Družina Von Mačke

Muce, ki so našle svoj dom.

Moderatorji: helena, renata, gipsy

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 17, 2013 9:07 pm

Re: Družina Von Mačke

Nekaj zadnjih prispevkov sem prestavila v temo Posvojitev 'druge' muce in lastništvo več muc.
Sodelovanje na forumu je stvar osebne odločitve in je popolnoma prostovoljno. Tudi posvojitev živali pri katerem od sodelujočih društev ne pomeni obvezo objavljanja tukaj. Seveda smo vsi veseli, če lahko beremo dobre novice iz novih domov, vendar naj bi bila takšna javljanja v veselje tako tistim, ki pišejo, kot tistim, ki beremo. Tudi to, kakšen nivo zasebnosti je z objavami fotografij pripravljen razkriti oz. ohraniti pišoči, je popolnoma njegova odgovornost.

Vsi uporabniki tega foruma smo enakovredni. Tisti, ki nimajo nobene živali in tisti, ki jih imajo veliko. Vsi smejo napisati svoje mnenje, če je to napisano v skladu s pravili foruma, četudi po njih niso bili vprašani. Ko gre za dobrobit živali, pa to celo ni več zgolj pravica, temveč že kar dolžnost. Drugače pa je komunikacija med sodelujočimi bistvo forumov, za monologe je prostor kje drugje.
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe apr 19, 2013 6:35 am

Jaz ne rečem dobro jutro. Vsakemu, ki mi to reče, bi najraje zabrusila "dokaži!". Marlenka je hudo zaposlena. V sebi je odkrila skriti talent. Marlenka je psihiatrinja! Ob vseh teh novinčkih (ko na avtobusni postaji smo :( ) je ta svoj svetovalni čut izostrila do plafona... Danes je njena pacientka Von Mati. Ja! Ugotovili smo, da ni človek, ampak mačka. In to taka dominantna, ki potrebuje veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiikoooooooooooooooooooooooooo svojega prostora in rada ima vedno prav :devil: .
Marlenka je tudi na dvonogi sprobala svojo terapijo izbora: "Su, idi se za en teden skrit v predal pisalne mize in tam leži!" Da vi to vidite :lol: . Sta tišale okroglo rit Vonove v mali predal :fool: ... Čisto vse sem zbobnala na kup... Smeh najbolj poveže živa bitja... In kaj še, kaj še? MOKRA VEČERJA :D .
In ker je Marlenkina terapija izbora spodletela, Vonova ne more ležat v predal, sta prelistali vso mačje psihiatrično literaturo in je Mati dobila ta recept:
"Uporabi to metodo, praden komu zasadiš kremplje v rit!"
Slika

Lahko se mi priklonite v slovo.
Santosha :devil:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 19, 2013 6:40 am

Santosha, sej Marlenko je lepo brati, ampak Vaše komentarje notranjepolitičnega dogajanja pa še z večjim veseljem spremljam :)

Pa Marlenki le povejte, da dvonožci ne sodijo v predale, ker so potem predali čisto razštelani pa jih morajo razni drugi (neznani ?) dvonožci hodit popravljat :fool:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 19, 2013 8:38 am

Santosha je "moje vrste" mačka :angel:

P.s.: Dragi bralci foruma, predstavljajmo si za trenutek dopisno prijateljstvo med Santosho in Milo Catsovo 8)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 19, 2013 8:56 am

Su in banda... :good: :clap: :clap:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 19, 2013 8:57 am

Glih to sem hotela napisat - kako bi zgledal dialog med Milo in Santosho, verjetno bi bil potres :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 19, 2013 5:06 pm

vedno vas je luštno brat :D :good: :kiss:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So apr 20, 2013 10:46 am

Punce se ukvarjajo s svojimi interesnimi dejavnostmi, fanta šarmirata novinki, Von Mati je namesto predala splezala na Marlenkin praskalnik in se še vedno muli, zato sem jaz, Luka, prevzel dolžnost javljanja svetu.
Santosha in Daisy (ex Monvi) sta se tehtali. Sta čistokrvni samovšečni mački in v kopalnici se je razvnela prava razprava o idealih mačje lepote. Na koncu se je zadeva zaključila takole:
Slika
Why yes, I do enjoy beeing me!
Slika
Marlenka se je zatopila v neko mačje psihološko temo na tem forum, je rekla srečno adijo sobica, grem v svet (beri spodnjo etažo hiše). Moja cimra je že prej bila modra, mirna mačka, zdaj pa je že na meji razsvetjlenja - tak ona pravi in jaz, pameten mačkon, pač samo kimam (me je Von Ata naučil). Von Mama objema drevesa, Marlenka pa se je odločila za manjšo različico zelenja:
Slika
Moram pa priznati, da je ekstra spretna vrvohodka, piskerček niti migne ne!
Kdo drug kot Tinček in Jošt sta prevzela nase, da našima simpatičnima novima sostanovalkama, razkažeta Von Hous in izrečeta dobrodošlico, podata pipico miru, približata smrček v znak prijateljstva :truce: ...
Slika
Slika
Tako dragi vsi, toliko na kratko. Uradna predstavitev novih članov je seveda domena Marlenke in boste pač morali počakati...
Srečno,
Luka ;) .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne apr 21, 2013 12:09 pm

Joj, smo vesele za tole prisrčno family <3 :rose:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor Po apr 22, 2013 8:04 am

Lepo Luka , da si še ti pristavil svoj piskrček in napisal nekaj besed o dogajanju pri Von mačkovih :good: :kiss: :kiss:
Ni navadnih mačk
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To apr 23, 2013 8:19 am

Dragi mačjeljubci. Malo zaostajam v pisanju, sem imela preveč dela s prepričevanjem Su Von Mačke naj prosim pride dol z mojega praskalnika (glavo je vtaknila v moj bunkerček, saj rito nisva mogli nikamor stlačiti...). Su ima po novem seveda tudi čisto svojo diagnozo: perfekcionistični preobčutljivostni sindrom z občasnimi poslabšanji v smislu pihanja, kazanja zob in krempljev (beri vsakič ko kdo izrazi drugačno mnenje in podvomi v njen perfekcionizem). Zdaj veste, zakaj me tako dolgo ni bilo... Sva šli brati še enkrat (sto krat) vse pripise pod našo temo, se je Mama zbasala s praskalnika, premerla dostope do vseh praskalnikov, wc jev, posodic s hrano in vodo... Dodatni wcji rastejo kot gobe po dežju (zdaj so štirje - nisem ziher, da je to končno število). V glavnem, je Su tako prizadelo, da nekdo dvomi, da je tu pri nas Von Raj, da je že kar nadležna... Seveda nisva opustili treninga brzdanja in samokontrole. Trenutno sva na tej stopnji:
Slika
Naj se vam pohvalim še s tem, da imam za namen opravljanja Mačje Von Svetovalnice čisto svojo pisarno s "kavčem", da je mojim sogovornikom udobno...
Slika
Slika

In prišli sta dve novi prijateljici... :yeey:

DAISY (ex Monvi) mehkopuhasta/radagledam ptičkeingrulim/cartljivka Von Mačka
Daisy hodi po hiši kot da je že od nekdaj pri nas 8) . Malo kroži od enga do drugega, če bi se slučajno kdo hotel igrati, ji dati lupčka... Najraje ima igrače Male Kodraste. Kako žurko si naredi z eno Barbie oblekico! Potem gleda ptičke in spi.
Slika
Slika
Slika
Daisy je zelo všeč, da sta prišli skupaj z Avo :drinks: . Sta na začetku kar skupaj tičali in skupaj raziskovali.
Slika

AVA igriva/prijazna/vtrenutkusevanjozaljubišlepotička Von Mačka
Če ste do sedaj mislili, da jaz gledam v svet skozi rožnata očala, še ne poznate Ave. Ta bejba je pa na easy... Njej je pač vse cool. Prav zanima me, v čem je njena skrivnost! Še moram ugotoviti.
Slika
Slika
Ker smo vsi Vonovi nagajivi, skrbimo še kar naprej za to, da so naši obiski zmedeni... Ali drugače, kao ločiti Avo in Lukca? :D
Slika
Slika
Slika
Slika
Ok, vi ko ste majstri ;) , ka pa en nič hudega sluteč, navadni smrtnik?! :P

Seveda ostaja odprto najpomembnejše vprašanje!!! Kaj na vse to pravi Santosha???!!!
Je novinki poklicala na zagovor, ju pošteno napihala in potem še enkrat vse nas ostale in na oglasno desko obesila tole, da naj nam bo kristalno jasno:
Slika
Je enkrat Su že Lukčeva in Joštijeva prejšnja mama povedala. "Veš, ko se ji bodo vsi dovolj globoko priklonili, bo ok." Čutim, da je imela prav :kiss: .

In ker sta naša Su in Ata taka kot pač sta, romantika, se poleg seveda, kako prilagoditi dom našim psihološko fiziološkim potrebam, ukvarjata tudi s tem, kako imeti lep, mačkam prijazen dom. Če jih pač šopek na dolgih pecljih preveč zanima, greš v cvetličarno po tole:
Slika

Želim vam lepe, sončne dni, polne mačjih bucev in dolgih pasjih sprehodov,
Marlenka :angel: .

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 23, 2013 8:39 am

:) Saj imate Raj! Le srečno še naprej. Uživajte v tej družbi. Fotke so koledarske; vsi mucki pa videti zelo zadovoljni in sproščeni. :good: :kiss:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 23, 2013 8:46 am

Marleni, daj vsem lupčke, tebi pa še enga dodatnega :kiss:
(pa Tinčku tudi :girlblush: )

Fotke so res koledarske, krasni ste :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor To apr 23, 2013 9:04 am

ma, super ste <3

in - všeč mi je, da se vas kar več javlja, mucki zlati :kiss:
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 23, 2013 9:14 am

Prav rada vas berem :) A če so rože na tak način, jih pa ne zanima? Da vem po kaj grem lahko v cvetličarno :P
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 23, 2013 11:08 am

Si upam trditi, da šlajerja v prekrasni namizni dekoraciji NI več! 8) :girltruce:
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 23, 2013 12:24 pm

Vesela, da vas bomo se naprej brali! :kiss:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To apr 23, 2013 12:46 pm

Zasedla sem prestol, spregovorila bom...
Čuj, pozable ste, da tukaj stražim jaz :threaten:
Slika
Pol se mi začne dremat, si pokličem Tinčka na pomoč :S
Slika
Samo Tinček je softek, tak da ziher kaka roža sfali. Ampak bolj grejo marjetice v promet... Tak Dvonoga pazi, da ne dobimo vaze na glavo, pa črepinje, pa te fore... Krožnik, je krožnik! Stabilno.
Edino pred čemer rož doma ne morem ubraniti je Von Mati sama :S . Živali, ok. Porihta. Rože... To pa al vtopi al pa jih pozabi.
Slika
Tu jo je mogo Ata spomnit, da ona goba not, ni mokra for ever :fool: .

Mila, visokoroden pozdrav, vsi ostali se mi lahko priklonite v slovo.
Santosha :devil: :devil:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 23, 2013 1:05 pm

Marlenka, a vse to so tebi podtaknili v pogodbo v drobnem tisku, da moraš služiti kot psihoteracat za štiri
in dvonožne, menedžerka za mačje WCje in druge prostorske intervencije ter koordinatorka cvetličnih aranžmajev in
naokenskih dekoracij ter hišna pisateljica :O Kdaj pa imaš čas za lepotni spanec in druge mačje radosti :O :D

In potem se Santosha pritožuje, ki ima vsaj oprodo :rolleyes:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po maj 06, 2013 10:46 pm

Sedita Dvonoga in Ata na tepihu (ja tak je, če en dan na glavo padeš in posvojiš sedem mačk), ker so vsi fotelji zasedeni... Pa namesto da bi si plac naredla, grulita, glej kak je Daisy lepa, pa kak Hančka prede, pa kak Ava pleza po hrbtu (avtocesta krempeljcev nevermind), Jošt in Tinček zmetana en čez drugega, pa Marlenka pod mizo... :bad: Vsaka poštena mačka dobi sladkorno... Midva z mojim frendom, Luke the Blue Boy Skywalker, sedima na štengah in gledama to združbo in pričama: "Čuj, danes je pa ful pozno mir v bajti zavladal... Mala kodrasta ma vneto uho. Mati pravi, da je samo virus, Ata se pajtla da ni bakterija, pa to." Pa Skywalker z njegovim mirnim radio glasom reče: "To so samoinfliktirane poškodbe zaradi neprestanega govorjenja, petja in drenja. Boš videla, jutri bo že isti šunder." :lol: Toti maček je lep in pameten.
Kaj pa največji hec dneva!!! Mati je redoljubna. Zelo. Nadležno. In je šla na oni internetni strani Shrani.si, ko nalaga slike gor za na forum, kao red med slikami delat in prostor naredit za nove... :lol: :lol: :lol: Pa je vse zbrisala!!! In pogleda danes forum, svojo prečudovito stvaritev naše familije, pa jo je skoraj kap trofla!!! Pet minut je sedela zraven kompjutora z odprtimi usti in čisto tiho :O :O :O Niti ene slike ni več v naši pocukrani zgodbi :D. Pol pa v jok in na drevo :girlcry: :girlcry: :girlcry:
Ni tehnični tip, tota naša.
Pripravite se, da vas bo v prihodnjih dneh spet zasula s celim haufnom slik dlakavih bitij s katerimi delim kisik v tej hiši in jim ona pravi moji lubeki :bad: .
Ko rit pa srajca sta Jošt in Tine. Samo še Hančka manjka...
Slika
Slika
Slika

Kogar ni vsekalo v križu, se mi naj prikloni v slovo.
Santosha :devil:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Na svojem kavču

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov