Priporočam/odsvetujem

Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema

Moderatorji: andreja, renata

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 06, 2013 7:22 pm

Re: Priporočam/odsvetujem

Najboljš da review-je prebereš, pa slikce na netu pogledaš. Vsaj tako si jaz pomagam, če kaj takega kupujem, kar še nisem vidla. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 06, 2013 7:32 pm

Veš, all, j'z netu nič kaj dosti ne verjamem... ;) zato pa iščem informacije iz prve roke. :)
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 06, 2013 7:38 pm

Hehe :) Ja upam da kaj izveš kje, če te ne bo vseeno premamil :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Po maj 06, 2013 8:32 pm

Naš Gizmo bi se sigurno kar na štenge pokakal, ker ima že v navadnem wc-ju klavstrofobijo, zato med akcijo moli glavo ven. :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 06, 2013 8:51 pm

Naš Meli bi se pa pred vrati, zihr je zihr :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 06, 2013 9:10 pm

ne vem, če nisem enkrat ene oddaje gledala, kjer so govorili o tem wc-ju (lahko, da se motim in je šlo za kakšnega drugega visokotehnološkega :D)... skratka, če gre za taisti wc, ki je narejen tako, da je prijazen ljudem (se pravi, da zaradi oblike manj peska okoli konča), potem je skoraj vedno tako, da je živalim neprijazen. Ne vem, če ima oblika wc-ja kakšno drugo funkcijo, kot to, da preprečuje večje uhajanje peska ven. ne vem, če bi se kot mačka ok počutila v njem. jaz osebno svojim ne bi dala tega wc-ja, pa nimam nekih problematikov, kar se tiče uporabe wc-ja...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 07, 2013 8:03 am

Kozmopolitanka, kako ne veš če ima oblika še kakšno drugo funkcijo?! :O Jaaaa, v obliki polžka je (j'z pa polžke obožujem)! :girlblush: ;)
WC bi bil tretji, za na teraso... priznam, predvsem zato ker je meni všeč. :blush:
Še malce premišljujem... (o morebitnih kakcih pred/na stopnicah) :D
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 07, 2013 11:15 am

Alexx, tudi če mačkom ne bi "potegnil", ga pa zase uporabljaš, če si najbolj navdušena nad njim - recimo kot škatlo za nakit (pa še thiefproof bi bil verjetno :lol: ), ali pa za mačje/pasje igrače shranjevat.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 07, 2013 12:13 pm

Bela šapa je napisal/-a:Alexx, tudi če mačkom ne bi "potegnil", ga pa zase uporabljaš, če si najbolj navdušena nad njim

ko sem tole prebrala, sem že videla Alexx, kako leze noter :P

:lol: :lol:

meni osebno se zdi sicer zelo lep, ampak jaz ga pri mojih ne bi uporabljala, ker smo imeli kar projekt, da sta začela uporabljati že navaden wc z vratci (pa vem, da mački od pole pridejo natrenirani - samo sta se zgleda tako ustrašila tistih vratc (očitno so se nekako narobe svetila) pri nas, da ni bilo načina, da bi šla skoznja :dash: :dash: )
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Ne jun 23, 2013 5:44 am

A macji feromoni res delujejo? Kaj mi priporocate?
Odkar imamo psa, je nasa zacela oznacevat teritorij :/ saj drugace se cist ok razumeta, ampak kako naj preprecim te luzice??

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 23, 2013 12:02 pm

A pa gre maca lahko na wc, brez da jo pes vidi in gleda zraven npr?

Jaz bi se probala z njo ukvarjat ločeno od psa, če slučajno še niste probali. Mogoče bi ji ekstra pozornost pasala. Pa naredila bi tako, če se da, da gre lahko kam v višino, kamor pes ne more, da ga lahko ona opazuje.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 23, 2013 12:10 pm

Penny, koliko časa pa to vedenje že traja in kako pogosto se to dogaja?
A ima vedno dostop do svojega WCja, ki ji ga pes ne ovira?
A ima visoka mesta (omare, praskalnik), kamor pes ne more za njo?

Lahko je problem to, kar omenja all, torej da jo pes "moti" in ne gre
do svojega peska. To bi se dalo rešiti tako, da namontirate
ograjo med vrata prostora ali dvignete WC na neko višjo pozicijo, kamor
pes ne more.

Samo Feliway skoraj gotovo ne bo pomagal, jaz bi uvedla "prostorsko
moderacijo" in kasneje še Feliway, če že to ne bo pomagalo.

Prav tako bi uvedla dnevne "igralne urice" za mačko, psa bi vmes
dala v drug prostor, da je ne moti. Petnajst minut igre s perotom
dnevno naredi kar veliko spremembo pri mačkah, ki trpijo
zaradi stresa.

Pomisliti pa je seveda tudi na to, da ne gre (samo) za stresno vedenje,
ampak urinoinfekt.
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Po jun 24, 2013 11:44 am

Hvala za predloge :) dogaja se ne redno, samo ene parkrat do zdaj (1x polulala pasje ležišče, 1x pasja brisača in 1x po tleh zraven njegovega boksa). Sklepam, da ona to svoj teritorij markira. Imamo ga 1 mesec, ampak on je nič ne nadleguje, v bistvu jo ful ignorira, wc ima na hodniku, ki je zaprt in čez mačja vrata lahko samo ona čez pride, wc je dvignjen (na ikea mizici)... Ona je tudi čisto sproščena v njegovi bližini (nič nasršenega repa, spi v njegovi bližini, medtem ko on spi, ga ona hodi od blizu vohat...)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 24, 2013 11:58 am

Penny je napisal/-a:.. ne redno, samo ene parkrat do zdaj (1x polulala pasje ležišče, 1x pasja brisača in 1x po tleh zraven njegovega boksa).

Vašo mačjo princesko moti novi "vsiljivec", s katerim si sedaj deli vašo pozornost. Glede na to, da se je v celem mesecu zgodilo le 3x, bi znalo biti, da ga bo sprejela za "svojega" in nehala s kaznovanjem.
Muce so izredno brihtne, pa tudi občutljive, res! :gvse:
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Po jun 24, 2013 8:36 pm

Upam, da ga bo res cimprej sprejela... Saj sicer izgleda cist sproscena v njegovi blizini. Tudi privilegije je ohranila, ker pes nima dostopa na dolocena mesta, kamor njej dovolimo (kavc, postelja, miza, stoli itd.) v vsakem prostoru se lahko umakne na visino pred njem itd :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe avg 09, 2013 8:52 pm

Za izbirčne mačke priporočam mokro hrano SushiCat, Applaws Cat Pâté in Taste of the wild. :)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: Ljubljana

Odgovor So avg 10, 2013 11:22 am

Mi smo za Package dobili na probo briketke Matisse Chicken and Rice. Madam jih ima zelo rada, tudi fantje in tamičkena z veseljem pajsejo kaj iz njene sklede. Mi sicer ostajamo na MH, je pa tudi Matisse pri nas požela uspeh.

Pa še to se spravljam napisat že sto let: kar se tiče posipov, imamo radi Golden in Intersand. Oboje nam je super, ima pa vsak svoj mali minusek, ki je povezan potem z velikim plusom. Golden se malo praši in raznaša, ampak dela bolj trdne kepice; Intersand se ne praši in se minimalno raznaša, ampak je malo manj kompakten. Za naše potrebe sta oba super; ne menjamo več, razen v primeru, da se bo koruzni posip obnesel na daljši rok. Eno vrečko smo poverbali po mačkah, ki jim ni bil všeč; zaenkrat je najinim cel žur kopat v "kokicah"; podložnim sužnjem pa je malo manj simpatičen. Težje ga je čistiti in malo slabše vpija vonjave; vendar mu dajeva vse šanse, ker je (sploh meni) všeč to, da je neparfumiran in (upam) manj obremenjujoč za okolje.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 13, 2013 9:23 am

Jaz sem pomotoma kupila v Muellerju (enkrat, ko je bila kriza in nič drugega odprto) tiste papirnate pelete. Za v stanovanje niso, ampak za wc na balkonu se obnesejo super. Pa še mački so se navadili in zdaj radi hodijo tudi v ta wc.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 21, 2013 8:36 pm

Ok, odsvetujem GG Master pesek. :O Vse mačke imajo kar naenkrat modre tačke zaradi tistih kristalčkov, kar mi ni jasno.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 22, 2013 7:57 am

:O Pri nas imamo v vseh wc-jih GG Mastra, pa nobenih modrih tačk...
(ja, ja, res da so skoraj vsi črni :P ampak Gospa Mačka ima pa čisto bele tačke in nič modrih, sem ravnokar še posebej preverila...)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Mačke

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov