (z zelo širokimi progami, izgleda skoraj črn, spol neugotovljen), ki bi živel med bloki čez cesto od kranjskega sodišča? Danes sem ga srečala, ko sem šla iz trgovine, pa mislim, da ga prej še nisem nikoli videla. Ljudi se ne boji, ležerno se je senčil pod grmom in me opazoval. Sicer ni videti nič kaj rejen, ampak ima čiste oči in ušesa. Voda in hrana ga nista zanimali. Bom še gledala in povprašala, če je samo od kakšnih "skrbnih" lastnikov, ampak mogoče katera kaj ve?

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jun 21, 2013 5:43 pm

Se bom jaz oglasila, čeprav nisem v društvu.

Kakor jaz vem, je okoli bloka pri Sparu že več let nekaj "blokovskih" mačk. Niti ne vem a so porihtane, ne vem če ni celo tiger tisti, ki je imel probleme z čeljustjo. Naj bi bile od neke gospe, ki je šla v umobolnico, mačke so ostale tam. Nekatere sosede je tudi motilo, da se jih tam v bližini hrani, ker pač ne marajo mačk.

Ena znanka jih je hranila, pa jim probala domove najdt, ker sama več kot to ni zmogla. Ne vem pa če jih še hrani, bi morala preverit. Je pa nosila precej mokre hrane tja.

Tako da je možno, da je tiger del te klape. Sicer je pa hiša na drugi strani od sodišča, pri Irish pabu, tudi imela enega tigra, za katerega tudi ne vem ali je še tam ali ne.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 22, 2013 7:41 am

Kako lahko ljudem ki so jim že eno ta tretjo mačko "ukradli, veš, ker je bila taka lepa, posebne barve", dopoveš da so idioti in da naj imajo svoje mačke noter če živijo poleg ceste?!?!
:dash: :dash: :devil: :mad: :ireful: :devil: :dash: :dash:
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor So jun 22, 2013 10:26 am

Ker ne moremo na žur, pa tako smo ga težko pričakovali in se ga veselili :girlsad:
Cats are my favorite people.

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So jun 22, 2013 3:49 pm

Sploh ne vem, zakaj se čudim, ampak tole je za :bad: :bad: :bad: :bad:

http://www.nytimes.com/2013/06/20/busin ... =rss&_r=2&
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Ne jun 23, 2013 1:02 pm

Danes je pa tud meni bad :'(

Včeraj zvečer je moj fant, ko se je peljal domov, tik pred rondojem Tomačevo videl po cesti skakati dva mačka. Bila je mačka z mladičkom. Kliče mene, kaj naj naredi. Najprej sva mislila, da sta zavržena, zato je prišel pome in sva vzela transporter in hrano in šla nazaj. Nad cesto je bila visoka škarpa in ograja potem pa en travnik, kolikor se je v temi videlo čez. Domnevala sva, da je mačka od tam in sva ju hotela samo spraviti dol s ceste. Mačka je bila zelo huda (seveda zaradi mladička) in ni bilo šanse, da bi jo prijel, je pihala in praskala kot zmešana. Nastavila sem ji hrano v transporter, da bo šla notri in je parkrat tudi šla, ampak je bila hitra kot strela in vsakič, ko sem hotela zapreti vratca, je zbežala vn. Poskušala sva tudi tako, da sva jo zvabila malo stran od mladička in njega spravila v transporter, da bi ju zaprla, ko bi ona šla notri ponj, pa sta jo tudi oba ucvrla ven. Če bi nama uspelo, sva ju mislila izpustiti malo naprej, ko so hiše in ni več škarpe. Skratka tako je bilo skoraj dve uri, na koncu sva na žalost obupala, ker nisva imela več idej, kaj naj še storiva.
Jaz zaradi misli na to mačko nisem nič spala in danes sva šla nazaj pogledat. Danes sva viedla, da je travnik, potem pa kmetija, mačka je verjetno tamalega peljala na lov in je padel čez škarpo in ga ni mogla spraviti nazaj gor. No, danes je bil tamali povožen v travi, mamica pa je jokala na škarpi :girlsad: :girlsad:
In zdaj me žre, ker se včeraj nisva spomnila da bi tamalega lahko preprosto dala gor čez škarpo, mačka bi pa potem že šla za njim. Totalno beden občutek, ko hočeš pomagati, pa ti ne uspe :girlcry:

To je bila moja prva takšna situacija, da sem reševala kakšnega mačka s ceste (ponavadi je že prepozno) in nisem vedela, kaj naj ... Rezultat je bil na žalost tragičen :(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 23, 2013 1:13 pm

Mi smo bili na smsih ponoči, a ne? Vedno se ne da pomagat, četudi bi še tako radi. Vidva sta se bolj osredotočila na neulovljivo mamo, kar pa je v situaciji, v kateri ste bili, praktično misija nemogoče. Nikar ni očitat ničesar, nista kriva za karkoli, bila sta edina, ki se jima je zdelo vredno. <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 23, 2013 2:45 pm

caspy07, tako mi je žal :(
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Ne jun 23, 2013 4:08 pm

Hvala. Se tolažim, da tudi, če bi jima včeraj lahko pomagala, bi bila lahko že danes spet dol na cesti in rezultat bi bil isti :(

Helena, ja, mi smo bili na vezi - hvala za nasvete. Ja, preveč sva se z mačko ukvarjala, čeprav vprašanje, če bi lahko mladička sploh vzela od nje, ker se je kar zaganjala v naju, če sva prišla blizu. Škoda no ... :girlsad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 23, 2013 4:47 pm

tole ne leti na nikogar tule gor ampak jst morem tole napisat in kam drugam če ne v duškota, torej
draga moja Zala!
Skupej sva od julija 2003 in v teh slabih desetih letih je blo mogoče vsega skupej 5% tazga časa ko bi te zadavla pa namlatla s palco pa utopila u žlici vode itd. ampak vseh ostalih 95% časa odkar si z nami je pa ljubezn k jo mam do tebe nepopisljiva, ko je ni stvari ko je nebi nardila zate, ko če bi blo treba gore premikat pa bi jih, ampak žou je temu tako da se mlajši bratci/sestrce tega fejst pogosto ne zavedate in nas starejše vidite bol kot kako konkurenco/sostanovalca ki ti stalno utruja/nekoga ki ti večino časa želi samo slabo, in se ne zavedaš kako take misli bolijo, pa jih ne rabiš niti naglas povedat ker te poznam u dno duše te poznam in vem kaj razmišljaš in vem da maš učasih občutek da te ne maram ampak to je najdal možno od resnice in vse kar delam se trudim da je v tvoje dobro pa vem da ne uspem vedno.
In fejst lepo te prosim dda naslednič ko boš jezna name da se spomneš da tut če krčim in če grdo gledam te mam še zmerej rada.
Dogs have owners, cats have staff
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 23, 2013 6:43 pm

Pismo, jaz imam dovolj teh golobov! Dva sta se odločila, da bosta stanovala na moji klimi in kot da ni dovolj, da sem jih celo pomlad preganjala, zdaj sta nazaj in ŠE BOLJ odločena, da ostaneta. Izbila sta mi bodice, ki sem jih s silikonom zalepila na klimo, pravkar mi na tla mečeta škatle, ki sem jih položila gor in prejle sem samico morala fizično zagrabiti, da sem jo spravila stran iz klime. Ni bila poškodovana, ne obnemogla, mi je pa pustila eno jajce. :negative: Nobena ovira jima ne pomaga, ker vse uspeta zmetati dol in človeka t.j. mene se sploh ne bojita. In kaj delajo moji mački medtem, ko se šefica za**bava z golobi? Spijo v dnevni sobi! :dash:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 24, 2013 7:53 am

Vem, da ti ni v tolažbo...ampak jaz te razumem. :S Ne dajo se pa konc...sm zastavla vse z rastlinami, zdj pač se***** po njih, da jim pol kkšn list odmre...ko pridem na balkon se jedva umaknejo bl zato,da men veselje nardijo kt pa kej druzga.
Edin še probat morm, če deluje da obesiš sliko sove...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ravne na Koroškem

Odgovor Po jun 24, 2013 8:19 am

..ali pa kipec (sove ali kakšne ujede) :)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: Okl.Ljubljane

Odgovor Po jun 24, 2013 5:53 pm

Sicer nimam praktičnih izkušenj, le veliko čudi iz opazovanja...
Ljubljančani prakticirajo obešene cdjke in dvdjke.
Eno navežejo, pa pustijo za en premer prostora, pa še eno... In to navesijo na balkon - strop in ograjo. Bojda pomaga, ker se jim potem blešči. :scratch:
... ko si rečeš: ''vem in smem''.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jun 25, 2013 8:45 am

Nope, na žalost ne pomaga. Sem sprobala. :S
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jun 25, 2013 9:38 am

Ne vem, glede na to, kako se ničesar ne bojijo, se mi zdi, da bi bil kipec vrane učinkovit le, če bi mahala po golobu z njim. Sploh samica je ful tečna, ker hoče izvaliti jajce in sploh ne gre stran, še na ograji mi čepi na dosegu roke in se ne umakne. Danes je spet invazija, ker bo očitno spet valila (prišla sem že do točke, da poznam biološki cikel "mojih" golobov!!! :dash: ) in mi že cel dopoldan zbijata škatle iz klime dol. :devil:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jun 25, 2013 9:52 am

Ja jaz dejansko razmišljam, da bi si sposodila zračno puško in streljala v zrak v upanju, da jih to preplaši do te mere, da neki časa ne pridejo nazaj.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jun 25, 2013 9:56 am

Kaj pa bleščeče vetrnice v rožah?

Pri nas smo jih z balkona sicer uspešno odgnali z dolgimi plahtami alufolije, ki sem
jo obesila čez vrvi za perilo, da je šumela in se svetila v vetru.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jun 25, 2013 10:12 am

V rožah ne bi nič pomagalo, ker poskušata gnezditi čisto v zatišnem kotu nad klimo in tudi prideta od zgoraj. Celo tako sta zagreta, da se zrineta v odprto nišo med mrežasto ograjo in tendo, da prideta v notranji del. Rože so cca 1m nižje od linije njunega prihoda.
Trenutno se mi zdi edina rešitev, da odstranim vrvi za perilo in z obteženo kartonsko škatlo zapolnim prostor med klimo in stropom, ampak potem nimam kje sušiti perila. :negative:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jun 25, 2013 12:59 pm

Mateja: pofotkaj situacijo in napopaj ene 3, 4 fotke tukaj na forum. Bomo naredili en brainstorming, ni hudiča da se nekomu ne utrne kakšna pametna ideja.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov