Iščem namestitev za 2 muci

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Kraj: Zreče

Odgovor Po maj 06, 2013 5:32 pm

Iščem namestitev za 2 muci

Doma imam dva mačka, muco Nayo in mačkona Bačija, ki sem ga posvojila pri vas. Naya je pri meni skoraj 3 leta, medtem ko sem Bačija pri vas posvojila cca 2 leti nazaj. Sta notranja mačka, sterilizirana/kastrirana, oba redno pri veterinarju, razvajena, navajena na ljudi in prijazna. Problem je nastal že dolgo časa nazaj, pa sem ga zavračala in sicer sama sem ravzila hudo obliko alergije nanju, čeprav tega nisem hotela priznati niti svojemu osebnemu zdravniku. Sedaj je zadeva prišla tako daleč, da sva tako jaz kot moj partner zaradi hude oblike alergije na dlako dobila pumpice proti astmi, antihistaminike etc. Pri meni ne pomaga noben antihistaminik več.

Čeprav sem na oba moja mačkona neizmerno navezana, tako ne morem več naprej. Kljub rednemu sesanju, pospravljanju etc., ne pomaga nič. Zanima me, ali bi bil kdo tako prijazen in bi jih vzeli v oskrbo ter jim poiskal novega, odgovornega lastnika, ki bo zanju skrbel tako, kot sem jaz.

Poleg tega bi želela podariti tudi vse, kar sta imela tukaj, saj sta na njune stvari navajena. Imata 2 praskalnika, enega velikega in enega malega, seveda wc, transporter in cel kup igrač.

Hudo mi je, ampak ne vem, kaj naj storim drugega. Naya in Bači sta moja otroka, spita pri meni v postelji in me vsako jutro zbudita s svojimi brki, ki jih tiščita pod moj nos. Ampak alergija je postala prehuda in res ne vem, kaj naj storim.

Na vas se obračam v stiski, saj ne vem, kako naprej.
Ju je kdo pripravljen vzeti pod svojo streho?
christinchy
Naya & Bači
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 06, 2013 5:46 pm

Re: Iščem namestitev za 2 muci

Ojej :(

Predlagam da se najprej obrneš direktno na skrbnika/co tvojih muckov, torej na osebo
od katere si ju posvojila dve/tri leta nazaj. Možnost da bi ostala pri tebi do odhoda
v nov dom obstaja? (To bi bilo namreč zanju manj stresno, kot pa najprej selitev
v začasni dom, nato pa spet selitev v stalnega.)

Ne vem, kje živite, je to hiša ali stanovanje? Prva stvar, ki bi jo jaz naredila je, da mačka
ne bi imela več vstopa v spalnico in bi spalnica postala "alergenov prosta" soba. Morda
bi že to malo omililo težave.

Če gre za večjo bivalno površino (hišo), je rešitev za nekaj časa (na primer do oddaje)
tudi to, da se jima omeji prostore, kjer se gibljeta in kjer so njune stvari (praskalniki,
posteljice itd.).Da torej nimata dostopa v vse prostore ali, če je res hudo, imata začasno samo
svojo mačjo sobo in ti hodiš k njima.

Si poskusila kakšno alternativo, kar se alergije tiče? (npr. bioresonanca)
Imaš sicer težave z alergijami na več alergenov?
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Po maj 06, 2013 5:56 pm

Sem se obrnila na Heleno (MH), ki mi je povedala, da Bačija (tamlajšega) vzamejo nazaj, ne vzamejo pa Naye, saj so skrbniki že tako polno zasedeni in prostorsko to ni mogoče. Skrbnica tastarejše muce Naye je iz Maribora in sva s partnerjem posvojila še malo kepico, ki je bila velika komaj za dlan. Oddajali so jih, saj je njihova muca imela male. Seveda jih bom obdržala do selitve, iskala sem nove lastnike, a je težko.

Živim v stanovanju, kjer jima ne morem omejiti, da ne bi šla v spalnico, saj je postelja sredi dnevne sobe, povezana z balkonom (kamor ju pa definitivno ne bom zapirala). Kot pravim, poskusila sem vse, a ne vem, kaj še naj naredim. :( :(

Glede alergij imam probleme tudi glede konjev, a ker se nisem dosti gibala okoli njih, ni bilo problema. Tudi na začetku, ko sem mačkona posvojila, ni bilo problemov, potem pa se je očitno začelo samo nabirati in nabirati. Najprej pri meni in sem mislila, da nista tidve razvajeni mačji buči krivi, a sedaj sem bila v tujini, kjer nisem imela nobenih težav, tisti dan, ko pa sem se vrnila, se je vse ponovilo. Pumpica proti astmi, antihistaminiki, ... Isto se mi sedaj zgodi že, če samo pobožam kakšnega psa, ki skače blizu mene (česar prej ni bilo).

Kar sem tiče alternativ, sem poskusila vse žive kapljice/praške/tablete/zvarke/magične blazine/magnete, a nič ne zaleže. Ne vem, kaj naj naredim. Sem precej obupana. Po eni strani jih sploh ne želim dati od sebe (konec koncev sta moja "otroka"), po drugi strani pa vem, da tako ne gre več naprej. Vem le, da v zavetišče NE GRE (Naya) in tudi ločiti jih ne želim, saj je Naya enkrat ostala sama doma za pol ure, ko sem Bačija peljala k veterinarju in je bil takšen mijaaaaaw, da je pomoje cel blok slišal.
christinchy
Naya & Bači

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 06, 2013 6:18 pm

Tudi nobeden od sosedov, seveda tistih, ki bi znali odgovorno skrbeti zanju, noben sorodnik, prijatelj se ne najde? Zelo mi je žal, vem, da bo ločitev težka kakor za oba muca tako tudi zate in vam vsem srčno želim, da se hitro najde posvojitelj obeh skupaj, seveda preverjen ali, da se dogovorite za občasne obiske, saj so eni ljudje na videz super in fajn, znajo nakladati, resnica pa je potem takšna, da posvojenčke vržejo ven.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 06, 2013 7:08 pm

Christinchy, sicer si zgoraj napisala, da si probala vse živo od "alternative", ampak bioresonance nisi omenila...
Rezultati "zdravljenja" alergije na živalsko dlako/slino so tako dobri, da so še mene - skeptika - prepričali.
Glede na to, da verjamem, da ti je res hudo, bi mogoče še to poskusila?

Držim pesti za kakršnokoli dobro rešitev!
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 06, 2013 9:27 pm

Sabrina, kot vam je bilo že povedano, posvojenega od naše skrbnice vzamemo nazaj mi, če pa se boste zanj odločali za kakšno drugo opcijo, le s privoljenjem njegove bivše skrbnice, v pogoje, ki jih zahtevamo in v skladu s tem, za kar ste se zavezali ob podpisu posvojitvene pogodbe.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 06, 2013 9:35 pm

Gre za našega črnuščka Đonija iz te zgodbe, ki je zdaj Bači, odrasel muc skoraj dve leti pozneje:

http://www.pomagamo-zivalim.si/viewtopi ... =%C4%90oni
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe maj 24, 2013 9:52 am

Še vedno iščem namestitev za našega Bačija. Nayi smo našli dom, tako da je sedaj Bači ostal sam, brez družbe in tudi praskalniki so šli k novi skrbnici od Naye. Sedaj je cel nesrečen in ne vem več, kaj naredit. Ponavlja se mu težava od prej, ko je veterinarka rekla, da je pod stresom in si je začel spet dlake pulit (se grizt). Ne vem, kaj naj naredim, saj se sama ne morem toliko ukvarjati z njim zaradi napadov kihanja in alergije etc. Vem, da je trenutno sezona tamicenih in da ste verjetno vsi zasedeni, ampak res prosim nekoga, dobro dušo, ki bi ga vzela pod svojo streho. Računam, da če bo imel družbo, se bo izboljšala situacija z dlako etc.

Kdorkoli? Prosim. :( :cat:
christinchy
Naya & Bači
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe maj 24, 2013 9:54 am

Kot že napisano, ga bom vzela jaz, takoj ko normaliziram doma razmere toliko da ga lahko namestim. Teden ali dva. Boste že potrpeli nekako reveži ubogi.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe maj 24, 2013 10:54 am

Če se Helena strinja, lahko pride k nam, vendar ga moraš, christinchy, najprej pripeljati na Veterina MH na pregled, ker ne smemo ogrožati zdravja drugih mačk...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe maj 24, 2013 11:02 am

Se strinjam, seveda.
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe maj 24, 2013 11:40 am

Razumem, seveda. Kdaj ga pa lahko pripeljem? Od ponedeljka do srede sem v službi, tako da danes, jutri ali naslednji teden. Kdaj vam odgovarja?

pa hvala vam.
christinchy
Naya & Bači
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe maj 24, 2013 11:46 am

Kadarkoli, vendar prej na veterino, seveda. Pokliči me na: 031/763-064, da se dogovoriva....
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe maj 24, 2013 1:03 pm

Sem se dogovorila na veterini MH za jutri ob 8ih zjutraj. Hvala Visinox!
christinchy
Naya & Bači
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe maj 24, 2013 1:56 pm

Malenkost, po tem pa naravnost k nam. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So maj 25, 2013 9:10 am

Bači (ex Džoni) je že pri nas. Lep, velik, dominanten maček (s Cucom, ki ga je prišel samo prijazno pozdravit, sta že "zaratila"). Z mlajšimi se lepo razume.

Kmalu dobi temo med iskalci doma....

Slika

Slika

Slika

Ta tema gre lahko v arhiv!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So maj 25, 2013 10:04 am

Visova :rose:
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix

Vrni se na MH arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov