Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 09, 2013 8:36 pm

Re: Daj si duška

Hvala Velikemu človeku, ki ga cenim zelo in še bolj, za malo osebno pozornost, ki mi je vrnila vero v marsikaj in je zagotovo ena od najpomembnejših dogodkov v mojem življenju. Jeff, hvala!

plašen zajček
plašen zajček

Kraj: Šempeter

Odgovor Pe maj 10, 2013 10:42 am

Didi, tudi jaz bi prosila isto, da bi moj predragi uvidel...ampak njemu je lahko reči ne in potem se s tem ne ukvarja več, jaz pa čutim tako žalost, ko pomislim na njih in skoraj bi mu rekla, da če se jim bo kaj zgodilo bo tudi njegova krivda, ampak sem se zadržala. Pa tako vem, da bi naša Laika z veseljem čuvala enega... :girlsad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Pe maj 10, 2013 11:20 am

Malo za spodbudo 8)

Slika
You dont know me, you just wish you did. :playboy:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe maj 10, 2013 11:53 am

Kr tolaži se... :P
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe maj 10, 2013 2:04 pm

grmpf :devil:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe maj 10, 2013 2:15 pm

Račka je napisal/-a:Kr tolaži se... :P

:O aaaaaam Slika... aaaaaaam :scratch: ....... aaaaaaam Slika aaaaaam Slika... Slika

Sem dala na to do listo za jutri, ki na današnji ni več placa:
Užaljena in jezna na RačkoSlika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe maj 10, 2013 4:04 pm

sleepy je napisal/-a:Slika

Tole vihanje nosa bi pa zadnje dneve bil lahko moj avatar, se mi zdi. :girlblush:

Duško, daj ti malo zrihtaj moj hrbet, prosim. In to ne v smer vedno večje bolečine, kot do sedaj, ampak okrevanja. :angel:

Pa !"#$%&/()=? :devil: :devil: :devil: A lahko prosim eno nevihto s strelami v tisto prekleto stavbo na Davčni ulici, da bo že enkrat mir pred temi pohlepnimi paraziti. In če pomislim, da bo šlo samo še na slabše... :dash:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe maj 10, 2013 4:15 pm

:dash:
Čist dobronamerno opozorilo - če bo kdo od vas/vaš znanec, v Šorlijevem naselju (KR) želel najeti stanovanje od J.J., če se bo to oddajalo, močno odsvetujem ta podvig in sodelovanje z omenjenim. Nategnit vas bo hotel za vsak cent (varščina, stroški...), medtem ko boste prepišna okna, ki zamakajo, pa vlažne plesnive stene, rihtali na svoje stroške.
:dash:

Upam, da se jutri končno rešim vsega, če ne se mi bo kar zmešalo. :ireful:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ravne na Koroškem

Odgovor So maj 11, 2013 8:28 am

Ker je glih spet govora o stanovanjih :blush: A je plačilo položnice za stanovanjsko podjetje stvar dogovora med lastnikom in podnajemnikom? MIdva jo namreč plačujeva, pa so nama drugi rekli, da bi to moral plačati lastnik.... :negative:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor So maj 11, 2013 8:31 am

Za stanovanjski sklad misliš? Tako, to je strošek lastnika, razen če ni dogovorjeno drugače in je recimo na ta račun nižja najemnina.Tudi zavarovanje naprimer, je strošek lastnika.
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ravne na Koroškem

Odgovor So maj 11, 2013 9:27 am

Hvala! Stanovanjski sklad ja. Nismo se nič dogovorili na začetku, da bi bila zato manjša najemnina, je nama kar v pogodbo zapisal, katere položnice bova plačevala. Takrat pa tudi nisva drugih spraševala, če je vse tako kot mora bit. :( Sedaj nama že vsi govorijo, kako naju na***uje (je še par drugih stvari) :dash:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So maj 11, 2013 10:08 am

Tko je da, kar je investicij, plačuje lastnik. In te stanovanjski/rezervni skladi običajno zbirajo denar za menjavo strehe, novo fasado, ... Kar je ostalega se je pa za dogovort. Recimo NUSZ, kjer zakon ne določa nič, je treba zapisat kdo bo to plačeval.

Zdaj, lahko ga vprašata, če se to da spremenit...

Je bilo pa v tem bivšem stanovanju pri nama tako, da je lastnik kar mislil, da bom jaz vsak mesec od najemnine stroške sklada odštela in mu preostalo plačala. Ker je meni to butasto, sem mu lepo rekla, naj si uredi, da ta položnica hodi na njegov naslov, in je bil potem mir.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor So maj 11, 2013 10:20 am

Ja, saj če ti noben ne pove, ne moreš vedet. Mene je prejšnji najemodajalec poskušal prepričat, da je zavarovanje moj strošek, potem smo se pa lepo pogovorili in sta z ženo ugotovila, da celo preplačujeta zavarovanje, tako da je bilo na koncu še prav, da sem zatežila. Ampak je res vse odvisno od človeka. Če se ne da pogovorit z njim in če je v osnovi baraba, potem je kar bedno :S
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So maj 11, 2013 10:20 am

NUSZ placuje najemnik, ker je to nadomestilo za uporabo zemljisca. Na DURS-ovi strani je precej o tem opisano.
KamI, teoreticno lahko lastnik tudi "povisa" najemnino za toliko, kolikor je visina prispevka za rezervni sklad.
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So maj 11, 2013 11:58 am

Nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča NI rezervni sklad.
Rezervni sklad so po tem pravilniku http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... evilka=467
dolžni plačevati etažni lastniki, če je objekt star več kot deset let. Namenjen je za investicije v skupne dele in naprave
(obnova strehe, fasade, kotlovnice itd.) in je strošek lastnika.
Najemnik po Stanovanjskem zakonu http://www.insa.si/uploads/file/Zakoni/ ... 9_2010.pdf
plačuje obratovalne stroške (skupna elektrika, čiščenje,ogrevanje, voda itd.) in individualne stroške, ki nastanejo pri uporabi stanovanja (npr.
kabelska TV, elektrika v stanovanju...), RAZEN če je v najemni pogodbi določeno drugače. Katero so obratovalni stroški in kako se delijo,
določa Pravilnik o upravljanju večstanovanjskih stavb http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=2921 , ki je bil
spremenjen leta 2011 (predvsem glede ključev delitve posameznih stroškov) s temle http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=3728

Če pogledate samo obrazec najemne pogodbe, ki se kupi v knjigarni - že tam piše, da najemnik plačuje obratovalne stroške. Nekateri lastniki poskušajo
pritiskati na najemnike s tem, da tam piše nekako takole "in ostale stroške po računih upravnika" in da to pomeni, da najemnik mora plačati tudi investicije, zavarovanje, rezervni in investicijski sklad itd. Ne drži. V najemni pogodbi mora točno pisati, da najemnik poleg obratovalnih stroškov plačuje še
"rezervni sklad, zavarovanje itd....", sicer tega od vas ne more izterjati niti sodišče.

Položnice naj bodo ločene, obratovalni stroški naj hodijo na ime najemnika, ostalo na lastnika. Veliko lastnikov se temu izogiba - brez potrebe, upravnik ni davčna in če se najemnika prijavi upravniku, bo to za posledico imelo samo ločene položnice, nič drugega.

Veliko pametneje je imeti znesek najemnine malo višji in ločene položnice za obratovalne stroške, ker nikoli ne veste, kdaj bo v objektu kakšna investicija ali intervencijsko popravilo v visokih zneskih. Kot najemnik nimate pravice odločati o investicijah, ne dobite vabil za zbor lastnikov (lahko se ga udeležite, ampak nimate pravice glasovati o ničemer), po "pametnih" razlagah nekaterih lastnikov imate pravico samo plačevati vse po spisku in biti tiho.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So maj 11, 2013 12:12 pm

PS: Pravilnik o rezervnem skladu določa obvezni najnižji prispevek v rezervni sklad. V precej blokih se pa lastniki z večino odločijo
za povišano zbiranje v RS, ker imajo v načrtu npr. obnovo fasade. Če ste v najemno pogodbo dodali, da najemnik plačuje tudi rezervni sklad -
vas to zna fajn treščiti po žepu. Ravno ta mesec smo spet enemu bloku povišali položnice za rezervni sklad, ker bodo čez dve leti menjali streho.
Posledica: položnica za rezervni sklad, ki je prej znašala cca 18 eur, od tega meseca naprej znaša čez 100 eur. Kje so pa še vsi ostali stroški...
Najemnik, ki ne pozna zakonodaje ali se pusti prepričati, da v najemno pogodbo napiše zgoraj navedeno, lepo poleg najemnine plačuje še vse
ostalo in tudi vplačuje v sklad za menjavo strehe - ki ni in ne bo njegova ;) .

Vem, da je veliko najemnikov problematičnih, ampak veliko je tudi krasnih, poštenih in delavnih ljudi, ki jih lastniki "lupijo" kot banane,
potem pa hodijo še jamrat, kako so ubogi in revni (lastniki) :dash: , včasih bi kakšnega kar treščla :devil:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So maj 11, 2013 12:48 pm

Slika
mateja je napisal/-a:
sleepy je napisal/-a:Slika

Tole vihanje nosa bi pa zadnje dneve bil lahko moj avatar, se mi zdi. :girlblush:

Pa !"#$%&/()=? :devil: :devil: :devil: A lahko prosim eno nevihto s strelami v tisto prekleto stavbo na Davčni ulici, da bo že enkrat mir pred temi pohlepnimi paraziti. In če pomislim, da bo šlo samo še na slabše... :dash:

Nos vihaš pa jezik kažeš lahko v vse smeri, ko pa duškota z nevihtami po svetu pošiljaš, pa dej mu plis natančna navodila al pa vsaj kakšen zemljevid mu zraven napopaj, da ne bo kr tkole malo vsepovprek streljal Slika

Ampak barve so pa ta trenutek kraaaasne :D

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So maj 11, 2013 2:59 pm

Leia je napisal/-a:NUSZ placuje najemnik, ker je to nadomestilo za uporabo zemljisca. Na DURS-ovi strani je precej o tem opisano.

Ja, piše že, pa logično je da najemnik, ampak ni pa nujno. Je treba vseeno dorečt. Pri nama je bilo to v pogodbo dodano naknadno npr.

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor So maj 11, 2013 3:00 pm

KamI je napisal/-a:Ker je glih spet govora o stanovanjih :blush: A je plačilo položnice za stanovanjsko podjetje stvar dogovora med lastnikom in podnajemnikom? MIdva jo namreč plačujeva, pa so nama drugi rekli, da bi to moral plačati lastnik.... :negative:

Stvar dogovora in pogodbe, možne so vse variante.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 13, 2013 7:09 am

Duško tale heksenšus bi se zdej lohk nehu, a se ti ne zdi...
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov